X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Espero] Problem z alarmem brak pradu w pompie paliwa

Autor Wiadomość
Szymon_kozak

Auto: Daewoo Espero
Imie: Szymek
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 3
Skąd: Jasienica
Wysłany: 2012-02-01, 11:30   [Espero] Problem z alarmem brak pradu w pompie paliwa

Witam . Jestem na tym forum nowy. Mam pytanie posiadam espero 1.5 16v przekładalem drzwi od dawcy bo moje były zgnite, okazało się że moja wiązka kabli w drzwiach od kierowcy jest przerabiana więc założyłem orginalną z innego espero i od tego czasu nie mam pradu w pompie paliwa. Czy możliwe jest żeby w tej wiązce był ominięty alarm?? Jak tak to które kable są odpowiedzialne z dopływ prądu. Za pomoc z góry dziękuję.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7763
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2012-02-01, 12:55   

Szymon_kozak napisał/a:
Czy możliwe jest żeby w tej wiązce był ominięty alarm?
alarm nie byl wyposazeniem fabrycznym i jesli go masz i byl jakos spiety z byla wiazka a zalozyles inna to moze nie dzialac




 
 
Szymon_kozak

Auto: Daewoo Espero
Imie: Szymek
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 3
Skąd: Jasienica
Wysłany: 2012-02-01, 13:03   

Widać na wiązce z drzwi że są porobione jakieś przepięci np. prą z elektrycznego otwierania bagażnika jest podpięty pod szyby. Czy wiesz może jakie kable są odpowiedzialne za dopływ prądu do pompy paliwa ?? ?
 
 
nawi
Grupa Mazowiecka
Wróg festyniarstwa!


Auto: Civic VIII GT Special + Lanos 1.4 :P
Imie: Piotrek
Pomógł: 215 razy
Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 3969
Skąd: Śródmieście Płn.
Wysłany: 2012-02-01, 13:07   

Szymon_kozak napisał/a:
Czy wiesz może jakie kable są odpowiedzialne za dopływ prądu do pompy paliwa ?? ?

Raczej wyciąłeś, któryś z przewodów do przekaźnika blokującego zapłon.



To właśnie wolność,
to najpiękniejszy z wszystkich snów,
nie podzielisz jej na pół!
 
 
 
Markon
Przyjaciel
Błota i off roadu


Auto: Grand Vitara II i Vitara
Imie: Mariusz
Pomógł: 190 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 6249
Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2012-02-01, 14:18   

alarm masz pod plastikiem przy nodze kierowcy musisz wykręcić bezpieczniki i wyciągnąć przekaźniki i wsadzasz rękę w słupek, podejrzewam ze podczas wymiany szarpnął ktoś wiązką która jest tuz przy alarmie i wyrwał wsuwkę z przekaźnika



 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Szymon_kozak

Auto: Daewoo Espero
Imie: Szymek
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 3
Skąd: Jasienica
Wysłany: 2012-02-01, 15:10   

Dzięki spróbuję
 
 
Paulo


Auto: Leganza 2.0 CDX
Imie: Paweł
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 373
Skąd: Godętowo (GWE)
Wysłany: 2012-02-02, 18:28   

wnd napisał/a:
Szymon_kozak napisał/a:
Czy możliwe jest żeby w tej wiązce był ominięty alarm?
alarm nie byl wyposazeniem fabrycznym i jesli go masz i byl jakos spiety z byla wiazka a zalozyles inna to moze nie dzialac


VW może alarm nie jest w standardzie ale w każdy espero był.



Żyj szybko, kochaj mocno, umieraj młodo ...
 
 
 
nawi
Grupa Mazowiecka
Wróg festyniarstwa!


Auto: Civic VIII GT Special + Lanos 1.4 :P
Imie: Piotrek
Pomógł: 215 razy
Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 3969
Skąd: Śródmieście Płn.
Wysłany: 2012-02-02, 19:39   

Paulo napisał/a:
VW może alarm nie jest w standardzie ale w każdy espero był.

Mylisz się. Alarm był montowany tylko na życzenie. Zamiast niego można było sobie np. zamontować blokadę skrzyni biegów.



To właśnie wolność,
to najpiękniejszy z wszystkich snów,
nie podzielisz jej na pół!
 
 
 
Markon
Przyjaciel
Błota i off roadu


Auto: Grand Vitara II i Vitara
Imie: Mariusz
Pomógł: 190 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 6249
Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2012-02-02, 20:42   

nawi napisał/a:
Paulo napisał/a:
VW może alarm nie jest w standardzie ale w każdy espero był.

Mylisz się. Alarm był montowany tylko na życzenie. Zamiast niego można było sobie np. zamontować blokadę skrzyni biegów.
ale 90% aut ma ten alarm na życzenie a 10% alarm + blokadę we wszystkich esperakach miałem alarm w tym samym miejscu



 
 
 
nawi
Grupa Mazowiecka
Wróg festyniarstwa!


Auto: Civic VIII GT Special + Lanos 1.4 :P
Imie: Piotrek
Pomógł: 215 razy
Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 3969
Skąd: Śródmieście Płn.
Wysłany: 2012-02-02, 20:44   

Markon napisał/a:
we wszystkich esperakach miałem alarm w tym samym miejscu

Mało esperaków przerobiłeś jeśli chodzi o instalację alarmową.



To właśnie wolność,
to najpiękniejszy z wszystkich snów,
nie podzielisz jej na pół!
 
 
 
Markon
Przyjaciel
Błota i off roadu


Auto: Grand Vitara II i Vitara
Imie: Mariusz
Pomógł: 190 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 6249
Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2012-02-04, 21:10   

nawi napisał/a:
Markon napisał/a:
we wszystkich esperakach miałem alarm w tym samym miejscu

Mało esperaków przerobiłeś jeśli chodzi o instalację alarmową.
dokładnie 5 szt z tego 3 poszły na szrot rozebrane do 0



 
 
 
nawi
Grupa Mazowiecka
Wróg festyniarstwa!


Auto: Civic VIII GT Special + Lanos 1.4 :P
Imie: Piotrek
Pomógł: 215 razy
Wiek: 39
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 3969
Skąd: Śródmieście Płn.
Wysłany: 2012-02-04, 21:16   

Markon napisał/a:
nawi napisał/a:
Markon napisał/a:
we wszystkich esperakach miałem alarm w tym samym miejscu

Mało esperaków przerobiłeś jeśli chodzi o instalację alarmową.
dokładnie 5 szt z tego 3 poszły na szrot rozebrane do 0

Właśnie dlatego napisałem, że mało



To właśnie wolność,
to najpiękniejszy z wszystkich snów,
nie podzielisz jej na pół!
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt