X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Swap z 1.5 8v na 1.5 16v

Autor Wiadomość
Zicku

Auto: Lanos
Imie: Sławek
Wiek: 32
Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 41
Wysłany: 2013-08-15, 18:02   [Lanos] Swap z 1.5 8v na 1.5 16v

Witam.
Temat pewnie był już poruszany ale nigdzie nie znalazłem dokładnie tego czego szukam.
Silnik 1.5 8v poległ. Mam opcje kupić od kolegi Świra mam nadzieję silnik w bardzo dobrym stanie ;p kwestia, że jest on 1.5 16v. Czy prosty mechanik mi zrobi takiego swapa bez większych problemów? Trzeba będzie coś zmieniać? Z tego co zrozumiałem i zdążyłem wyczytać to trzeba coś robić z komputerem. Drogie i kłopotliwe to będzie?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
KamilM


Auto: Astra H 1,9 kombi
Pomógł: 22 razy
Wiek: 41
Dołączył: 28 Lip 2012
Posty: 604
Skąd: Płock
Wysłany: 2013-08-15, 20:09   

hMM, z tego co wiem i większość osób tu na forum powtarza, to praktycznie nie powinno być kłopotów. Ponoć komp może być ten sam. "Prosty mechanik" powinien ogarnąć. Nie wiem jedynie, czy silnik 16v nie ma jakichś dodatkowych czujników, które należałoby podłączyć do komputera.
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 38
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24294
Skąd: SI
Wysłany: 2013-08-15, 20:40   

komputer i wiązkę trzeba zmienić do tego immo zaprogramować



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Sledz
Grupa Podlaska


Auto: bus
Imie: Bartek
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 1434
Skąd: Białystok
Wysłany: 2013-08-15, 20:57   

jak znajde to mam kompa do 16v bez immo jakby co ;)
 
 
 
Zicku

Auto: Lanos
Imie: Sławek
Wiek: 32
Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 41
Wysłany: 2013-08-15, 22:27   

wiec spokojnie sie miesci i nei ma zadnych problemow z podlaczeniem? jedynie trzeba kompa i wiazke(cokolwiek to jest) xd) ? :)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 322 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 7233
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2013-08-15, 22:37   

RIPER napisał/a:
do tego immo zaprogramować


niekoniecznie, jeśli dostanie transponder z kluczyka to nie musi programować



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Zicku

Auto: Lanos
Imie: Sławek
Wiek: 32
Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 41
Wysłany: 2013-08-15, 22:46   

Jonecky napisał/a:
RIPER napisał/a:
do tego immo zaprogramować


niekoniecznie, jeśli dostanie transponder z kluczyka to nie musi programować


niestety ale nie rozumiem o co chodzi ;/ .

Podsumowując. Silnik się zmieści bez problemów. Jedyne co będzie trzeba zrobić to zmienić komputer lub w obecnym zmienić program? Do tego zmienić ustawienia LPG)bo o tym nie wspomniałem w tym temacie) i powinno śmigać? :)
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 322 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 7233
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2013-08-15, 23:24   

jeżeli będziesz śmigać na dotychczasowym kompie to nie będziesz ruszać immo

BTW ale masz dostęp kompa i wiązki więc warto założyć. Transponder mieści się w kluczyku, on ma swój kod który jest przypisany kompowi, w każdym aucie jest inny kod, jeśli dostaniesz transponder od dawcy to przekładasz go do swojego kluczyka razem z kompem 1,5 16v
KOMP I KLUCZYK Z TEGO SAMEGO AUTA!!!



transponder to jest ta szklana kapsułka



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Zicku

Auto: Lanos
Imie: Sławek
Wiek: 32
Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 41
Wysłany: 2013-08-15, 23:40   

chodzi przykładowo o coś takiego?
http://allegro.pl/kompute...3421721559.html

@z zamkami w drzwiach nie ma potem problemu? :D
Przepraszam ale mało ogarniety jestem w tych sprawach.
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 322 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 7233
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2013-08-15, 23:42   

kluczyk zostaje ten sam, przekładasz transporter do swojego kluczyka z dawcy



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 teraz Citroen C5 MK I FL
Imie: Emil
Pomógł: 261 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-16, 10:14   

Ja jeszcze tylko podpytam :P
Nie myślałeś o przekładce na 8mio zaworowca co miałeś?

Ile mechanik/elektryk Ci krzyknął za taką przekładkę?
Czy silnik kupujesz w ciemno a potem będzie rybka - " :szok: " - ile trzeba dać za robociznę prostemu mechanikowi co silnik powiesi, potem elektrykowi co wszystko podepnie gdzie trzeba, a potem... komuś kto po nich popoprawia ;d
 
 
 
m4d4g4sk4r
Grupa Pomorska


Auto: Lanos SX 1.6 16V
Imie: Oskar
Pomógł: 31 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 1727
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-08-16, 10:18   

W pierwszym poście było napisane, że ma w 100% pewny silnik od [b]Świra[b] - stąd pewnie decyzja o zamiana z 8V na 16V.



"O kurde ! No nie wierzę! Znalazłem raz tego lanosa na allegro i tak mi się spodobał że zawitał na tapecie blokady w telefonie i na tle osi czasu na Facebooku :D Piękne auto! "
 
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 teraz Citroen C5 MK I FL
Imie: Emil
Pomógł: 261 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-16, 10:43   

m4d4g4sk4r napisał/a:
W pierwszym poście było napisane, że ma w 100% pewny silnik od Świra - stąd pewnie decyzja o zamiana z 8V na 16V.

A przekładkę to może ma w cenie silnika? :omg:
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 38
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24294
Skąd: SI
Wysłany: 2013-08-16, 21:24   

komputer trzeba zmienić !! skończcie pierdoły pisać :omg:



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 322 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 7233
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2013-08-16, 22:49   

RIPER napisał/a:
komputer trzeba zmienić !! skończcie pierdoły pisać :omg:

z immobilizerem sa trzy wyjścia;
1: przekładka transpondera (opisałem wyżej)
2 przeprogramowanie kompa
3. emulator immobilizera



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt