X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Tacuma/Rezzo] Nowe radio Tacuma, sterowanie z kierownicy

Autor Wiadomość
Tacumba

Auto: Tacuma
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 150
Wysłany: 2012-08-15, 11:31   [Tacuma/Rezzo] Nowe radio Tacuma, sterowanie z kierownicy

Witam, planuję kupić nowe radio do tacumy, stare niestety umiera.
Chciałbym wydać tak do 200-250zł ale zależało by mi na tym żeby działało sterowanie z kierownicy, czy jest jakaś przejściówka czy coś żeby to działalo?
Jakie radyjka polecacie?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 178 razy
Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21952
Skąd: WT

Wysłany: 2012-08-15, 14:41   

Co do radyjek to już masz temat i modele się nie zmieniły póki co.
Natomiast producenci radioodtwarzaczy oferują moduły umożliwiające sterowanie z kierownicy.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Tacumba

Auto: Tacuma
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 150
Wysłany: 2012-08-16, 12:30   

czy te moduły pasują do wszystkich radyjek? jak to sprawdzić? ile coś takiego mniej więcej kosztuje?
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 178 razy
Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21952
Skąd: WT

Wysłany: 2012-08-16, 14:23   

Nie wiem co masz i co chcesz mieć więc odsyłam :)
http://www.tme.eu/pl/kata...rownicy_100573/




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Wasylek
Topik


Auto: FSO Matiz 2006
Pomógł: 156 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-17, 07:48   

Ja mam u siebie założony moduł zamówiony TUTAJ Podajesz markę radia i samochodu (kierownicy) i dostajesz działający moduł wraz z okablowaniem. U mnie jest kierownica z Nubiry/Leganzy/Tacumy z radiem Clarion. Koszt wynosi ok. 120-140zł. ;)



Teraz FSO Matiz TOP 2006; wcześniej Tico SX 1998
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Tacumba

Auto: Tacuma
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 150
Wysłany: 2012-08-17, 15:19   

o, dzięki wielkie za linka, cena zbyt mała nie jest ale może się skuszę? A jakie masz radio, może mógłbyś polecić?
 
 
Wasylek
Topik


Auto: FSO Matiz 2006
Pomógł: 156 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-17, 21:43   

Radio mam Clarion CZ209EG ale nie jestem pewien czy mogę polecić... :cfaniaczek:
Właściwie je wybrałem ze względu na dyskretny wygląd, bez migających kolorowych bajerów i dobrze się komponuje z deską Matiza.
Wkurza mnie natomiast brak dedykowanego przycisku wyłącznika bo ten przycisk ma też funkcję wyboru źródła dźwięku (w zależności od czasu przytrzymania) i to jest spore nieporozumienie.
Nowe Clariony chyba już mają to inaczej rozwiązane.
Inne funkcje, dźwięk i współpraca z kierownicą w zasadzie bez zarzutu.



Teraz FSO Matiz TOP 2006; wcześniej Tico SX 1998
 
 
grzech1991

Auto: Fiat Bravo 1.4 T-JET 150KM
Imie: Grzegorz
Pomógł: 16 razy
Wiek: 28
Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 1137
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-08-18, 12:16   

Jeśli chodzi o zmianę źródła / wyłączenie ma to większość radii które widziałem (chodzi mi o te tanie). Ale można ustawić wyłączenie z kluczyka o wiele prostsze i bardziej praktyczne.
 
 
 
Tacumba

Auto: Tacuma
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 150
Wysłany: 2012-08-18, 23:22   

Dzięki za ino o Claironie, niestety, im tańsza elektronika tym częściej ma głupie rozwiązania, ja mam tanią nawigację Lark i coś tam znaleźć to się na prawdę trzeba namęczyć.
 
 
Wasylek
Topik


Auto: FSO Matiz 2006
Pomógł: 156 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1332
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-19, 21:00   

grzech1991 napisał/a:
Jeśli chodzi o zmianę źródła / wyłączenie ma to większość radii które widziałem (chodzi mi o te tanie). Ale można ustawić wyłączenie z kluczyka o wiele prostsze i bardziej praktyczne.


No nie koniecznie większość- zazwyczaj jednak wyłącznik to tylko wyłącznik.
Kluczykiem wyłączanie oczywiście działa, ale tu chodzi o sytuacje, gdy chcę radio wyłączyć a nie wyłączać silnika i stacyjki.



Teraz FSO Matiz TOP 2006; wcześniej Tico SX 1998
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt