X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Matiz] Brak tylnej lewej pozycji a stop jest / brzeczyk dzi

Autor Wiadomość
MajoneS


Auto: Matiz
Wiek: 36
Dołączył: 13 Lis 2013
Posty: 3
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-12-19, 16:31   [Matiz] Brak tylnej lewej pozycji a stop jest / brzeczyk dzi

Witam,
ostatnio kumpel mi powiedział, że mam przepaloną żarówkę w tylnej lewej lampie bo nie ma świateł.Myślałem , że wymienię żarówkę i będzie po sprawie jednak po rozebraniu lampy okazało się (oczywiście) że za stop i pozycję odpowiada jedna żarówka.Do rzeczy:
żarówka jest dobra bo włożyłem ją do prawej lampy i tam działa i pozycja i stop.
Oprawka też jest dobra bo całą lampę wsadziłem na prawą stronę i tam działa wszystko jak powinno.Z kolei prawą lampę wsadziłem na lewą stronę i znowu ta sama sytuacja.... brak lewej tylnej pozycji stop jest.Stąd mój wniosek, że problem nie tkwi w żarówce ani w samej lampie tylko gdzieś głębiej.
Dodam, że całe podświetlenie w aucie działa prawidłowo a przynajmniej tak mi się wydaje tz brzęczyk od drzwi podświetlenie radia itp.
Czy ktoś z Was wie może gdzie może tkwić problem?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
szyna93
Grupa Podlaska
Chirurg metaloplasta


Auto: Audi A4 B5 1.8T Aut.
Imie: Emil
Pomógł: 30 razy
Wiek: 27
Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 1208
Skąd: Białystok
Wysłany: 2013-12-19, 18:15   

A z przodu oba pozycyjne działają?



Było: FSO Polonez Atu 1.6 + LPG, Daewoo Lanos 1.5 16V + LPG, Volvo 850 2.5 TDi, Honda Civic VI 1.4.
Jest: Audi A4 B5 1.8 T Automat + LPG.
 
 
Jonasz
Grupa Wielkopolska
Junior Mechanik :D


Auto: Daewoo Matiz Life
Imie: Jonasz
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 527
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-19, 18:56   

Sprawdzałeś może czy gdzieś wiązka nie jest uszkodzona ?



Daewoo Matiz Life 99r 214 tyś km i nadal rośnie :D
Bo w Daewoo moc
 
 
 
grzech1991

Auto: Fiat Bravo 1.4 T-JET 150KM
Imie: Grzegorz
Pomógł: 16 razy
Wiek: 29
Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 1137
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-12-19, 22:35   

Miałem to samo, masa uciekła. Nie wiem jak koledzy to naprawili.
 
 
 
Artur_jaw
darewnoo thx za:


Auto: była nexia ,matiz teraz skoda
Imie: Artur
Pomógł: 330 razy
Wiek: 39
Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 4552
Skąd: SBE
Wysłany: 2013-12-20, 08:23   

dajcie się wypowiedzieć zainteresowanemu, my tu zgadujemy a kolega dostał już garść porad więc teraz musimy poczekać na odpowiedz kolegi co i jak .



pomogłem kliknij pomógł
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
MajoneS


Auto: Matiz
Wiek: 36
Dołączył: 13 Lis 2013
Posty: 3
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-12-20, 10:56   

dzięki wielkie za szybką podpowiedź...wczoraj wieczorem zauważyłem, że nie ma również lewej przedniej pozycji.... po lekturze podobnych problemów na forum wnioskuję, że będzie to bezpiecznik...
Zbieram się właśnie i idę pogrzebać :) a tak w ogóle to idę dalej walczyć z centralnym zamkiem bo podjąłem wyzwanie samodzielnego montażu:)
Pewnie zejdzie mi do wieczora ale napiszę jak poszło i co z tymi pozycjami.
jeszcze raz dzięki za pomoc.
 
 
MajoneS


Auto: Matiz
Wiek: 36
Dołączył: 13 Lis 2013
Posty: 3
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-12-21, 08:11   

Na szczęście problemem okazał się jedynie bezpiecznik...tyle szumu na robiłem a okazała się pierdółka :D dzięki za pomoc



Hamuj fantazję...rozwijaj wyobraźnię...
 
 
Roger_Vip


Auto: Daewoo Matiz
Imie: Grzegorz
Pomógł: 144 razy
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 2037
Wysłany: 2013-12-21, 10:18   

MajoneS napisał/a:
Na szczęście problemem okazał się jedynie bezpiecznik...tyle szumu na robiłem a okazała się pierdółka


Zawsze zaczynamy poszukiwania po najmniejszej linii oporu ;)
 
 
Artur_jaw
darewnoo thx za:


Auto: była nexia ,matiz teraz skoda
Imie: Artur
Pomógł: 330 razy
Wiek: 39
Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 4552
Skąd: SBE
Wysłany: 2013-12-21, 10:43   

dobrze że nie kolega nie zaczął od bebeszenia instalacji ... bo idąc od lampy do bezpiecznika trochę by miał roboty zanim doszedł by do sprawcy



pomogłem kliknij pomógł
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt