X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] [Tico] Tico nagle nie moze odpalic ! help

Autor Wiadomość
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-19, 15:31   

witam prosze o szybka odpoweidz naprawde mi zalezy czy jest to mozliwe ze jezeli jednak jest iskra na swiecach na kablach czy to moze byc uszkodzony palec zaplonowy i kopula?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Deejf
Grupa Pomorze


Auto: Szare 91L
Imie: Dawid
Pomógł: 19 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Lut 2013
Posty: 1059
Skąd: Skarszewy/pomorzeGST
Wysłany: 2014-01-19, 22:19   

Gaźnik brudny?

Zdjemij puszkę i filtr i dmuchaj sprężarką w 2 dziurki po lewej stronie które są pod skosem.

Paliwo musi tryksać górą - wtedy gaźnik jest drożny :piwo:

Skoro jest paliwo, i iskra to dlaczego nadal nie pali? :myśli: Wszystkie podciśnienia masz podłączone?



Moje Tico >> http://daewooforum.pl/temat67351.html#902764

Jak podłączyć radio w Tico? :piwo:
http://daewooforum.pl/temat69335.html#932857
 
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-20, 05:59   

Może iskra jest nie taka? Miałem podobny przypadek, niby była, ale była zdecydowanie za słaba. Pomogła wymiana kopułki i palca, po czym się okazało, że jeszcze cewka mimo że iskrę daje, to jest ona za słaba i trzeba było ją też wymienić.
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-20, 07:56   

Skoro paliwo z pompki pluje
Skoro iskra jest
Oraz świece są mokre i PRÓBUJE załapać
Moja diagnowa jest prosta ZALANY :D
Wykręć świece. oczyść je ścieroczką.
Bez wciskania w pedał gazu zakręć silnik (z wykręconymi świecami)
Potem wkręć suche świece załóż na nie przewody i powinien odpalić :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-20, 12:29   

jeszcze tepytanie czy jak palec i kopulka cos z nimi jest nie tak czy kjest tak ze podaje normlanie iskre ?? bo mi znajomy mechanik dal taka diagnoze

[ Dodano: 2014-01-20, 14:19 ]
Deejf sprezarki czyli czego np moge uzyc ?? czy moglo to by byc wina tez palca ? noo ogolnie to za bardzo nie zauwazylem tego ze pluje gora jak sciagne filter to co mma w tym przypadku zrobic ??

Piotrroger noo wlasnie znajomy tez mi to polecil iskre widac bylo normalnie jak sprawdzalismy na wszystkich 3 .znajomy elektromechanik sprawdzil mi jakis przyrzadem do pomiaru iskry czy cos ty m rodzaju na kablu idacym od cewki sie podpiol i mowil ze ok jest takto tutaj wiec czy to moze byc dalej palec i kopulka ??

[ Dodano: 2014-01-20, 14:21 ]
Iglesjas mam pytanie czy swiece jakbym je chcial przepalic pod gazem ogniem czy powinny sie podpalic czy one sa tez bardziej z oleju czy nie zaleje go zas jak bede krecil ? jak dlugo krecic
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-20, 16:30   

twister23T, świece wykręcasz z silnika i wycierasz szmatką. Co Ty chcesz podpalać??
Jeśli już to wykręcić świece i zakręcić rozrusznikiem. Ile?? ok 2sec ale bez wciskania pedału gazu.
Potem wkręcasz świece na swoje miejsca zakładasz kable zapłonowe i odpalasz auto.

Jeżeli jest iskra na świecy to palec działa. A może zdejmowałeś kable zapłonowe i je odwrotnie założyłeś??
I zostaw wreszcie ten palec i kopułkę.
Na początku oczyść świece i tak jak pisałem na początku.
Jeśli kręciłeś silnikiem i deptałeś w pedał gazu to zalałeś silnik. I tyle. :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-20, 17:23   

Iglesjas noo mi znajomuy powiedzial zebym przepalil swiece na gazie od kuchni np noo wlasnie iskra jest caly czas ciagle probuje odpalic wlasnie nie uzywajac gazu za kazdym razem niby jakby probowal odpalic cos ta jakby lapac probuje tak dziwnie ale nie moze po prostu wogole swiece mi sie wydawalo ze sa bardziej z oleju niz z paliwa noo mi znajomi mechanik powiedzial ze nawet jak iskra jest na swiecach to palec i kopula do wymiany najpier to powinien mi napewno juz odpalic ale nie chce wydawac na marne kasy jezeli nie mam pewnosci niie wlasnie kabli nie zdejmowalem wogole i calyt czas sa na swoich miejscach wiec ciagle nie wiem co z tym palcem i kopula jak mi tak doradzil a zawod mechanik
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-21, 14:14   

Wszystko zależy od tego jaka ta iskra jest. Miałem przypadek, że świeca niby była i to nawet spora, ale nie wystarczająca. Odkręć kopułkę, palec i zobacz w jakim są stanie. Jak są zaśniedziałe, to je przeczyść.
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 14:55   

piotrroger wlasnie wrocilem od tico iskry sa biale i widac je bez problemu w swiatle dziennym kopulke przyczyscilem miala troche brudu i te 3 bolce ktore ida do kabli widac ze troszke juz sie mogly zmniejszyc tak mi sie wydaje to w srodku czarne rusza sie lekko na boki czy powinnjo ?? palcem ruszalem tico probuje odpalic jakby juz chcial ale lecz jest cos co mu na to nie pozwala juz jakby probowal zlapac ale cos go przerywalo
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-21, 17:00   

twister23T, więc jak próbuje juz auto zapalić to depnij delikatnie w gaz.
Co do odpalania aut gaźnikowych z pompką manualną to jest pewna zasada :D
Przed opaleniej wcisnąć pedał gazu 2-3 razy energicznie i dopiero odpalać :D
U mnie za każdym razem odpala nawet w największe mrozy i to natychmiastowo :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 18:25   

noo wlasnie probowal przez jakis czas ro rozladowaniu aku zas nie mogl jakby wogole lyknac nic ani nie probowal zapalic moze to pogoda bo u mnie pada snieg oraz jest bardzo wilgotno co moge zrobic moze na hol sprobowac?? ciagle kazdy mi radzi wymienic palec i kopule gdyz moze byc tak ze iskra mi gdzies ucieka i jest za mala czy to mozliwe?
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-21, 18:30   

twister23T, teraz jest ciemnowato weź kogoś niech odpala auto i po ciemaku patrz czy nie skaczą iskry po silniku :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 18:34   

jeszcze 1 moje pytanie czy byla by tez mozliwosc ze to modul sie zrabal ze nie moze odpalic ??

[ Dodano: 2014-01-21, 18:35 ]
jak wczesniej patrzalem to widzialem ze iskra byla tylko na swiecy i nie tylko ja to zauwazylem tylko tez kilka osob
a ciagle znajomy mi mowi o palcu i kopule i tez wspomnial mi o module
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-21, 18:41   

twister23T, moduł?? W tico raczej jest cewaka i kopółka nie moduł?? Czy się mylę??
Kable zapłonowe zmieniałeś??



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 18:45   

w tico jest modul sam wlasnie zauwazylem na internecie bo tez sadzilem ze go nie ma ale jednak jest ale podobno jak by on uszkodzony iskry by nie bylo wogole albo byla by naprawde slaba kable wymienilem popsikalem jeszcze specjalnie preparatem na wilgoc
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt