X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Tico] Tico gasnie po dodaniu gazu

Autor Wiadomość
isiek72
[Usunięty]

Wysłany: 2013-05-27, 16:35   [Tico] Tico gasnie po dodaniu gazu

Witam mam Tico 98 od jakiegoś czasu zaczął dziwnie szarpać po dodaniu gazu teraz jest jeszcze gorzej ,samochód zapalony chodzi ok jak tylko doda się gazu gaśnie .Parę dni temu jeszcze jakoś dało się jeździć(więcej gazu i jakoś ruszył) ale dzisiaj już nawet podczas jazdy(po wciśnięciu sprzęgła) gaśnie wymienione świece,kopułka ,filtry i niektóre wężyki ale niestety jest coraz gorzej może ktoś miał podobny problem?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 179 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22006
Skąd: WT

Wysłany: 2013-05-27, 16:49   

Zwracaj uwagę gdzie o co pytasz!
Przenoszę.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
ArturTRN
Grupa Kujawsko-pomorska


Auto: Daewoo Tico
Imie: Artur
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 09 Cze 2012
Posty: 1187
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-05-27, 19:18   

isiek72, Ja miałem podobny, że w pewnym momencie dodając gazu tracił moc. Nie wiem jak u Ciebie z wężykiem którym są odprowadzane opary, bo może to być przyczyna. Jak odkręcasz kurek od wlewu to robi takie" pssss " ? Jak tak, wywierć małą dziurkę w korku i będzie okay
 
 
isiek72
[Usunięty]

Wysłany: 2013-05-27, 19:54   

To jest jakiś pomysł jutro sprawdzę, byłem u mechanika i on też nie wie co jest grane sugeruje przełożenie gaźnika z innego tico i sprawdzenie jak wtedy będzie się zachowywał samochód
 
 
waluś
warmia - mazury


Auto: Tico 99r.
Imie: Radek
Pomógł: 16 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 642
Skąd: Ogrodzieniec ( NIL )
Wysłany: 2013-05-28, 13:19   

Zmiana gaźnika na wiele sie nie zda, miałem podoby problem. a przyczyna? uszczelka pod głwicą, dostawał wode i nie chciał chodzic. Nie mówię że u Ciebie jest tak samo, sprawdziłbym podciśnienia, pompke paliwową. Na początku kupiłem gaźnik i na darmo, teraz mam go na handel bo nierpotrzebnie wydałem 100zł. powodzenia :piwo:



Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
kboro

Auto: Daewoo Tico
Wiek: 25
Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: Bytom
Wysłany: 2013-06-01, 21:26   

Ja miałem takie same objawy lecz u mnie przyczyną był niski poziom płynu chłodniczego. Umknęło mi to ale po dolaniu problem zniknął. Może również to przeoczyłeś ? ;)
 
 
isiek72
[Usunięty]

Wysłany: 2013-06-07, 11:23   

To był gaźnik,po wymianie chodzi idealnie :
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt