X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] Kolejna Nexia Carla

Autor Wiadomość
pumpia


Auto: nexia gsi
Imie: sebastian
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 141
Skąd: lubań
Wysłany: 2014-07-23, 12:37   

perfekcja wymaga czasu ! ;) a to ze ktoś nie podjął się ratowania swojego auta tylko wybrał inną łatwiejszą opcje nie powinno mieć wpływu na Twój temat , dawaj fotki ! :piwo:



Bóg dał mi nogi po to żebym doszedł tam gdzie nie mogę dojechać na glebie :)
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-07-23, 14:39   

[quote="pumpia"]perfekcja wymaga czasu ! ;) a to ze ktoś nie podjął się ratowania swojego auta tylko wybrał inną łatwiejszą opcje nie powinno mieć wpływu na Twój temat , dawaj fotki ! :piwo: [/q]

Dobra zaraz coś się napisze ;)

[ Dodano: 2014-07-23, 14:51 ]
I mam jeszcze jedną fotke aby zobaczyli coś ci co mówią że nie potrafię dłubać pod maską (bo takie słuchy też już słyszałem) to proszę co ostatnio robiłem w białej. No i auto jakoś jeździ, JEŹDZI!





 
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-07-23, 20:18   

Pietrek napisał/a:
RadekLwo napisał/a:
zlotą by skonczyl...chyba ze już na złomie jest?



Nie zebym byl zlosliwy jakis i nie bronie tu kolegi Carl bo tez ma chlopak czasami swoje jazdy jak kazdy ;) ale to sie tylko tak latwo gada bo za gadanie sie nie placi a problem jak wiadomo lezy zawsze po stronie kasy i nei da sie zrobic wszystkiego za jednym pierdnieciem ;) .I tak dobrze ze trzyma obie i stara sie cos wogole robic i nie mysli o sprzedazy bo np.Ty wolales wlozyc sporo kasy w mody swap itp po czym sprzedales za grosze bo gdzies cos tam podgnilo jak dobrze kojarze takze nie badz taki do przodu ;)

może nie chciales być zlosliwy ale chyba nie wiesz w jakich okolicznościach rozstawałem się z nexia. widać to po twojej wypowiedzi.
a to ze miała naloty korozji to był pikus. swap, zawiech, rozpurki i inne pierdoly robilem nie na handel i nie zrezygnowałem z nexii bo gnila itp. ;)
ale nie będę smiecil w temacie carl-a.

po prostu pamiętam jak pisal ze zlota będzie modzil, a ta będzie zwykłym dupowozem.



kura...a może kurak?
 
 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-08-20, 16:30   

No to robimy Audio ;)



Na razie tylko jeden wzmak ale już za niedługo będzie drugi ;)




 
 
 
Ozzy
[Usunięty]

Wysłany: 2014-08-21, 12:34   

carl123, ładnie :)
Ja to cieszę się strasznie , że mimo iż muzyki słucham mnóstwo i zespół nawet miałem przez 6lat to nie mam mani na car audio w aucie i w ogole mnie to nie jara :D bo bym się nigdy nie wypłacił i nie wyrobił ze swoim projektem :lol:
Powodzenia ! i obowiazkowo potem filmik i nagranie jak to bangla :)
Będziesz wygłuszał nexie dodatkowo ?? :piwo:
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-08-21, 15:59   

Ozzy napisał/a:
Powodzenia ! i obowiazkowo potem filmik i nagranie jak to bangla


Na tych skrzyniach co mam teraz to nie zagra jakoś fajnie ale jak już wpadną nowe głośniki to może coś tam zagra ale też nie będzie jakieś miazgi raczej tak do słuchania ;)
Teraz wpada ten wzmacniacz za jakiś czas będzie wielka skrzynia z 3 głośnikami, skrzynia będzie w środku dzielona tak aby w efekcie każdy z głośników miał swoją własną komore. Wtedy wpadnie mój drugi wzmacniacz i zobaczymy co z tego będzie.
Dla tego są grubsze kable 20mm. i mało tego ciągne 2 kable do aku jeden plusowy i drugi na minus bo tak jest lepiej ;)
Co do dalszych planów z audio nie mam na razie ;) (jak już to może w innym aucie kiedyś ;) )




 
 
 
KsiadZ
Grupa Mazowiecka
ZakoN SquaD


Auto: Lano$ Octavia II FL
Imie: OrgAnizEr
Wiek: 30
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4177
Skąd: WarszawA
Wysłany: 2014-08-22, 17:17   

Czy ja wiem czy 20mm na taka skrzynie jak ma być to gruby kabel



TRANSPORT mały wawa cały-kraj
Główny LAIK w tym temacie...
149.5KM/208.3NM
 
 
 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-08-22, 19:02   

Cytat:

Czy ja wiem czy 20mm na taka skrzynie jak ma być to gruby kabel


To będzie coś koło 600 RMS mocy, jeden wzmacniacz 4 kanałowy w mostku 2x 200RMS i jeden 2 kanałowy o mocy 200RMS w mostku.
20mm da rade spokojnie dla tego daje i plus i minus na kablu do aku ponieważ będzie to dużo lepsze zasilenie niż plus do aku a mase do blachy.

Kiedyś może jeszcze zwiększymy napięcie w wzmakach aby coś jeszcze ugrać na mocy ale i tak myślę że nie będę się bawił w większe moce niż 700 może 750 rms.
Jako ciekawostka będą to 3 20 cm głośniki bo przy tych mocach radzą sobie dużo lepiej niż 30 cm o podobnej mocy ;)




 
 
 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-08-31, 05:22   

dzisiaj miałem chwilę czasu i ogarnąłem wzmak ;)
Pociągnąłem zasilanie plus i mase bezpośrednio do aku drugim kablem o tej samej średnicy co zasilający ;)
teraz podłączyłem tylko ten mocniejszy wzmacniacz 4 kanałowy firmy SHARK według producenta ma po 95 watt RMS na kanał i co ciekawe w mostku jest stabilny nawet przy 2 ohm.
Ale narazie podłączyłem 2 skrzynki jedną 120 watt RMS a drugą 80 watt RMS (bez mostka były podłączone pod pojedyńcze kanały) no to zacząłem testy na radiu bass poszedł na minimum i głośność na 2/3 skali, i potem zacząłem rozkręcać wzmaka, jeszcze dobrze nie rozkręciłem wzmaka a słabsza skrzynka już się zaczęła palić XD No to nic odłączyłem upalony głośnik i testuje mocniejszy, udało się gaina rozkręcić na max, ale na tym głośniku i tak nie mogę dać za bardzo w palnik bo słychać że głośnik nie wyrabia ;)
Tak więc teraz odkładam na 3 głośniki 25 cm i będę budował sporą skrzynkę, wzmacniacz Shark przejdzie kilka modyfikacji w bebechach i zostanie zamontowany 2 wzmacniacz dla 3 głośnika. Spodziewana moc zestawu to coś między 600 a 700 RMS wszystko zależy jak bardzo się młody postara przy modach wzmacniaczy ;) A jak to zagra to znowu zależy jak starannie zbuduje skrzynie i czy ją dobrze wylicze ;)




 
 
 
house18


Auto: Komunikacja Miejska
Imie: Bartek
Wiek: 25
Dołączył: 19 Kwi 2012
Posty: 356
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2014-08-31, 11:45   

Mozesz powiedziec co Ci daje to ,ze rozkrecisz gaina na maxa ? to ze zabijesz glosnik przesterami ? gainem nie ustawiasz wzmacniacza co najwyzej mozesz dac go na polowe ewentualnie ciutke wyzej a sterować reszta ustawien..
 
 
Frobo
[Usunięty]

Wysłany: 2014-08-31, 19:23   

house18 napisał/a:
Mozesz powiedziec co Ci daje to ,ze rozkrecisz gaina na maxa ? to ze zabijesz glosnik przesterami ? gainem nie ustawiasz wzmacniacza co najwyzej mozesz dac go na polowe ewentualnie ciutke wyzej a sterować reszta ustawien..

Dokładnie - gain to wzmocnienie sygnału - nigdy się go na maksa nie kręci
 
 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-08-31, 21:31   

Tyle że ja zawsze daje mocniejszy głośnik niż wzmak, bo mi zależy na bardzo intensywnym i mocnym basie (taki gatunek muzyki słucham i tyle ;) ) Ten wzmak jest za mocny dla tych głośników i tyle dla tego będzie składana skrzynia typowo pod pompowanie i tyle ;)




 
 
 
Frobo
[Usunięty]

Wysłany: 2014-09-01, 00:51   

carl123, tu nie tyle liczy się moc ile impedancja głośnika (bądź jak kto woli oporność ) - nigdy nie może być mniejsza niż na wzmaku - w tedy jest sto pro że gain na maksa kręcić nie trzeba wystarczy wtedy tylko zwrotnicą kręcić ;)
 
 
carl123
Progress


Auto: Były 2 Nexie i Tico teraz czas na Lanosa
Imie: Daniel
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 1206
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2014-09-01, 15:59   

Pisałem że moje wzmaki w mostku są w stanie zejść do 2 ohm więc jeśli czytać nie umiesz to radzę wrócić się do podstawówki bo dzisiaj czas na to jest. Po drugie post wcześniej chyba wystarczająco nakreśliłem temat po jaki wacek jest mi sub potrzebny więc wykłady na temat jakości grania jest chyba zbędny ;)

Nagroda.




 
 
 
Frobo
[Usunięty]

Wysłany: 2014-09-01, 22:57   

Tu nie chodzi o jakość grania tylko o podstawową wiedzę o prawie Ohma. Nie spinaj się bo nie ma o co to raz, po dwa dolicz jeszcze sobie oporność samych kabli, bankowo do jednego Ohma nie przejdziesz. Odkręcisz gain na maksa to całą energia która wznak wyprodukuje do niego się cofnie i w konsekwencji go zjara. No ale co ja tam wiem, mam do czynienia z doktorem fizyki w dziedzinie przewodnictwa prądu elektrycznego
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt