X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nubira I] Daewoo Nubira I - prędkościomierz wskazuje 260km/

Autor Wiadomość
MrJakub96

Auto: Nubira I
Imie: Kuba
Wiek: 24
Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 12
Skąd: Poznan
Wysłany: 2015-11-29, 22:20   [Nubira I] Daewoo Nubira I - prędkościomierz wskazuje 260km/

Witam, wracając dziś do domu wskazówka od prędkościomierza zaczęła mi szwankować. Po odpaleniu i ruszeniu Nubirką, licznik przez 2-3km wskazywał 0km/h. Po chwili zaczął pokazywać prędkość ale wskazówka lekko drgała. Następnie jadąc ze średnią stałą prędkością wskazówka gwałtownie wskoczyła na 260km/h i się zatrzymała. Wskazuje taką prędkość nawet podczas wyłączonego silnika. :lol: Co może być tego przyczyną?
Licznik kilometrów działa prawidłowo, obroty również prawidłowe na postoju 800obr/min a na luzie jadąc z prędkością powyżej 15km/h ok 1000obr/min.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
.Em.
Grupa Śląska
I Em


Auto: srebrne
Imie: Em
Pomógł: 57 razy
Wiek: 45
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4706
Skąd: SMI
Wysłany: 2015-11-29, 22:22   

prawdopodobnie poluzowaly Ci sie srubki na tylnej czesci zegarow i nie ma dobrego styku ze sciezkami .




 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2015-11-29, 22:24   

Brak Tagu! Kliknij tutaj aby dowiedzieć się jak go uzpełnić.



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
MrJakub96

Auto: Nubira I
Imie: Kuba
Wiek: 24
Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 12
Skąd: Poznan
Wysłany: 2015-11-29, 22:43   

Dziękuje za szybką odpowiedź. Mam jeszcze pytanie-skoro prawdopodobnie poluzowały się styki to mogę autem pojeździć dzień dwa zanim się za to zabiorę czy w trakcie jazdy może pójść jakieś zwarcie i spale bezpiecznik?
 
 
MrJakub96

Auto: Nubira I
Imie: Kuba
Wiek: 24
Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 12
Skąd: Poznan
Wysłany: 2015-11-30, 13:49   

Zdemontowałem licznik, wszystkie śrubki były dokręcone. Sprawdziłem też przewody dochodzące do licznika i nie są one przełamane ani przetarte. Czy jest taka możliwość, że uszkodzeniu uległ impulsator skrzyni biegów (licznik kilometrów działa prawidłowo)? Przypomniało mi się, że jakiś czas temu prędkościomierz się zacinał, w trakcie jazdy chwilowo pokazywał 0km/h
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 43
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2015-12-03, 06:54   

MrJakub96 napisał/a:
Czy jest taka możliwość, że uszkodzeniu uległ impulsator skrzyni biegów
a sprawdzałeś wtyczkę przy skrzyni?




 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7836
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-12-03, 19:01   

a prawidłowo nalicza km ? gdy tak, to nie.
właściwie, to i tak nie, gdyż z tych śrubek brany jest sygnał i na prędkościomierz i na licznik kilometrów. co wyjdzie po określonym znanym dystansie i tankowaniu.
MrJakub96 napisał/a:
Następnie jadąc ze średnią stałą prędkością wskazówka gwałtownie wskoczyła na 260km/h i się zatrzymała. Wskazuje taką prędkość nawet podczas wyłączonego silnika.
cofnij ręcznie wskazówkę.
ostrożnie, bo jak dotkniesz cyferblatu, to zapewne zostawisz ślady...
 
 
MrJakub96

Auto: Nubira I
Imie: Kuba
Wiek: 24
Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 12
Skąd: Poznan
Wysłany: 2015-12-25, 19:58   

Kupiłem na złomie licznik, prędkościomierz działa prawidłowo lecz pojawiła się kolejna, dziwna sytuacja. Podczas włączania wycieraczek wskazówka prędkościomierza podskakuje mi w granicach +/- 5km/h a gdy dopiero rozpoczynam jazdę, w kabinie zimno, silnik zimny to włączając kierunkowskaz również podskakuje :lol:
 
 
YogiCK


Auto: Laguna I phase II
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Mar 2013
Posty: 482
Skąd: Kielce / Warszawa
Wysłany: 2015-12-25, 20:39   

Punkty masowe masz chyba do sprawdzenia.



Był Lanos, jest Laguna
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt