X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Skoda] Octavia I 1.9TDI

Autor Wiadomość
KsiadZ
Grupa Mazowiecka
ZakoN SquaD


Auto: Lano$ Octavia II FL
Imie: OrgAnizEr
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4174
Skąd: WarszawA
Wysłany: 2015-08-10, 10:06   

Dobra decyzja, czekamy na cyferki.
Duza różnica do poprzedniego stanu?



TRANSPORT mały wawa cały-kraj
Główny LAIK w tym temacie...
149.5KM/208.3NM
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
hiroshima
I <3 HATERS


Auto: Lanos SX 1.6 16V
Imie: Michał
Wiek: 29
Dołączył: 22 Kwi 2013
Posty: 2631
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2015-08-10, 20:14   

PieTrzaK napisał/a:
Nigdy więcej nie bawię się w regeneracje, strata czasu, nerwów i pieniędzy.

Uj nie zakład i tyle. Turbo, które kupuje się jako nowe to też w dużej mierze używane, ale po fabrycznej regeneracji ;) .




 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-08-12, 08:09   

KsiadZ napisał/a:
Duza różnica do poprzedniego stanu?


Pojeździłem 1 dzień i zmieniłem tymczasowo pojazd, nie zdążyłem się pobawić jeszcze :lol: Ale jest żwawiej.

hiroshima napisał/a:
Turbo, które kupuje się jako nowe to też w dużej mierze używane, ale po fabrycznej regeneracji


No nie. Albo jest napisane że to fabryczna regeneracja i często gwarancja jak dla nówki albo nowe-nowe.
 
 
BraveHeart
Grupa Podlaska


Auto: NONE
Imie: Wojtek
Wiek: 28
Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 1034
Skąd: Białystok
Wysłany: 2015-08-12, 15:33   

Gdzie turbo robione?

 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-08-13, 06:40   

U Zoltanów. Wcześniej znajomy robił u niech 2 turbiny - wszystko było super. Potem zrobiliśmy moją i z jego A3, moja nienadająca się do jazdy przez sterowanie, u niego wali olejem gorzej niż wcześniej....
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-11-05, 08:13   

Kółka dalej się kręcą, obecnie okolice 131 tysięcy na liczniku.

Wpadły eksploatacyjne pierdoły - filtry i inny niż zwykle olej. A z grubszych spraw - w końcu nowe sprzęgło i dwumasa. Przymierzam się też do nowej osłony silnika, ale to już chyba na wiosnę, może ta się zimą dołamie do końca :wink:

A tak jeszcze w ramach wspomnienia wrześniowego urlopu :wink:



 
 
Daniel
Grupa Małopolska
_


Auto: GM & VAG
Dołączył: 09 Maj 2009
Posty: 6763
Wysłany: 2015-11-05, 18:40   

Gdzie te zdjęcia zrobiono ?
 
 
KsiadZ
Grupa Mazowiecka
ZakoN SquaD


Auto: Lano$ Octavia II FL
Imie: OrgAnizEr
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4174
Skąd: WarszawA
Wysłany: 2015-11-05, 19:23   

Nadal mnie się podobuje tylko tak by trochę więcej mocy pod noga było ale wiadomo to tylko takie gadanie. Muszę ją się za swoją wziąć



TRANSPORT mały wawa cały-kraj
Główny LAIK w tym temacie...
149.5KM/208.3NM
 
 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-11-07, 11:32   

Daniel napisał/a:
Gdzie te zdjęcia zrobiono ?


Zagadka ;d Ktoś wie?

KsiadZ napisał/a:
trochę więcej mocy


Powiem Ci że dużo bardziej niż mocy brakuje mi 6 biegu...
 
 
KsiadZ
Grupa Mazowiecka
ZakoN SquaD


Auto: Lano$ Octavia II FL
Imie: OrgAnizEr
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4174
Skąd: WarszawA
Wysłany: 2015-11-09, 09:22   

6 bieg to jest malina wiem po sobie jak jadę ekspresem lub autobanem to wbijam bieg tempomat i można odpoczywać silnik cicho pracuje i spalanie nie takie straszne
Chodź nie wiem czy to moje tylko zdanie ale wydaje mi się że moje 2.0 mało nie pali jak na diesla



TRANSPORT mały wawa cały-kraj
Główny LAIK w tym temacie...
149.5KM/208.3NM
 
 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-12-21, 08:37   

KsiadZ napisał/a:
moje 2.0 mało nie pali jak na diesla


Spoko, ja w spalania internetowe przestałem wierzyć dawno temu, a jak słyszę że niektórym auta z silnikiem jak mój palą w mieście 5,5l to... :lol:


Taki sobie tuningowy gadżecik zakupiłem od żółtych braci :D


 
 
mariusz90

Auto: Lanos / Skoda
Imie: Piotr
Wiek: 100
Dołączył: 16 Sie 2015
Posty: 281
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-12-21, 08:58   

PieTrzaK napisał/a:
KsiadZ napisał/a:
moje 2.0 mało nie pali jak na diesla


Spoko, ja w spalania internetowe przestałem wierzyć dawno temu, a jak słyszę że niektórym auta z silnikiem jak mój palą w mieście 5,5l to... :lol:


Taki sobie tuningowy gadżecik zakupiłem od żółtych braci :D


[url=http://images78.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]


To ze w miescie palą 5.5 to Norma Fabia 1.9 TDI w miescie pali 5l zalezy od nogi i korków max spalanie jakie miałem tym autem kiedys to 6,7l goniąc po autostradzie 170+
 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2015-12-21, 09:35   

Mhm... Mój Lanos jest zepsuty, Skoda jest zepsuta... Możemy nie poruszać już tematu spalania? :)
 
 
KsiadZ
Grupa Mazowiecka
ZakoN SquaD


Auto: Lano$ Octavia II FL
Imie: OrgAnizEr
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4174
Skąd: WarszawA
Wysłany: 2015-12-21, 21:16   

To trzeba napisać list do Mikołaja o nowy zestaw narzędzi oraz większą turbinke przy okazji



TRANSPORT mały wawa cały-kraj
Główny LAIK w tym temacie...
149.5KM/208.3NM
 
 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Skoda
Imie: Bartek
Wiek: 26
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 5992
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2016-01-21, 19:46   

Turbo to jest większe. Narzędzi też trochę mam, gorzej z miejscem na jakiekolwiek prace. Trzeba na uprzejmość ziemniaka liczyć ;d

A tak na czasie - zima, zima, zima... :śnieg:



Szkoda że niedługo ma topnieć, szczerze mówiąc brakuje mi trochę solidnego odśnieżania auta i zasypanych dróg.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt