X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] problem z emulatorem Daewoo Nexia 16V 90km

Autor Wiadomość
Connor
[Usunięty]

Wysłany: 2012-05-03, 17:22   [Nexia] problem z emulatorem Daewoo Nexia 16V 90km

:zły: witam,wczoraj przydarzyl mi sie niemily incydent wracajac do domu. otoz podjechalem swoja nexia na stacje paliw poniewaz skonczyl mi sie gaz. jechalem wiec na benzynie. zatankowalem sobie gazu odpalam silnik przelaczam go na gaz (gdyz dysponuje instalacja regulowana na srube) a silnik zamisat ladnie chodzic jak zwykle zgasl bez namyslu. powtarzam odpalanie-to samo. silnik za nic nie chce chodzic na gazie. musialem wiec wracac do domu na benzynie. po powrocie zabralem sie do naprawy. okazalo sie ze wina lezala po stronie emulatora. styki byly zasniedziale. W czasie pomiaru Voltomierzem okazalo sie ze prad wogule nie dochodzi na tylny zawor na butli przez co ten nie podaje gazu. po wyjeciu emulatora i oczyszczeniu wtyczek wszystko ustapilo. silnik dziala i na gazie i na benzynie ale pojawila sie inna dolegliwosc. otoz po odpaleniu silnika i przelaczeniu go na gaz silnik poczatkowo tak ze 2-3 razy przydusza sie. obroty spadaja tak do 500,po czym powracaja do stanu normalnego. po przegazowaniu objaw ustepuje. odrazu dodam ze na benzynie problem nie wystepuje. czy moze byc to wina emulatora? nalezy go wymienic? ktos moze wie dlaczego tak sie dzieje? dzieki za pomoc. zamieszczam zdjecie emulatora.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt