X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

Chyba! Czujnik temperatury!

Autor Wiadomość
pkedzier
PKedzier

Auto: Nexia '98 1.5 8V Hatchback (85 tys.) + GAZ
Imie: Paweł
Wiek: 42
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 70
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-11-19, 00:20   Chyba! Czujnik temperatury!

Zero wskazania!

Nawet nie drgnie!

Nie wiem kiedy przełączyć na gaz!

Odpalam a strzałka nie reaguje! ZERO

Czy to czujnik, termostat, ?? ?


HELP!!!!!!

Jestem zadowolony z tego samochodu, teraz 60.5 tys. km, jak kupiłem 52,5 tys. km (4 miechy temu) psują się pierduły ale zaczynma mnie to wkurzać!!!!!!!!!




PZDR
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-19, 17:18   

Na 90% czujnik temperatyry
 
 
USUNIĘTY #1

Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 511
Wysłany: 2006-11-19, 23:50   

Pytałem taty i mowi, ze Bourne ma racje, byc moze na 90% czujnik temperatury
 
 
DamianDlugi
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-20, 00:06   

Ja nie pytałem taty ale moze być jeszcze wskaźnik na desce, gdyż też lubią padać ;-)
 
 
pkedzier
PKedzier

Auto: Nexia '98 1.5 8V Hatchback (85 tys.) + GAZ
Imie: Paweł
Wiek: 42
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 70
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-11-22, 17:58   

A gdzie ten czujnik, dokładnie i jak wygląda?!

PZDR
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-22, 18:25   

A czy gdy auto się nagrzeje to załącza się wentylator chłodnicy???


/Jest wkręcony w chłodnicę po z lewej strony tzn od strony aku nad albo pod głównym przewodem gumowym
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400
Imie: Maciek
Pomógł: 137 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7521
Skąd: Białystok
Wysłany: 2006-11-22, 23:59   

zaden kurde czujnik :)
Sprawdz zimne luty z tylu licznika :) I bedzie wszystko banglac :)



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-23, 08:53   

Po wnikliwych przemyśleniach to raczej będzie wskaźnik tak jak ziemniak pisze bo jakby czujnik temperatury był uszkodzony to wentylator nie załączał by się wcale.
 
 
pkedzier
PKedzier

Auto: Nexia '98 1.5 8V Hatchback (85 tys.) + GAZ
Imie: Paweł
Wiek: 42
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 70
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-11-23, 15:26   

Szczerze mówiąc to nie wiem czy wentylator się załącza, nie sprawdzałem tego, zerknę, choć to trudne będzie bo on się w lato rzadko włączał, musiało być naprawdę gorąco!?

PZDR
 
 
pkedzier
PKedzier

Auto: Nexia '98 1.5 8V Hatchback (85 tys.) + GAZ
Imie: Paweł
Wiek: 42
Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 70
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-12-03, 18:17   

Usterka zdiagnozowana, brak kontaktu kabla z czujnikiem, dzięki
pzdr



Dzięki

Pozdrawiam

PKedzier
 
 
^Stasio^
Przyjaciel
..::NEXIA TEAM::..


Auto: NEXIA
Imie: Przemek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 3006
Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-01-04, 21:34   Re: Ja mam inny problem...

krisp napisał/a:
Podpowiedzcie drodzy koledzy co się pitoli. Odpalam furę (PB potem LPG) silnik łapie temperaturę normalną czyli wskazówka osiaga srodek skali i.... Zapierdzielam po trasie dłuzej tak 130-140 km/h i po pewnym czasie wskazówka spada do zera, choć silnik normalnie chodzi i obiegc ieczy chłodzącej jest. Co może być nie tak?

Czyżby prędkość była tak duża że rozciąga przewody od czujnika i robią się dziury? ;-) i nie przewodzi.

A tak na serio co to może być? Myślalem że termostat ale chyba nie.
U kumpla w nexii było dokładnie to samo tez na LPG po przejechaniu kilku kilometrów temp. spadała do zera pytałem się mechanika powiedział że termostat. Ale nie wiem czy wymieniał bo dawno się z nim nie widziałem ;-)



[Za duży obrazek w podpisie]
SWAP - NIESTETY NIEMA GO ANI W SPRAYU, ANI NIE DA SIĘ PRZYKLEIĆ NA TAŚMĘ DWUSTRONNĄ, NIE ŚWIECI NIESTETY TEŻ NA NIEBIESKO
 
 
 
Ralf
Weteran
(former) Naczelny spamer


Auto: Mazda 6 2.0 CD
Imie: Rafi
Pomógł: 16 razy
Wiek: 36
Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 2607
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2007-01-04, 22:18   

Nie wiem jak jest u ciebie, ale w Espero 2.0 założyłem swojego czasu termostat oplowski i efekt był rewelacyjny. Silnik łapał temp o wiele szybciej, a później trzymał ją na stabilnym poziomie. To nie tylko moje doświadczenie ale i wielu innych użytkowników DU - niu używaj termostatów DU, załóż oplowski (razem z obudową of kors)



"Nie ma broni potężniejszej nad ludzką ambicję"

Kiedyś: DU Leganza, Espero, Tico
 
 
DamianDlugi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-05, 00:07   

A spróbuj puknąć w szybke przy wskaźniku temperatury, u mnie jest taka opcja że rośnie do maksa, jak pukne to wraca do optymalnej pozycji, z tym że czasem już mnie palec boli od pukania i nie chce zejsć, tzw zimny lut innej opcji nie widze gdyż nie możliwe żeby silnik się schłodził do takiej temp że wskaźnik pokaże 0. Albo wskaźnik na desce albo czujnik...
 
 
DamianDlugi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-01-08, 22:54   

U mnie też normalnie chodzi, tyle ze ostatnio coraz częście zdarzają mu się wybryki, praktycznie przy każdej jeźdie wariuje... Zrobiłbym go ale niemam motywacji do rozkręcania licznika :lol: Jakby były ramki alu to bym go raz dwa rozkręcił :diabeł:



Bourne Edit

Usterka zdiagnozowana
Zamykam temat
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt