X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[-] czerwona dioda na wzmacholu

Autor Wiadomość
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-08, 21:01   [-] czerwona dioda na wzmacholu

Siemanko wszystkim.dawno nie było mnie na forum
powracam i mam problem
Wzmacniacz firmy first austria czy cos takiego ;)
Nie mam papierów ani tabliczki znamionowej.moc xxx

Wiec tak.podłączonych prawidłowo.gra tylko podczas pracy świecie sie czerwona dioda
i gdy silnik pracuje slychac obroty silnika na glosnikach
Prosze o rady jak bedzie potrzeba foty tez moge wysłać



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1866
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-11-08, 22:03   

tomek12 jak masa ok i reszta kabli też, to przeciążenie - zwarcie na cewkach głośnika jeszcze trza sprawdzić.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Sarever
SzymonZTechniQm

Auto: Daewoo Lanos 1.5 8V 86KM
Imie: Szymon
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 14
Skąd: Chełm (Lubelskie)
Wysłany: 2013-11-09, 11:08   

Co do zakłóceń, przyczyną mogą być źle położone przewody (sygnałowe obok zasilania, lub obok jakichś fabrycznie położonych przewodów). Inną przyczyną może być uwalona masa na RCA w radiu (częsta przypadłość pioneerów , ale i w innych radiach się zdarza). Bardzo łatwo to sprawdzić, zwierając kołnierz masy z obudową radia, gdy zakłócenia zamilkną - jesteśmy w domu. Na próbę podmieniłbym przewód RCA i nie kładąc go w samochodzie na gotowo odpalił sprzęt i posłuchał czy zakłócenia nadal występują. Sprawdź też czy przewód sygnałowy nie jest przetarty, przełamany itp. Pozdrawiam. :)



Granie:
Radio: Kenwood KDC-BT6544U
Przód: DLS R6A
Wzmacniacz: Sherwood XA-5400
Subwoofer: Polk Audio DB1240 35l 37Hz
Przewody: Dietz 20mm^2 , Lexton LGXS05 RCA, Lexton CCA 2x1,5mm^2
 
 
 
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-09, 12:48   

smisnykolo, kable w głośnikach 1000 razy sprawdzalem
.masa gitara.kable polozone jak najdalej od napieciowek
sprawdze radio mój model to kenwood kdc-u30
Chociaż na innym sprzęcie nie słychać zakluceń i dioda pali sie na zielono ... :beczy:



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1866
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-11-09, 13:17   

tomek12 first austria to co się dziwisz.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-10, 11:08   

smisnykolo, nie znam się na tym...chciałbym mieć fajne granie dla siebie a tu takie coś .
:beczy:



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
Sarever
SzymonZTechniQm

Auto: Daewoo Lanos 1.5 8V 86KM
Imie: Szymon
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 14
Skąd: Chełm (Lubelskie)
Wysłany: 2013-11-10, 12:40   

O jakości tego wzmacniacza świadczy pomiar jego mocy: http://amp-performance.de...tria-1800W.html

Jak widać ma się kompletnie nijak do parametrów podanych przez producenta.
Na przyszłość warto poszukać coś o danym wzmacniaczu zanim go kupimy. Czasem w cenie nowych takich wynalazków jak wyżej wymieniony first, można znaleźć używane wzmacniacze np. Kenwooda, starszej serii Sony XM , Rockforda, gdzie zjadają one wszystkie nowe wynalazki na śniadanie, i pod względem brzmienia i mocy. Pozdrawiam



Granie:
Radio: Kenwood KDC-BT6544U
Przód: DLS R6A
Wzmacniacz: Sherwood XA-5400
Subwoofer: Polk Audio DB1240 35l 37Hz
Przewody: Dietz 20mm^2 , Lexton LGXS05 RCA, Lexton CCA 2x1,5mm^2
 
 
 
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-10, 15:47   

Sarever, tylko ze kupilem caly komplet za 150 zl z
wiec nie jest to majątek ale dobrze by było aby jakoś grało
dodam ze gdy zwieksze moc na wzmacholu to zaklucenia słychać jeszcze bardziej



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1866
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-11-10, 17:13   

tomek12 to nie jest moc, tylko regulacja czułości wejściowej, moc jest stała.

Myślę że za 100 da się upolować jakąś starą alpinę albo kenia, pionka. Magnaty i niebieskie punkty chodzą za grosze.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-11, 11:54   

A czy da się jakoś rozwiązać ten problem co mam



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1866
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-11-11, 16:20   

tomek12 trza by zajrzeć do środka, sprawdzić co się dzieje, ino nie wiem czy przy tym sprzęcie się to opłaca.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Sarever
SzymonZTechniQm

Auto: Daewoo Lanos 1.5 8V 86KM
Imie: Szymon
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 14
Skąd: Chełm (Lubelskie)
Wysłany: 2013-11-11, 17:55   

Sprawdź wizualnie stan niektórych elementów, może napuchnięte kondensatory, lub przypalone rezystory. Sprawdź płytę od strony ścieżek może występują jakieś zimne luty. To tylko czysto teoretyczne potencjalne przyczyny, bo na odległość na prawdę trudno jest ocenić co jest nie tak.



Granie:
Radio: Kenwood KDC-BT6544U
Przód: DLS R6A
Wzmacniacz: Sherwood XA-5400
Subwoofer: Polk Audio DB1240 35l 37Hz
Przewody: Dietz 20mm^2 , Lexton LGXS05 RCA, Lexton CCA 2x1,5mm^2
 
 
 
tomek12

Auto: matiz
Imie: Tomek
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 138
Skąd: Wągrowiec
Wysłany: 2013-11-11, 18:55   

Okazało się...
wzmak do wyj....
przełożony zostal inny i brak zaklucen i ładniejszy dźwięk
dziękuje za zainteresowanie :piwo:



Złoty kieł
pb 95-5.2 l na 100km
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt