X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] Belka GSI vs Belka Saab

Autor Wiadomość
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21537
Skąd: WT

Wysłany: 2014-04-21, 14:48   

Wysprzątane na prośbę.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Lisu18
Grupa Zachodniopomorska
Samotny jeździec

Auto: ruda metalu
Imie: Mariusz
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 1189
Skąd: ZMY / Kostrzyn
Wysłany: 2014-11-25, 16:52   

U was tez w belce od saaba zznajduje sie gwint w dolnym mocowaniu amortyzatora? Jak rozwiazaliscie ten problem, rozwiercenie ge
Wint na otwor pod M10 czy mocowaliscie M8 z dodatkowa tuleja?
 
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 301 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 6990
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2014-11-25, 17:02   

Lisu18, ja użyłem tych samych śrub co w belce lanosowej



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24211
Skąd: SI
Wysłany: 2014-11-25, 19:20   

śruba lanosowa pasuje normalnie o.O



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Lisu18
Grupa Zachodniopomorska
Samotny jeździec

Auto: ruda metalu
Imie: Mariusz
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 1189
Skąd: ZMY / Kostrzyn
Wysłany: 2014-11-26, 00:40   

No wlasnie u mnie byl zgwintowany otwor pod srube 8. Na glebokosc ok centa. Zdziwilem sie jak to zobaczylem bo nikt wczesniej nie wspominal o takim czyms.
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
m4d4g4sk4r
Grupa Pomorska


Auto: Lanos SX 1.6 16V
Imie: Oskar
Pomógł: 31 razy
Wiek: 25
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 1727
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-11-26, 08:54   

to na pewno jest belka od schaba? :lol:



"O kurde ! No nie wierzę! Znalazłem raz tego lanosa na allegro i tak mi się spodobał że zawitał na tapecie blokady w telefonie i na tle osi czasu na Facebooku :D Piękne auto! "
 
 
 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 52 razy
Wiek: 28
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 4017
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2014-11-26, 13:00   

RIPER napisał/a:
śruba lanosowa pasuje normalnie o.O


Potwierdzam, wsio pasuje p&p tylko mocowanie linek do przerobki.



Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Daewoo Leganza 2.5v6 205KM & 245NM -> Opel Vectra GTS 3.2v6 211KM & 300NM
 
 
 
Lisu18
Grupa Zachodniopomorska
Samotny jeździec

Auto: ruda metalu
Imie: Mariusz
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 1189
Skąd: ZMY / Kostrzyn
Wysłany: 2014-11-26, 16:55   

m4d4g4sk4r napisał/a:
to na pewno jest belka od schaba? :lol:

Nie, z wartburga ;)
strus napisał/a:
Potwierdzam, wsio pasuje p&p tylko mocowanie linek do przerobki.

U mnie najwidoczniej albo ktoś gwint sobie stały zrobił albo to fabryczne i po jakimś roczniku takie coś zaczęli robić :myśli: Musiał bym się przyjrzeć innym belką po roku 2003.
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24211
Skąd: SI
Wysłany: 2014-11-26, 17:21   

Nie wiem o co Ci chodzi, zakładałem kilka belek i nie miałem żadnego problemu , w belce jest gwint na stałe, to normalne , a może w lanosie masz juz nie fabryczne śruby ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Lisu18
Grupa Zachodniopomorska
Samotny jeździec

Auto: ruda metalu
Imie: Mariusz
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 1189
Skąd: ZMY / Kostrzyn
Wysłany: 2014-11-26, 17:24   

W lanosie miałem M10 ale skręcane na nakrętki od strony piasty. W sumie to już mało ważne bo ten gwint rozwierciłem pod 10 tak żeby weszła, a z drugiej strony dałem po dwie nakrętki.
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24211
Skąd: SI
Wysłany: 2014-11-26, 17:28   

No więc siejesz zamęt niepotrzebnie, tam normalnie jest gwint który niepotrzebnie zepsułeś, a wystarczyło kupić odpowiednie śruby



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
fatum90
fatum90

Auto: Nexia c25xe
Imie: Konrad
Wiek: 28
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 66
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2015-02-08, 14:28   

Panowie odkopuję temat ;)
Trafia mi się okazyjnie kompletna belka z Astry G(piasty 4śruby, tarcze, zaciski-pełen komplet za 100zł).
Chciałem ją zaadaptować do Nexii, pytanie tylko czy mocowania belki z Astry podejdą pod mocowania w podłodze Nexii?
Czy z tulejami belki może być jakiś problem, bo coś mi się o uszy obiło że były dwa rodzaje?
Wrzucam foto podglądowe belki, zaznaczyłem miejsca od których mierzyłem rozstaw mocowań(koniec gniazd tulei belki)



Proszę o jakieś konkretne informacje, wyjaśnienia odnośnie problemów z montażem w/w belki w Nexii.
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24211
Skąd: SI
Wysłany: 2015-02-08, 14:37   

ta belka napewno nie pasuje



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
fatum90
fatum90

Auto: Nexia c25xe
Imie: Konrad
Wiek: 28
Dołączył: 03 Kwi 2013
Posty: 66
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2015-02-08, 14:56   

Czyli mówisz że z całej belki nic nie będzie?
Mój problem polega na tym że obecnie na aucie mam piasty mocowane na stałe do ori belki z nexii.
A jeśli bym zmienił belkę na taką rozbieralną(z nexii) i przerzucił kpl piasty(tarcze, zaciski itp)/
Czy mocowanie zacisku jest umiejscowione w belce czy dałoby radę przełożyć je do ori belki z nexii?
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24211
Skąd: SI
Wysłany: 2015-02-09, 20:36   

nie miałem tego w łapach, teoretycznie wszystko będzie pasować poza linkami ręcznego, które trzeba przerobić albo zakuć nowe



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt