X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


dowod rejestracyjny

Autor Wiadomość
patrykUR

Auto: Nexia 1.5
Imie: PAT
Wiek: 35
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 328
Skąd: Krakow
Wysłany: 2013-01-15, 14:49   dowod rejestracyjny

skonczylo mi sie miejsce na pieczatki przegladowe w dowodzie , co musze zzrobic ? isc wyrobic nowy dowod ? czy to cos kosztuje ?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Robaszek127


Auto: Getz 1.3 + LPG
Dołączył: 16 Wrz 2010
Posty: 2363
Skąd: Przedbórz
Wysłany: 2013-01-15, 14:52   

A czy kiedyś w Polsce miałeś coś za darmo. Za wyrób nowego dowodu płaci się coś ok 68zł chyba bo sam nie dawno zmieniałem.
 
 
 
Mr. Hyde
Grupa Lubelska


Wiek: 34
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 1499
Wysłany: 2013-01-15, 17:39   

patrykUR, bierzesz tablice, stary dowód i idziesz do WK.



Audi S3 8L czyli Never Ending Story :flaszka:
Chevrolet Aveo 1.2 Istny Szatan :gorąco:
 
 
Tomcik12

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 27 Maj 2011
Posty: 162
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2013-01-15, 18:50   

patrykUR, moge Ci pomoc bo bylem dzis akurat w takiej sprawie.

u mnie (Zabrze) kosztuje to 72,50 + jakas oplata manipulacyjna 1zl czyli 73,50 dalem.

na miejscu jest wniosek (przynajmniej u mnie) ktory wypelniasz i oddajesz im wraz z karta pojazdu (o ile jest wydana), oraz dowodem rejestracyjnym. jesli jestes osoba trzecia (ja np skladalem to za rodzicow) to musisz miec od nich upowaznienia, tzn od wlascicieli samochodu. dostajesz dowodzik tymczasowy, jakas kartke i karte pojazdu i czekasz z tym 2 tyg, po tym czasie wracasz tam i daja ci dowodzik. do odbioru dowodu bedzie potrzebne rowniez aktualne OC.

aha, ja najpierw zrobilem przeglad nim oddalem dowod - dostalem kartke ze przeszedl i ja oddalem wraz z dokumentami. wyjdziesz jedno miejsce do przodu na tym :)

pozdro
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2013-01-15, 18:50   

patrykUR napisał/a:
konczylo mi sie miejsce na pieczatki przegladowe w dowodzie


A do kiedy masz przegląd ??




 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Tomcik12

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 27 Maj 2011
Posty: 162
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2013-01-15, 18:51   

Mr. Hyde, tablic rejestracyjnych nie zabierasz, przynajmniej ja nie musialem..
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2013-01-15, 18:54   

Tomcik12 tablice trzeba zanieść bo muszą naklejki na nich wymienić żeby były takie same jak w nowym dowodzie.




 
 
 
Tomcik12

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 27 Maj 2011
Posty: 162
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2013-01-15, 19:03   

Mawerix, to moze przy odbieraniu dowodu, bo ja dopiero zlozylem wniosek :) wiec tego nie wiedzialem.
 
 
patrykUR

Auto: Nexia 1.5
Imie: PAT
Wiek: 35
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 328
Skąd: Krakow
Wysłany: 2013-01-15, 20:07   

ok wileki dzieki za info , przeglad sie wlasnie skonczyl tydzien temu , z tablicami bedzie gorzej bo dwa razy mi ukradli i te co mam przynitowalem i przykleilem na kleju :)
 
 
Mr. Hyde
Grupa Lubelska


Wiek: 34
Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 1499
Wysłany: 2013-01-15, 20:17   

Tomcik12, widocznie piszę głupoty i nabijam sobie licznik...



Audi S3 8L czyli Never Ending Story :flaszka:
Chevrolet Aveo 1.2 Istny Szatan :gorąco:
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2013-01-15, 20:23   

patrykUR napisał/a:
przeglad sie wlasnie skonczyl tydzien temu


To jedź najpierw na przegląd i musisz dostać kwitek od diagnosty który trzeba przedłożyć w urzędzie.




 
 
 
Tomcik12

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 27 Maj 2011
Posty: 162
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2013-01-15, 21:36   

Mr. Hyde, kolega Mawerix wyjasnil mi ze to ja bylem w bledzie. jesli Cie urazila moja nietrafiona uwaga, to przepraszam :)
 
 
steyr
steyr


Auto: Matiz Life 03r PB/Punto 2 FL 04r. 1.2 16v
Imie: Pawel
Wiek: 33
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 3813
Skąd: Kalwaria Z.
Wysłany: 2013-01-15, 21:58   

czeka mnie dokładnie to samo w przypadku Matiza ;)



W sprawie pytań/pomocy techniczej prosze pisac na priv,
 
 
Markon
Przyjaciel
Błota i off roadu


Auto: Grand Vitara II i Vitara
Imie: Mariusz
Wiek: 39
Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 6249
Skąd: Pajęczno (EPJ)
Wysłany: 2013-01-15, 23:32   

ludzie co wy piszecie jakie zmiany tablic :lol2: jak coś dostajesz 2 naklejki na tablice żebyś se wkleił, a można jak ja jeździłem z kartką w dowodzie z przeglądu bo mają ci obowiązek zrobić przegląd i wypisać wniosek z przeglądu na kartkę i tak se śmigasz



 
 
 
patrykUR

Auto: Nexia 1.5
Imie: PAT
Wiek: 35
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 328
Skąd: Krakow
Wysłany: 2013-01-15, 23:37   

hmm to bylo b najlepsze rozwiazanie jezeli to prawda ?? nie stracilbym tej stowki na wyrabianie nowego dowodu, jesli mozna jezdzic z przegladem na innej kartce.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt