X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] Jedzie, jedzie i gaśnie

Autor Wiadomość
Jose

Dołączył: 21 Lis 2014
Posty: 8
Wysłany: 2015-04-08, 15:20   [Tico] Jedzie, jedzie i gaśnie

Cześć :) Problem polega na tym, że moje Tico odpala jedzie a po jakiś 5-10 minutach gaśnie. Wydaje mi się, że może to być filtr paliwa bo nie wiadomo kiedy był wymieniany tak samo jak olej ale go juz wgl nie było tak więc wlałem nowy. I tak muszę zrobić przegląd bo wyszedł i pytanie kto tak miał z tym gaśnięciem i jak temu zapobiec
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
mifcia
Moderator
M


Auto: Był Mateo, był Miciu jest Luna
Imie: Magda
Pomogła: 48 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 23 Sty 2010
Posty: 2352
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-08, 15:31   

Może ten temat Ci coś podpowie http://daewooforum.pl/tem...t=tico+ga%B6nie
a tu temat jak masz autko z gazem http://daewooforum.pl/tem...t=tico+ga%B6nie



Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
 
 
Robaszek127


Auto: Getz 1.3 + LPG
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 16 Wrz 2010
Posty: 2363
Skąd: Przedbórz
Wysłany: 2015-04-08, 22:10   

A czasem nie gaśnie jak jest ciepły i odpala jak jest zimny. Bo często tak mięli ludzie i winny był moduł w aparacie zapłonowym.
A jeśli chodzi o filtr paliwa sam go rozcinałem i fabryczny jest mimo dużej obudowy bardzo malutki a pełno syfu jest w odstojniku. Warto dać zwykły filtr ten większy uniwersalny montowany w maluszku. Ma duży wkład i obudowę przezroczystą więc widać jego stan.
 
 
 
DF-maniak
DF-maniak


Auto: Tico
Imie: Tikaczu
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 11 Lip 2016
Posty: 120
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2016-08-25, 23:26   

W moim Tikaczu się dzieje tak, ze gdy zimny odpali, ale po chwili gaśnie. Muszę go trzymać na obrotach aż się zagrzeje. Potem idzie jak głupi.
Odpal, zaczekaj aż się zagrzeje i zobacz czy gaśnie. Ja u siebie na razie tego nie ruszam bo mam małe spalanie i nie chce nic popsuć w tym względzie.
 
 
 
Iglesjas
Nawiedzony Tuner


Auto: Tico 4WD In progress
Imie: Bartek
Pomógł: 36 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 4132
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2016-08-28, 12:46   

Czujnik halla w aparacie zapłonowym.
Przerabiałem to kilku krotnie.
Jeśli nie chcesz wymieniać to go wykręć wytrzyj starą pastę chłodzącą i nałóż nową (pasta chłodząca jak PC)
Powinno pomóc.
Moduł łapie za wysoką temperaturę i świruje :)



W żyłach płynie etylina, zamiast serca jest Turbina
Komfort - to takie uczucie, gdy siedzisz w Tico a jedziesz twardo jak taczką na metalowym kółku :D
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
DF-maniak
DF-maniak


Auto: Tico
Imie: Tikaczu
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 11 Lip 2016
Posty: 120
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2016-08-28, 13:29   

Dzięki za podpowiedź :D
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt