X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

Sklep komputerowy (internetowy)

Autor Wiadomość
Bobek
Grupa Śląska


Auto: Lanos 1.5 16v / Nexia 1.5 16v / Corsa 1.2 16v
Imie: Michał
Wiek: 24
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 6013
Skąd: SY
Wysłany: 2015-12-18, 10:18   

_Sony_ napisał/a:
razor19956, zauważyłem że zmienny jesteś jak kobieta albo i gorzej

no wczas, 10 stron tematu o kompie :lol:



War... war never changes...
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
razor19956
Miłego dnia :)


Auto: [Lanos 1.5 8v i Nissan Primera P10 1.6 16v]
Imie: Dawid
Wiek: 21
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 1089
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2015-12-18, 16:09   

Bobek to jest spam maraton więc twoje ciągłe uwagi co do tego tematu są co najmniej nie na miejscu ;) Są osoby, które się udzielają i nie marudzą ale ty swoje :lol:

Dowiedziałem się wszystkiego i bardzo dziękuje WSZYSTKIM użytkownikom którzy się tutaj udzielali :)

Co do obudowy zastanowię się, obydwie są godne uwagi. A decyzję, że SSD biorę podjąłem dlatego, że akurat niespodziewaną kasę dostałem i stwierdziłem, że dołożę :)

Edit:
wid3l3c Złą recenzję dałeś tego SilentiumPC, ja wybrałem M20 a to jest test M40.




 
 
Bobek
Grupa Śląska


Auto: Lanos 1.5 16v / Nexia 1.5 16v / Corsa 1.2 16v
Imie: Michał
Wiek: 24
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 6013
Skąd: SY
Wysłany: 2015-12-18, 18:54   

razor19956, bo każdy Twój temat tak wygląda niezależnie od działu :lol: Już kiedyś o tym była rozmowa :lol:
razor19956 napisał/a:
A decyzję, że SSD biorę podjąłem dlatego, że akurat niespodziewaną kasę dostałem i stwierdziłem, że dołożę

ot, święta :D
Teraz tylko na grafę czekać :ok:



War... war never changes...
 
 
razor19956
Miłego dnia :)


Auto: [Lanos 1.5 8v i Nissan Primera P10 1.6 16v]
Imie: Dawid
Wiek: 21
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 1089
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2015-12-18, 22:32   

Fakt pytam dużo, ale sam zobacz - temat sam się rozwinął. To jest forum dyskusyjne a nie milczące :cfaniaczek: Bardzo mi pomógł w wyborze i w ogóle.

No grafikę luty/marzec zakupie, prawdopodobnie GTX 960 2 lub 4gb.




 
 
Bobek
Grupa Śląska


Auto: Lanos 1.5 16v / Nexia 1.5 16v / Corsa 1.2 16v
Imie: Michał
Wiek: 24
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 6013
Skąd: SY
Wysłany: 2015-12-19, 00:33   

Parkuj 4gb mała różnica w kasie a jest bardziej przyszłościowa do gier w fullhd



War... war never changes...
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
razor19956
Miłego dnia :)


Auto: [Lanos 1.5 8v i Nissan Primera P10 1.6 16v]
Imie: Dawid
Wiek: 21
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 1089
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2015-12-19, 07:20   

W fullhd i tak nie gram bo mam monitor LCD 22 cale - nie ma on rozdzielczości HD. Jak dla mnie wystarczy w 100%.

A jaki dysk SSD możecie polecić do 200zł? Oczywiście 120gb.




 
 
Jaracz_69


Auto: Daewoo Lanos SX 1.6 16V LPG
Imie: Marcin
Wiek: 40
Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 370
Skąd: CB
Wysłany: 2015-12-19, 09:24   

Monitor 22 cale i nie ma rozdzielczości HD? Niemożliwe. 1280×720 taką rozdzielczość mają 15-to calowe laptopy. Grafikę bierz 4 GB.
 
 
 
_Sony_


Auto: Daewoo Matiz
Dołączył: 11 Paź 2015
Posty: 49
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 2015-12-19, 10:42   

razor19956, zauważyłem, że jesteś uparty jak osioł. Między GTX960 2GB, a 4GB jest różnica na poziomie ~100-150zł. Warto dołożyć do większej ilości pamięci. Najlepszym wyborem wg mnie byłaby wersja grafiki z szyną 256bit, ale to już większe koszty, bo mowa o GTX 970 4GB 256bit, a taka zabawka to już jakieś 1500-1600zł kosztuje.

Odnośnie dysku SSD to pozwolę sobie lekko nagiąć granicę 200zł:
http://proline.pl/?p=SDSSDA-120G-G25
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 6924
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-12-19, 11:27   

a coś z radeonów ? zawsze byłem ich fanem, i gdyby była podobna oferta wziąłbym radka nie nv.
jest tam coś z tym nowym directem ?
na bitach sam się przejechałem, szybko wymieniłem kartę na 256bit.
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 Czerwona.Kochanka
Imie: Emil
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-19, 13:00   

ciężko będzie z AMD i konkurencyjna oferta
 
 
 
_Sony_


Auto: Daewoo Matiz
Dołączył: 11 Paź 2015
Posty: 49
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 2015-12-19, 13:02   

rgre, Radki jak dla mnie nie mają polotu do NV :) Jedyną ich przewagą jest niższa cena :P
 
 
Volfodzio


Auto: Renault Megane 1.6 K4M
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 2082
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2015-12-19, 22:39   

Pff, w podobnych cenach jest R9 285, który ma normalną gamingową szynę 256, oczywiście, że jest dość leciwy (były konkurent gtx 760) i ma większy pobór mocy ale tak naprawdę jego jedyną wadą (jak każdego ATI) jest brak Physx'a. Dali ciała ze swoimi technologiami i przy każdej nowej grze, nawet dużo słabszy GeForce góruje tylko dzięki wsparciu dla tej technologii. Jakby chcieć coś nowoczesnego i równorzędnego dla 960 to trzeba by poszukać R9 380X, tyle że za te pieniądze można mieć gtx 970 który ma - Physxa no i koło się zamyka. W okolicach 800 pln pozostaje gtx 960, zwłaszcza, że ma już d 12, bezużytecznego póki co, ale ma.

Jest coraz gorzej na rynku, ogromny podziw dla AMD, że tyle lat się utrzymuje na rynku będąc firmą kilkadziesiąt razy mniejszą od takiego Intela, ale jak zabraknie AMD i ATI to dużo osób po nich zapłacze jak Intel i NV staną się monopolistami, zwłaszcza na takich zadupiach jak ojropa centralna i wschodnia.



 
 
_Sony_


Auto: Daewoo Matiz
Dołączył: 11 Paź 2015
Posty: 49
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 2015-12-19, 23:14   

Volfodzio, zapomniałeś jeszcze, że nVidia ma taki wynalazek jak CUDA, który bardzo się przydaje przy obliczeniach, konwersjach etc. ;) Napiszesz pewnie, że ATI ma STREAM. Wiadomo jednak co jest lepsze ;-)

Swoją drogą ja póki co mam kartę GTX560 z szyną 256bit i póki co starcza mi aż świat :D
 
 
razor19956
Miłego dnia :)


Auto: [Lanos 1.5 8v i Nissan Primera P10 1.6 16v]
Imie: Dawid
Wiek: 21
Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 1089
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2016-01-03, 10:24   

Mam jeszcze takie pytanie o procek, biorę jak wiecie i5 4460 koleś w sklepie (komputronik) u mnie w mieście będzie mi zestaw za free składał - dać jakąś lepszą pastę na procek czy zostawić tą co jest w oryginale? Jeśli dać inną to jaką?

A o co chodzi z tymi lutami pod IHS? Często ludzie na forum piszą że intel ma "gluta" pod ihs, co to oznacza i czy to coś niepokojącego?




 
 
Grzenio
Na PYRKE


Auto: Audi A4 V6
Wiek: 21
Dołączył: 20 Wrz 2015
Posty: 148
Skąd: SR
Wysłany: 2016-01-03, 10:36   

Możesz nałożyć lepszą pastę bo ta oryginalna Intelowska nie powala jakością ;d
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt