X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nubira I] Auto nie pali

Autor Wiadomość
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-04, 20:46   [Nubira I] Auto nie pali

Witam, mam taki problem, wróciłem z pracy (wszystko było ok) autko postało koło dwóch h i już nie odpaliło. Silnik to 1.6 b+lpg rok 1997 podejrzewam pompkę paliwa. Ile Nubira posiada pomp paliwa i gdzie się znajdują bo wiem, że w niektórych autach są 2 jedna pod maską a druga w zbiorniku paliwa albo w progu albo gdzieś jeszcze indziej.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2014-07-04, 21:08   

pompa jest jedna, pod tylną kanapą, sprawdź wpierw wszystkie bezpieczniki



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-04, 21:16   

te pod maską czy pod kierownicą ?? i jak się dostać pod kanapę??



Jeśli pomogłem kliknij +pomógł
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2014-07-04, 21:19   

wszystkie bezpieczniki, kanape się poprostu wyszarpuje dociskając ją w tył auta, pomiędzy oparciami a kanapą na środku jak pamiętam jest jeszcze śruba do wykręcenia



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-05, 11:09   

Auto nie pali bo pompka, albo się zacięła, albo skończył się jej żywot wieczorem podepnę na krótko jeśli to nic nie da to wtedy do wymiany



Jeśli pomogłem kliknij +pomógł
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 768 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7802
Skąd: w-wa
Wysłany: 2014-07-05, 16:34   

bienias napisał/a:
wróciłem z pracy (wszystko było ok) autko postało koło dwóch h i już nie odpaliło
mnie w identyczny sposób umarła cewka. przyjechałem, zgasiłem i już. za godzinę nie odpalił.
masz iskrę ?
włączałeś guzik przy rączce klapki wlewu paliwa ? ostatnio dociskałem plastyk progu i zadziałał :lol:
nie odpalał, za to samoczynnie otwierał drzwi. coś podobnie ? może ktoś kopnął ? chamstwo szerzy się wszędzie, ja właśnie straciłem lusterko :pomocy:
bienias napisał/a:
Auto nie pali bo pompka, albo się zacięła, albo skończył się jej żywot
powinieneś słyszeć czy pracuje, po włączeniu stacyjki króciutki czas ok 1s i cały czas już podczas kręcenia rozrusznikiem i po odpaleniu.
 
 
luka9

Auto: Daewoo Nubira 2.0 98r.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 82
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-05, 23:40   

A na gazie odpala? Bo jeśli na gazie nie odpala to nie jest to wina pompy ...
 
 
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-07, 07:11   

nie mam nozliwosci odpalenia na gazie mam przelacznik b/g od 2,5 k obrotow i sama bena, ale pomacalem miernikiem styki dochodzace do pompy i te na pompie. prad dochodzi a pompa nie ma opornosci. teraz mam pytanie jak wyjac pompe zeby nic nie polamac lub urwac ??

[ Dodano: 2014-07-07, 07:13 ]
z tym przyciskiem to nie wiem ale nic nie slychac na zaplonie a iskra jest



Jeśli pomogłem kliknij +pomógł
 
 
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-07, 14:57   

mam ponad 1/4 zbirnika beny myslisz ze mogla sie przegrzac przy takiej ilosci ?



Jeśli pomogłem kliknij +pomógł
 
 
bienias

Auto: Nubira I
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 130
Skąd: BL/SB
Wysłany: 2014-07-09, 06:33   

Pompka zmenion wlasnorecznie mysle ze okolo 100 zl za robote zyskalem teraz tylko pozamykac dokladnie zeby sie odpowietrzyla i bedzie super dzieki za pomoc Panowe :)



Jeśli pomogłem kliknij +pomógł
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt