X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] Głośniki Hertz EV 165 jakie radio i wzmacniacz

Autor Wiadomość
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-11-17, 19:53   

christoph AWG to amerykańska miara. Także pokaż ten kabel, albo nawet zdjęcie samego kabla z oznaczeniem od razu będzie wiadomo czy z OFC.

Strojenie zależy od co oferuje radio, jeśli masz w nim czasy i zwrotkę to zabawa na całego, ale samemu ciężko będzie Ci to ustawić.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-17, 21:49   

Niestety oprócz tych info co napisałem nic więcej na nim nie ma...\



Po zdjęciu samych zwojów będziecie w stanie określić jego stan??
Sam i tak nie planowałem stroić, tylko ew. uwzględnić w kosztach :)
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21548
Skąd: WT
Wysłany: 2015-11-18, 08:46   

To są wszystkie napisy z niego?




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-18, 11:39   

Tak:/-poszukam jakis jeszcze ale nie widzialem innych...


Edit:
Przejrzałem cały kabel i nie ma innych napisów na nim...
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-24, 10:24   

Jeszcze jedno pytanie - jak do tego całego zestawu podłączyć tweetery ?
A mianowicie obecnie zrobione to jest tak, iż przewody pod głośnik i tweet jest podpięty bezpośrednio w kostkę i idzie dalej już do głośników. Oczywiście na przewodzie tweeterowym jest zwrotnica...
Czy to tak powinno wyglądać ?
Zawsze myślałem, że przewód od wzmaka idzie do zwrotnicy i ona rozdziela na tweet i głośnik... :myśli: Czy tak powinno to wyglądać?? Lepsza zwrotnica, tweety ?? Czy wpięcie się w przewód idący do głośnika, z przewodem ze zwrotnicą do tweeta jest dobrym rozwiązaniem ?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-11-24, 15:25   

christoph nie wiem jakie masz głośniki, różni producenci różnie to rozwiązują. Czasami są pełne zwrotnice które rozdzielają sygnał, czasami są proste filtry pierwszego rzędu na kablu do głośnika, a czasami są nawet na koszu głośnika zamontowane.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-24, 15:44   

smisnykolo napisał/a:
proste filtry pierwszego rzędu na kablu do głośnika,

to ja mam taki - zestaw.

Głośniki mam takie:
Hertz EV 165

Zwrotnice cx100 tw,
tweetery też hertz ale jakie... :niewiem:
takie coś :
Czy mając ten zestaw
- radio Alpine CDE-173BT
- wzmak - CRUNCH GPX1000.4
+ wspomniane głośniki,

warto coś podziałać z tweeterami ??
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-11-24, 19:01   

christoph woofery powinny mieć filtry przy zaciskach, jeśli nie mają można podłączyć bez.
Najpierw podłącz zobacz jak grają wtedy będzie można myśleć o działaniu jak nie będą pasować.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-25, 09:23   

Przy zaciskach -tzn? One sa umiejscowione zaraz za kostka iso...

No nic podlacze jak mowisz i sie okaze:)
Lepiej bedzie podlaczyc, w opcji na jednym przewodzie, tweetery przy radiu czy przy glosniku(wpiac sie w przewod)?
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-11-25, 17:03   

christoph jeden przewód od radia, z tego przewodu rozgałęziasz się na dwa jeden na tweeter drugi na woofer.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-25, 17:55   

Oki. Dzieki :piwo: czyli reasumujac radio - wzmak - przewod glowny - rozgalezienie jak mowisz? Im krotszy przewod do samego tweetera tym lepiej? Tzn najlepiej go zrobic jak najblizej glosnikow juz?

Drugie pytanko:
Przewod zasiajcy wzmmak to 21mm - masa ma byc takaa sama czy starczy 10mm?? Bo czytalem ze lepiej taka sama srednica...
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-11-26, 19:07   

christoph jak tam się uda.

odnośnie masy, to zależy jak masz to u siebie rozwiązane, tzn czy masa do budy czy do aku, jeśli do aku to masa taka sama jak zasilanie, jeśli do budy to wzmacniacz buda taki sam jak zasilanie, natomiast od budy do aku grubszy.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-02-28, 19:20   

przyszedł w koncu czas na zamontowanie zakupionego sprzętu:

Hertz EV 165
Zwrotnice cx300
- radio Alpine CDE-173BT
- wzmak - CRUNCH GPX1000.4
- RCA Prolinka
Podłączyłem radio i wzmaka do reszty - działa, lecz grają tylko 2 głośniki w zależności od podłączenia na wzmaku. I tu pytanie, czy da się to zrrobić na jednym przewodzie RCA, żeby grało na 4 głośniki (tak wynikało z rozmów w temacie, że wystarczy jeden) czy trzeba dokupić dodatkowy przewód???
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-02-28, 22:30   

christoph potrzebujesz rozgałęźnika typu Y dla RCA taki jak na zdjęciu https://obrazki.elektroda.pl/2325889700_1342276312.jpg



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
christoph
Technik


Auto: Lanos 2.5 v6
Imie: Krzysiek
Pomógł: 30 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 1488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-01, 00:04   

kul dzięki :piwo: :piwo:
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt