X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Leganza] Błąd sondy lambda

Autor Wiadomość
rafal.krawczyk2

Auto: Leganza
Imie: Rafał
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 57
Wysłany: 2015-04-28, 16:58   [Leganza] Błąd sondy lambda

Witam, mam taki problem ze swoją legia. Wyskoczył mi błąd 45, czyli sondy lambda-zbyt bogata mieszanka lub uszkodzony moduł ECM. Jakies pomysły? Od czego zacząć i jak sie pozbyć usterki?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 779 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7937
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-04-28, 17:02   

na benzynie ?
 
 
rafal.krawczyk2

Auto: Leganza
Imie: Rafał
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 57
Wysłany: 2015-04-28, 17:02   

No wyskoczył na diagnozie przez zworkę, skąd mam wiedzieć czy na benzynie? :)
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 779 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7937
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-04-28, 17:10   

czyli zapewne na gazie, bo check się nie świecił ?
skasuj błędy odłączając aku + programowanie i pojeździj tylko na pb. nie będzie błędu, to sonda prawdopodobnie jest dobra, a szkodzi instalacja lpg.
 
 
rafal.krawczyk2

Auto: Leganza
Imie: Rafał
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 57
Wysłany: 2015-04-28, 17:15   

no check się ogólnie nie świeci, tylko przy sprawdzaniu błędu wyskakuje. Tak samo z czujnikiem TPS, ostatnio nie świeci check. A tak poza tym, co jakiś czas, nawet podczas jazdy potrafi mi zgasnąć i normalnie odpalić, tylko że resetuje komputer. Klima sie włącz po jakimś czasie, zegar sie resetuje, od czego to?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
rafal.krawczyk2

Auto: Leganza
Imie: Rafał
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 57
Wysłany: 2015-04-28, 19:04   

+szarpie mocno na dwójce, jedynce na zimnym. Na benzynie nic, na gazie szarpie przy niskiej temperaturze. U gazownika był, wszystko sprawne(najlepszy gazownik w mieście), mówił że to może szarpać od sondy albo TPS. Może wymienić tą sonde?
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 779 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7937
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-04-28, 19:29   

rafal.krawczyk2 napisał/a:
zegar sie resetuje
sądząc po tym tracisz napięcie zasilania.
do przejrzenia klemy i połączenia z nich przy aku, idące do rozrusznika/alternatora/skrzynki bezpieczników, bezpieczniki i ich gniazda, stacyjka i bezpieczniki w kabinie.
o masach z aku też nie zapomnij.
z tyłu silnika masz pomiędzy kolektorem i rozrusznikiem przykręcone czarne kabelki, chyba w dwóch punktach, także zobacz. straci tutaj masę to i błąd może wyskoczyć, i zgaśnie, bo to są masy komputera.

co to jest za gaz ?
rafal.krawczyk2 napisał/a:
na gazie szarpie przy niskiej temperaturze. U gazownika był, wszystko sprawne(najlepszy gazownik w mieście)
skąd wiesz ? od miesiąca masz ten sam problem. byłby najlepszy, to zniknąłby problem z gazem.
 
 
rafal.krawczyk2

Auto: Leganza
Imie: Rafał
Dołączył: 15 Mar 2015
Posty: 57
Wysłany: 2015-04-29, 10:58   

Mam instalacje staga, podzespoły też całkiem niezłe. Sprawdze te przewody, to raczej ich wina
 
 
dziku88

Auto: Lanos 1.5 16V
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 208
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-04-29, 13:35   

Sprawdz miernikiem jeszcze swoja sonde dla pewnosci jak na wolnych obrotach pracuje na rozgrzanym silniku. ;)
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt