X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nexia] swap c20xe

Autor Wiadomość
Devil1986


Auto: Nissan Primera P12
Imie: Dawid
Pomógł: 9 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 312
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-01-18, 00:29   [Nexia] swap c20xe

Witajcie

wiecie może czy ktoś w krakowie robi swapy tegoż to silnika do nesi??

i czy ta łapa silnika z spero podejdzie http://moto.allegro.pl/la...2898625151.html




 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
michanio91
elektronik


Auto: Lanos SX
Imie: Michał
Pomógł: 62 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 2772
Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2013-01-18, 03:06   

Nie podejdzie.
Swapy robi wiele osób , aczkolwiek chyba rzadko kto się podejmuje swapu dla kogoś.



za duży obrazek w podpisie .
 
 
 
Misior1993
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-18, 09:42   

Devil1986, w ostatecznosci moge Pomoc :piwo:
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2013-02-18, 20:24   

Misior1993, on już czeka tylko na moduł zapłonu i pierwszy start ma się odbyć.




 
 
 
Misior1993
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-18, 21:07   

Mawerix, w takim razie przepraszam za odgrzanie kotleta :pomocy:
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Devil1986


Auto: Nissan Primera P12
Imie: Dawid
Pomógł: 9 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 312
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-23, 22:25   

sorka ze tak długo mnie nie było ale ciągle grzebie przy nim moduł przyzedł iskra sie pokazała paliwo dochodzi do cylindrów i du** nie odpala :/

[ Dodano: 2013-02-23, 22:29 ]
Misior1993, chetnie bym skorzystał z twojej pomocy jeśli jestes w krakowie




 
 
 
Misior1993
[Usunięty]

Wysłany: 2013-02-24, 00:59   

okej widze juz w czym problem.
Napisalem Ci Priwa co i jak dokladnie co do pomocy :piwo:
 
 
Devil1986


Auto: Nissan Primera P12
Imie: Dawid
Pomógł: 9 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 312
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-27, 23:04   

Silnik juz odpalił juz wszystko podpięte :)




 
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 180 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22067
Skąd: WT
Wysłany: 2013-02-28, 09:07   

To oczekujemy prezentacji :)




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-05-21, 22:16   

witam. u mnie pojawil sie problem z chlodzeniem.
pierwszy najmniejszy problem to nie pokazuje mi temp. na zegarach.
drugi powazny to nie wlacza sie wentylator i juz mi sie silnik zagotowal xd.
teraz tak:
sprawdzilem bezpiecznik - ok, wentylator na zworce - ok, wentylator podpiety pod czujnik - zero reakcji.
musze jeszcze sprawdzic czujnik ale nie wiem co z termostatem ale ponoc jest nowy.
przed swapem czujnik dzialal i wszystko gralo.
gdzie szukac problemu?

mam mot 2.5



kura...a może kurak?
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 180 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22067
Skąd: WT
Wysłany: 2013-05-22, 08:10   

Zakładając, że kable masz odpowiednio podłączone pozostaje termo włącznik.
Wykręć go i z miernikiem gotuj w wodzie i mierz czy primo działa, duo czy podłączyłeś w odpowiednie piny.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2013-05-22, 13:05   

A jak i gdzie masz założony czujnik dla wentylatora ??
Wcześniej wskaźnik temperatury działał ??




 
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-05-22, 19:43   

tak wczesniej wskaznik dzialal.
druga sprawa czujnik temp na zegary jest z lewej a ten ktory odpowiedzialny jest za wentylator w chlodnicy.
jutro bede sprawdzal czujnik w chlodnicy tylko moje pytanie jaka opornosc powinien miec na zimno i jaka na wlaczenie wentylatora bo nie wiem



kura...a może kurak?
 
 
maciejofsky


Auto: Nexia
Imie: Maciek
Wiek: 36
Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 225
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2013-05-23, 05:56   

Czujnik w chlodnicy to zwykly wlacznik termobimetalowy. Po osiagnieciu temperatury zalacza obwod wentylatora. Wlaczany bedzie mial opor kolo 0 omow. Wylaczony bedzie mial nieskaczonosc.



Podpis?? Jaki podpis, przecież ja niczego nie podpisywałem......
 
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-05-23, 06:41   

ok sprawdze ;) ale powiem wam ze i tak jest szatan :P



kura...a może kurak?
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt