X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[lanos] nie chodzi na benzynie tak jak powinien!

Autor Wiadomość
Zgierzak
Aby do przodu :)

Auto: Daewoo Nexia 1.5 16v DOHC 75 KM
Imie: Zgierzak
Wiek: 39
Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 59
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2008-08-05, 19:57   [lanos] nie chodzi na benzynie tak jak powinien!

Witajcie Lanos 1.5 16v 2000r z LPG.
mam pewien problem na benzynce. Gdy rano lub po dłuższym postoju gdy silnik jest zimny autko zapala bez problemu na benzynie problem się zaczyna dopiero wtedy gdy ruszam czyli prawie 10 s. od odpalenia wciskam gaz a on sie dławi i prawie staje i tak samo jest przy włożeniu drugiego biegu zamiast jechać do on hamuje tak jakby paliwa nie było (a jest:)) ale po dłuższej jeździe jest ok tzn troszkę się rozgrzeje i jedzie. Czasami gdy jedzie już na benzynie to przy puszczeniu gazu aby autko zwolniło silnikiem i ponownym wciśnięciu szarpie , zauważyłem również skoki obrotów silnika ale nie zawsze tak jest a innym razem wskakuje na 2000 lub więcej obrotów tak jakby pedał się zaciął i dopiero przy mocniejszym przegazowaniu odpuszcza i pracuje równo na niższych obrotach ale to zdarza się na zimnym silniku.
Więc trochę tu popaprałem ale zaczyna mnie to wkurzać i niewiem czy warto było zakładać tą instalację LPG .
co należało by zrobić??
jakie są przyczyny takich objaw??
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
wieprzmak
inz

Auto: daewoo nubira 3,kalos
Imie: Michal
Pomógł: 9 razy
Wiek: 41
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 303
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-08-09, 16:55   

może być wszystko
Sprawdź wszystkie czujniki ich zakresy,napięcie jakie przychodzi na nie i oczywiście czy masz masę na całym samochodzie bo to ważna rzecz.Obudowa komputera w aucie musi mieć potencjał identyczny jak - akumulator który teoretycznie jest wszędzie ale [przy starszych samochodach (jak u mnie było 90 ohm a z prawa oma to policz jaki był spadek napięcia na takim oporze .opór miedzy obudowa a minusem aku powinien wynosić max 1 - 2 ohm ale to w nowych.Jak by nie było właściwej masy to ja poprowadź od nowa.Opisz jakie wyniki działania .
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt