X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nexia] Jak jest zimna nie dopala na jednym cylindrze 1.5 8v

Autor Wiadomość
arti83
[Usunięty]

Wysłany: 2013-11-18, 19:08   [Nexia] Jak jest zimna nie dopala na jednym cylindrze 1.5 8v

Cytat:
Panowie sprawa wygląda tak, kupiłem nexie na części która stała długi czas nie używana. Po odpaleniu chodzi jak by nie dopalała na jeden cylinder, po uzyskaniu temperatury około 90c zaczyna pracować dobrze. Wymieniłem palec, kopułkę przeczyściłem, kable sprawdzone, wymieniłem kabel od cewki bo poprzedni miał nalot rdzy w środku, świece. Auto chodzi lepiej ale nadal jak jest zimne chodzi tak jak by jedna świeca nie dopalała na biegu jałowym, po paru min słychać jak zaczyna pracować jeden z cylindrów aż autko zacznie pyrkać tak jak trzeba.

Wtryskiwacz ??
czujnik temp do ECU ??

Raczej nie ma opcji aby tracił ciśnienie na cylindrze bo nie ma przedmuchów do skrzyni korbowodowej, nic nie dmucha, nic nie pobierał oleju ITP. Ciśnienie moge zrobić ale jestem na 100% pewny że jest ok.



nie usuwaj treści tematu, jest to niezgodne z regulaminem i niezbyt normalne o.O , MOD R
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
slawek_p
slawek_p

Auto: Evanda CDX/ Peugeot 206
Imie: sławek
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 208
Wysłany: 2013-11-20, 07:59   

Może napisz co było przyczyną, a w przyszłości przyda się to innym.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt