X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Pompa paliwa

Autor Wiadomość
Mlodey

Auto: Lanos
Dołączył: 24 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-21, 17:15   [Lanos] Pompa paliwa

Witam. Ostatnio padła mi pompa paliwa, wymieniłem ją na zamiennik i tu zaczeły się schody ... Nie podaje paliwa. Sprawdzałem przed i za filtrem nie było paliwa. Następnie sprawdzałem w miejscu zamontowania pompy i również paliwo nie było podawane. Pompa jest w 100% sprawna ponieważ testowałem na wodzie i działało. Bezpieczniki sprawdzane - działają. Szukałem już wszędzie i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Prosiłbym o pomoc.

Pozdrawiam
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2012-07-21, 19:37   

maciejkao napisał/a:
pod maską silnika jest taki wolny plusowy przewodzik
rozwiń temat gdzie dokładnie jakieś foto :myśli: ??



to było coś... 1. http://daewooforum.pl/vie...r=asc&start=285
2. http://daewooforum.pl/temat50837.html
26 miesięcy z Daewoo
 
 
OlekBartek
Grupa Kujawsko-pomorska

Auto: Lanos c20xe
Imie: Bartek
Pomógł: 74 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 3484
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2012-07-21, 19:46   

maciejkao napisał/a:
pod maską silnika jest taki wolny plusowy przewodzik, daj tam plus z akumulatora

Zlacze testowe pompy paliwa.Jestes ktoras osoba,ktora o tym pisze.Niestety nie kazdy lanos takie ma.
Np. moj niestety nie.
 
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7836
Skąd: w-wa
Wysłany: 2012-07-22, 00:14   

podając napięcie na kontakt nóżki bezpiecznika ef19 uzyskujemy to samo jak przy złączu testowym pompy :D
czy pompa chodzi w dobrą stronę? może nie zapowietrzenie ,tylko jeśli to zamiennik to może zamienili też sposób podłączenia? czy ty dobrze podłączyłeś pompę jeśli zmieniałeś tylko dokładnie samą pompę?
 
 
Mlodey

Auto: Lanos
Dołączył: 24 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-22, 12:30   

@maciejkao bak jest zatankowany porządnie, tylko nie mam pojęcia gdzie jest ten przewód, mógłbym prosić o jakieś zdjęcie, lub dokładniejszy opis?

@rgre pompa jest na pewno podłączona dobrze

@Bobofrut postaram sie jeszcze coś zakombinować z tym zamiennikiem, żeby nie robić dodatkowych kosztów, jeśli nic nie pomoże prawdopodobnie zakupie oryginał
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Tacumba

Auto: Tacuma
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 150
Wysłany: 2012-08-01, 15:54   

Cześć, podkleję się trochę ze swoim problemem...może coś poradzicie... Już od jakiegoś czasu zaobserwowałem nierówną pracę silnika,jakby się dławił, czasami w ogóle nie chce odpalić. Najgorzej jest z odpalaniem na zimno. Wyczytałem, że może to być związane z pompą paliwową
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt