X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] jak podłaczyc wzmacniacz do radia, radio z forda pom

Autor Wiadomość
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-09, 20:21   [Lanos] jak podłaczyc wzmacniacz do radia, radio z forda pom

witam.
Dzisiaj u kolegi w lanosie póbowaliśmy podpiąć wzmacniacz. Ten jego lanos ma całe audio z Forda Mondeo MkII ( radio 6000cd) i ono nie ma wejscia na chinche pod wzmacniacz.

Kupilismy taki konwerter - trzeba go wpiąc pod kable z głosników - tak zrobiliśmy tyle, ze dość przypadkowo. Bo chyba pod jeden z przodu ijeden z tyłu.
Remonte wpiąłem pod niebieski kabelek ( troche mi to sie nie podobało bo był on bardzo cieńki) który nie był luźny a gdzieś szedł wiązka .

Niestety nie działa; ( co może być przyczyną? tzn inaczej raz sie zapaliła dioda na wzmaku po odpaleniu auta raz nie. Jak wracaliśmy to usłyszeliśmy nagle huk basu i cisza zagladamy do bagażnika a tuba lekko drży ( w sensie gra) mimo iż radio było wyłączone.

Bardzo prosze o odpowiedzi ; )

pozdrawiam
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 34
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-12-09, 21:18   

sprawdźcie bezpiecznik na kablu zasilającym wzmak, mnie to wygląda na błąd połączenia, gdzieś robicie błąd. przejrzyjcie całą instalację.
inna sprawa to czy sprzęt jest sprawny ? czy był sprawdzany ?



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
.Em.
Grupa Śląska
I Em


Auto: srebrne
Imie: Em
Pomógł: 57 razy
Wiek: 46
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4728
Skąd: SMI
Wysłany: 2012-12-09, 22:19   

nie wiem jak wy ale ja jak nie potrafie ogarnac tematu to ide do fachowca i tyle.




 
 
Andreej
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-09, 22:33   

skąd to audio z forda w lanosie :szok:
a po drugie primo cztaliście opis instalacji tego radia? :myśli:
czy podłaączaliście pod 'chybił trafił' bo sądząc po tym co piszesz to raczej tak było skoro gra jeden z przodu głośnik i z tyłu..

[ Dodano: 2012-12-09, 22:34 ]
Ja szczerze mam to samo wrażenie co kolega Frobofrut, pali się zielona czy czerwona dioda? czy może obie naraz?
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-10, 08:06   

pali sie tylko niebieska (bo taka jest tylko) sprzęt działa, bo sprawdzalem.

A czy jakby sie wzmak zjarał czy cos to zauważyłbym chyba jakieś objawy? moze poczuł jakiś smród?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Andreej
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-10, 10:26   

..Polo.. napisał/a:
A czy jakby sie wzmak zjarał czy cos to zauważyłbym chyba jakieś objawy? moze poczuł jakiś smród?

Nie zawsze poczujesz smród, czasem jak dotniesz wzmaka to będzie gdzieś gorący to też może świadczyć o jego uszkodzeniu (nagrzeje się szybko zaraz po podłączeniu). Albo czasem przejdzie bezobjawowo, czyli niby wszystko OK, ale nie czuć smrodu ani się nie grzeje, dioda świeci ale wzmak i tak nie gra. :)
Buczenie głośnika może być spowodowane uszkodzeniem wzmaka, lub złym podłączeniem :)

Jeśli gdzieś się pomyliłem to poprawcie -to co napisałem to z własnego doświadczenia wiem :)
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-10, 15:33   

czyli to moze być wina źle podłaczonego tego konwertera? pod te głosniki?
ale to wtedy nie dochodziłaby jakby muzyka ale dioda chyba powinna świecić ? czy nie?

[ Dodano: 2012-12-10, 16:53 ]
http://i259.photobucket.c...iopinout1-1.jpg

tutaj link do tego niby schematu tylko ze w swoim radio nie zauważyłem tej kostki C ;/ ktos mi podpowiedział, ze kabel remote moze być w samym radiu i trzeba go wyciagnac

[ Dodano: 2012-12-10, 17:05 ]
albo to jest tzn kabel "schwited A+/Antenna?
 
 
Andreej
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-10, 17:43   

..Polo.. napisał/a:
czyli to moze być wina źle podłaczonego tego konwertera? pod te głosniki?


Możliwe, ale powiem Ci jedno... te konwertery to jedno wielkie G**NO, strasznie psują dzwięk podobno, najlepiej jest kupić radio niż bawić się w takie cuda/ wynalazki techniczne..

..Polo.. napisał/a:
[ Dodano: 2012-12-10, 16:53 ]
http://i259.photobucket.c...iopinout1-1.jpg
tutaj link do tego niby schematu tylko ze w swoim radio nie zauważyłem tej kostki C ;/

brak fotki :piwo:
ktos mi podpowiedział, ze kabel remote moze być w samym radiu i trzeba go wyciagnac

[ Dodano: 2012-12-10, 17:05 ]
albo to jest tzn kabel "schwited A+/Antenna?[/
Albo może czasem trzeba wlutować? :myśli:
sterowanie do wzmaka może być również z anteny automatycznej :)
Ostatnio zmieniony przez Andreej 2012-12-10, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-10, 18:03   

osobiście też tak myślałem o ym konwerterze, ale to jest szczerze mówiąc samochód kolegi a ja mu zaoferowałem swoja pomoc i teraz świece oczami :zły: :zły:

Nie raz to montowałem i zawsze bez problemu, aż do wczoraj.
A konwerter pierwszy raz miałem w rękach, ale wydawało sie zbyt banalne, zeby zepsuć, ale przyznaje, ze mogłoem powieszać te keble w sensie, ze podpiołem jeden pod prawy przedni głosnik a drugi pod tylny chyba lewy, uznałem, ze to bez różnicy, ale widać mój błąd. Mam nadziej, ze to bedzie to.
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-12, 18:33   

zrobione, można zamknąć; )
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 182 razy
Wiek: 38
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22162
Skąd: WT
Wysłany: 2012-12-12, 21:41   

Proszę opisz jak to zrobiliście a potem zamknę :)




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 34
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-12-12, 22:25   

..Polo.. napisał/a:
zrobione, można zamknąć; )


haha uwielbiam to.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-14, 20:08   

kabel remote był w srodku radia, ten typ radia nie miał wyprowadzonego do kostki. Konwerter był dobrze, mozna go widać podłaczyć pod dowolny głośnik ;d
 
 
..Polo..
[Usunięty]

Wysłany: 2012-12-16, 10:47   

a mam jeszcze takie pytanie: jak sie zgłosnia to czasami wzmacniacz sie wyłącza, troche pokręciłem wszystkimi pokrętłami na wzmaku i troche pomogło.;) moze być, ze radio za slabe ?:D
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 34
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-12-16, 11:22   

..Polo.. za cienkie kable ? za dużo podbicia ? za słaby wzmak ? źle wyregulowany sygnał ?



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt