X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] pompa paliwa nie podaje paliwa

Autor Wiadomość
uniqqque

Auto: lanos
Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-03-31, 18:39   [Lanos] pompa paliwa nie podaje paliwa

witam
mam lanosa 1.5 8v benzyna+lpg.
samochod chodzil bez problemow, chwile postal (kilka dni) i rano nie moglem go odpalic.
stwierdzilem ze nie dochodzi mi paliwo-wymienilem pompe na nowa.
slychac pompe jak chodzi ale nadal nie podaje paliwa. moze cos pradem? (wszystkie bezpieczniki dobre).
prosze o pomoc
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Quattro


Auto: Poszedł w pizdu
Pomógł: 34 razy
Dołączył: 08 Lis 2011
Posty: 428
Wysłany: 2012-03-31, 19:09   

Gdzie sprawdzasz czy dochodzi paliwo ? Za filtrem czy przed filtrem ? Może to właśnie filtr paliwa jest zapchany.



Ostatnio zmieniony przez Quattro 2012-03-31, 19:10, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Pablo1983

Auto: Lanos 1.6 16v sx
Imie: Pablo
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 28 Mar 2012
Posty: 85
Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-03-31, 19:09   

Jeśli pompę wymieniłeś i słychać jak pracuje to podejrzewam ze sama pompa jest ok. Ale przypuszczam, że wymieniłeś sam wkład bo cały zespół zasilający jest dość drogi. Ja osobiście zaczołbym od wyjęcia całości ze zbiornika paliwa i sprawdzenia czy gdzieś się coś nie zapchało (nie zaszkodzi). Ewentualnie wymień filtr paliwa może tam jakiś syf zalega. Zaznaczam nigdy nie miałem takiego lanosa i tylko strzelam ale morze coś Ci to jednak pomorze. Powodzenia
 
 
Popmean
Grupa Łódzka
Koordynator

Auto: Lanos
Imie: Michał
Pomógł: 69 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 3562
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-03-31, 20:00   

Kupiles oryginal czy zamiennik? Moze byc tak ze zamiennik lichej jakosci daje za male cisnienie.



FOTOSHOP TO NIE SĄ STENSY i SPASY !
 
 
 
uniqqque

Auto: lanos
Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-03-31, 21:52   

sprawdzalem przed i za filtrem a paliwo nie wydostaje sie ze zbiornika.
kupilem oryginal a paliwo nie wydostaje sie na nowej i starej.
pompke podlaczylem pod prostownik i wsadzilem do wody-dzialala, a ze zbiornika nie leci.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Popmean
Grupa Łódzka
Koordynator

Auto: Lanos
Imie: Michał
Pomógł: 69 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 3562
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-03-31, 22:54   

A co bylo ze stara pompa? Skoro pompa dziala to oznacza ze nie dochodzi do niej zasilanie takie jak byc powinno. wiec szukal bym problemu w stykach kablach. Pisales ze bezpiecnizki dzialaja .. wiec na loogike.. cos z przesylem pradu. masz prosty miernik? zmierz jakie napiecie jest na kablach ktore ida bezposrednio do pompy.. bedziesz wiedzial na 100% ze w dojsciu do pompy elektrycznie problem jest lub nie.



FOTOSHOP TO NIE SĄ STENSY i SPASY !
 
 
 
uniqqque

Auto: lanos
Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-02, 09:01   

nie mam zadnego miernika a poza tym nie znam sie na elektryce.
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-04-02, 09:11   

uniqqque napisał/a:
nie mam zadnego miernika a poza tym nie znam sie na elektryce.


Więc czego oczekujesz ??

Skoro słychać pompę a paliwa niema więc prądy bym zostawił w spokoju.

A masz w ogóle paliwo w baku ?? dolej z 10l PB




 
 
 
uniqqque

Auto: lanos
Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-08, 09:40   

paliwo bylo.. dalem do mechanika i zrobil ale nie powiedzial co bylo.
dzieki wszystkim
 
 
Alberciczek

Auto: Nubira II CDX Kombi
Pomógł: 150 razy
Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 1762
Skąd: Tychy
Wysłany: 2012-04-08, 09:45   

Jak dla mnie, to temat zupełnie bez sensu....
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-04-08, 09:54   

uniqqque napisał/a:
dalem do mechanika i zrobil ale nie powiedzial co bylo.


Pewnie Ci zatankował auto :hahaha: uniqqque zapłaciłeś i nawet nie wiesz za co ??

Alberciczek napisał/a:
Jak dla mnie, to temat zupełnie bez sensu...


Jakoś też takie mam odczucia :lol:




 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt