X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] 1,5 16 V problem z wyciekiem oleju - simering wałka

Autor Wiadomość
adam-and1
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-28, 17:20   [Lanos] 1,5 16 V problem z wyciekiem oleju - simering wałka

Witam jak w temacie mam problem z wyiekiem - dużym wyciekiem oleju z simeringu wałka rozrządu

wymieniałem już 2 razy oba siemeringi - jednak problem znowu się powtarza -

ostatnio wycisneło siemering i cały olej wylał się z silnika na ziemie - teraz od 3 dni mam nowe siemeringi i znowu cieknie xz tego samego miejsca - co jest nie tak ??

jeśli macie jakieś rady to chętnie z nich skorzystam ....

pozdrawiam

(PB + LPG)
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
tomi12316
Grupa Mazowiecka
KaRmEl kat. B--C/E


Auto: Lanos 1.5 8V B+G
Imie: Tomek
Pomógł: 95 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 1903
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2012-11-28, 17:22   

ja bym stawial na zapchana odme.. i cisnienie sie wytwarza w silniku i simering wurzuca .. przerabialem ten problem u brata w golfie..



<< Lani 1.5 8V 1998r >>

P o Z d R a W i A m


MoJa SrEbNa StRzAłA
 
 
 
adam-and1
[Usunięty]

Wysłany: 2012-11-29, 10:09   

dzięki Wielkie za podpowiedzi - faktycznie jeden z gumowych przewodów był już sparciały i uszkodzony - wymieniłem go niestety puki co bez zmian - dziś uważniej przyjrzę się tej odmie.

W każdym razie faktycznie w silniki tworzy się za duże ciśnienie -

- wyjąłem bagnet z oleju i odpaliłem silnik i jak radziliście dmuchnąłem dymem w stronę otworu jednak dym nie został zaciągnięty do silnika - właściwie jak tylko wyjąłem bagnet to silnik opryskał mnie olejem ....
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt