X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] Nie działa obrotomierz

Autor Wiadomość
Harrydynamit31

Auto: Lanos 1.4 SE HB 5D LPG
Imie: Roberto
Dołączył: 09 Gru 2012
Posty: 40
Wysłany: 2014-10-28, 19:10   [Lanos] Nie działa obrotomierz

Witam dziś rano odpaliłem Lanosika 1.4 HB i okazało się że obrotomierz nie działa, rok temu to samo miałem zimą ale "zaskakiwał" po jakimś czasie, dziś nie zaskoczył wcale. Reszta wskaźników działa. Co może być przyczyną takiego zachowania i jak to naprawić?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 301 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 6995
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2014-10-28, 22:51   

Harrydynamit31, sprawdź czy śrubki są dokręcone, musisz wymontować licznik, jak są dokręcone sprawdź czy wskazówka działa swobodnie podnosząc ją palcem.
UWAGI
Nie przekręcaj kluczyka jak masz wypięty licznik, skutkuje to błędem poduszki
Nie dotykaj palcami tarcz bo zostają ślady nie do usunięcia



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Harrydynamit31

Auto: Lanos 1.4 SE HB 5D LPG
Imie: Roberto
Dołączył: 09 Gru 2012
Posty: 40
Wysłany: 2014-10-29, 13:07   

Jak poznam śrubki od obrotomierza? Są to śrubki za nim?
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 301 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 6995
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2014-10-29, 13:10   

Harrydynamit31, są trzy srubki od obrotomierza



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Harrydynamit31

Auto: Lanos 1.4 SE HB 5D LPG
Imie: Roberto
Dołączył: 09 Gru 2012
Posty: 40
Wysłany: 2014-12-22, 10:39   

Witam dawno mnie tu niebyło. Problem robił przewód w komorze silnika, miał jakby przebicie do masy i obrotomierz nie działał. Pomogło poprawienie izolacji :)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Harrydynamit31

Auto: Lanos 1.4 SE HB 5D LPG
Imie: Roberto
Dołączył: 09 Gru 2012
Posty: 40
Wysłany: 2017-09-28, 11:04   

A który to przewód?
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt