X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] [Tico] Tico nagle nie moze odpalic ! help

Autor Wiadomość
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-21, 18:49   

twister23T, a założyłeś je w odpowiedniej kolejności?? :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 19:09   

tak oczywiscie odpinalem pojedynczo i po kolei zeby sie specjalnie nie pomylic
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-21, 20:43   

Cytat:
jak wczesniej patrzalem to widzialem ze iskra byla tylko na swiecy i nie tylko ja to zauwazylem tylko tez kilka osob
a ciagle znajomy mi mowi o palcu i kopule i tez wspomnial mi o module

Nie rozumiem tego, gdzie jeszcze miałaby być oprócz świecy?:]
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 21:35   

noo podobno jeszcze moze gdzies ona przeskakiwac ;d w zaplonie gdzies podobno moze uciekac ;p
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-21, 21:51   

Pozwól, że podsumuję - bo bardzo chaotycznie piszesz.
Paliwo dochodzi? Pompa pracuje? Świece są mokre jak je wytrzesz, a potem zakręcisz silnik?
Iskra na każdej świecy jest? Taka sama, czy na każdej inna?
Wymieniłeś cewkę i coś jeszcze?
Filtr powietrza w dobrym stanie?

Ogólnie do działania silnik potrzebuje 3 rzeczy: powietrza, paliwa i iskry.
Powietrze raczej nigdy problemu nie sprawia, więc to odpuść.
Najłatwiej sprawdzić paliwo - jeżeli tryska ZA pompką (między pompką, a silnikiem) to można powiedzieć, że paliwo jest (jeszcze ew. można nalać troszkę benzyny do gaźnika bezpośrednio).

Jak mamy te dwie rzeczy to wtedy po kolei sprawdzamy iskrę. Zaczynając od kabli i świec, potem po kolei można cewa, kopułka, palec, na samym końcu aparat zapłonowy.
To że iskra jest, nie znaczy że jest taka jaka być powinna.

Chyba nic nie popieprzyłem :)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-21, 22:49   

tak wiem ze chaotycznie ;p
paliwo dochodzi wyciaglem wezyk ktory idzie do gaznika i leciala benzyna jak krecilem czyli oznacza to ze pompa pracuje swiece mokre na 1 z nim od strony pasazera lekko brudna do tego tamte 2 normlanmie mokre tak samo czysciejsze jak sprawdzalem dzisiejszego dnia nie zauwzylem roznica kazda w kolorze bialym cewka zmieniana jakis czas temu do tego sprwadzana w ostatnim czasie na kablu do kopuly prad miernikiem jakis ostatnim czasie korektor czy cos od spalin kable oczyszczone zmieniane jakis czas tez temu do tego chyba wszystko sam nie pamietam filtr zmieniony tak samo nie dawno w dobrym bardzo nalalem bezposrednio troszke i nic nie pomoglo to w niczym.
gdzie miedzy pompka a silnikiem kable w jaki sposob dokladnie sprawdzic swiece iskra dobra podobno bo biala cewa zmieniona niedawno kopula miala osad jakis na tych 3 i ten w srodku czarny sie delikatnie rusza tylko palec caly chyba ale widac ze na koncu gdzie lapie lekka rdza jakby aparat nie wiem . przepraszam ze tak ale mam taki sposob ze odpowiadam po kolei na wszystko ;p
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-22, 17:00   

witam dzis zostaly zmieniony palec oraz kopula efekt dalej ten sam ale ciagle auto jakby probuje zlapac ciagle pryka ale potem juz mi aku padnie czy jest cos co moge zrobic
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-22, 17:25   

twister23T, Świece po próbie odpalania są mokre?? Czy nie?? I naucz się używać znaków interpkt. Bo Twoje wypowiedzi to jeden bełkot :O



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-22, 22:16   

haha ok nie ma problemu. tak świece sa mokre po próbach z mieszanki z tego co sie orientuje bardziej mi sie zdaje ze to oleju wiecej ;d ale nie jestem pewny ;d z czego więcej maja być;p auto próbuje jakby ciągle odpalić,jakby to ująć pryka;d ale nie odpala
 
 
Mariusz;)_osw

Auto: Daewoo Matiz
Imie: Mariusz
Wiek: 28
Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 31
Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2014-01-22, 23:13   

Szczerze nie wiem dokładnie jak silnik z tico jest skonstruowany ale wydaję mi się że wpływ na to może mieć źle ustawiony zapłon. Nikogo nie obrażając z kolegów na forum ale wydaję mi się że nie w każdym wypadku jesteśmy w stanie pomóc.
Od mechaniki zawszę będzie mechanik, ostatnio zrobiła się moda na bawienie się w lekarzy, mechaników, budowlańców :D
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-23, 12:59   

witam własnie wróciłem od mojego samochodu na hol własnie odpalił ale miałem problem taki ze po 5min sam zgasł bo nie dawałem mu gazu do tego strasznie dymił z wydechu olejem wiele bardziej podobno czuć do tego gdy naciskałem gaz to jakby mocy nie mial miałem go przytrzymać zeby dostał obrotów ale to i ttak byl owiele słabszy niz w tedy co jezdzil co sie moglo stac?
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-23, 16:15   

Mimo wszystko jako ostatnią czynność przed oddaniem do mechaniora, sprawdziłbym czy kable są dobrze podłączone :)
Na 1 garze odpalić nie odpali, ale być może przy pomocy holu będzie miał trochę mocy, żeby na wyższe obroty się wkręcić i chociaż trochę silnik potrzymać (a może się mylę?:D).
Mimo wszystko - sprawdź kable. Bez mechanika się chyba jednak nie obejdzie.
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-01-23, 17:59   

Piotrroger, popieram :D
Patrząc od góry na kopułce to idą po kolei :D
1,2 i 3 na samym dole kopułki :D
A na silniku to od strony rozrządu 1,2 i 3 :D



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
Piotrroger

Auto: Tico
Dołączył: 10 Paź 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-01-26, 23:26   

Wiadomo coś w sprawie autka? Działa, nie działa, co było nie tak?
 
 
twister23T
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-29, 14:39   

samochod odpall na hol gdy odpalil mial bardzo malo mocy jak dawalem gazu ale jezdzil ale potrzebowal troche czasu zeby sie rozpedzic z tego co znajomy mi mowil pierscienie poszly podobno do tego plul olejem z wydechu znaczy wydech koncowka mokra z oleju dymil do tego takto oceniam ze nie dziala bo normalnie nie odpala po wymianie paru czesci samochod musi isc na zlom ;/
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt