X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Matiz] Nie odpala- jest paliwo -jest iskra

Autor Wiadomość
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-01-31, 08:28   [Matiz] Nie odpala- jest paliwo -jest iskra

WItam. Po niedawnych mrozach poszedlem do garazu wziasc na przejazdzke mietka i nie gadal (slaby aku) zostal naladowany i kreci ale nie zapala (wczesniej smigal az milo) po tym wymienilem na slepo czujnik optyczny mando. Na samostarcie tez nie pali. Jeden blad sie pojawia 0120, ale to pewnie dlatego ze zdejmowalem wtyczke przy wlaczonej stacyjce. kopulka kable i swiece wsio prawie nowe, w zeszlym roku wymieniane. Nie mam pomyslu na to a przegladalem tematy i fora. Niestety ktos problem rozwiaze i nie napisze juz co bylo przyczyna...
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-01-31, 12:23   

Raz napisał/a:
kopulka kable i swiece wsio prawie nowe, w zeszlym roku wymieniane.

Raz napisał/a:
slepo czujnik optyczny mando.

Nowe nie znaczy sprawne.
Pompe słychać ?
Dioda imo gaśnie po przekręceniu kluczyka ?
Ile paliwa w baku? Swierze dolałeś?
daj przez gniazdo świec po łyżeczce benzyny do każdego cylindra i zakręć, sprawdź czy zagada.
Z gazem w podłodze też nie odpala?



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-01, 17:51   

pompe slychac i podaje paliwo
Immo gasnie
Paliwa troche ponizej polowy- na tym paliwie jezdzil ( mialem koncepcje ze paliwo moze byc z dupy cos osiadlo na dnie i zasysa dziadostwo...
Sprawdze to z dodaniem paliwa bezposrednio do cylindrow ale jesli na samostarcie nei gada to moze to nic nie dac
Z gazem w podłodze nie odpala
 
 
krzysiekbarcin

Auto: lanos 1,5
Wiek: 40
Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 58
Skąd: Barcin
Wysłany: 2016-02-01, 19:04   

iskra na 100 jest ?? .Kiedys tak miałem w aucie raz iskra była raz nie . Okazało sie czujnik halla w aparacie. Wymieniłem halla i t4 smiga do dzisiaj :) A wogóle niechce nic zagadac ?? .



kupiłem lanosa i potrzebuje worek pieniedzy ;)
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-01, 19:25   

iskra jest. na starym aparacie iskra pojawiala sie tylko pierwsza i dalej ciemnosc, na nowym wsio jest
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-02-01, 20:55   

Raz napisał/a:
samostarcie nei gada

samostart to gaz, a gaz to ciężej się pali. benzyna łatwopalna że hej i daje sporo wybuchowego oparu. W dolot czy wydech nie strzelił nawet. Iskra na świecy porządna czy tylko jest bo jest?
A zresztą nagraj te próby odpalenia, bo coś mi się widzi że kompresji ni ma. albo zawory są zamknięte.
Pasek ci nie strzelił, wałek rozrządu jest ok? luzy zaworowe sprawdzone?
Powinien



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-04, 19:21   

Tu jest wszystko w porzadku.

Wczoraj zapomnialem naladowanego aku wziasc na garaz wiec tylko oproznilem zbiornik i przetarlem sucha szmata i swiezego paliwa nalalem dodatkowo rozpiolem koncowke przewodu przy listwie i przelecialem pompka ze 2 litry przepuscic i zapiolem.

Dziskrecilem i nic. Dalem strzykawka po kilka 2-4ml na cylinder i wkrecilem siwece to byly puffy ale takie co 1-2sek. Dowalilem jeszcze samostartu gaz w podloge i ogien poszedl przez kolektor na zewnatrz az nalepke na aku wyjaralo ale ostatecznie nie gada dalej.

Hmm tak jakby cos z ukladem paliwowym badz cos posrednio z tym zwiazane.
 
 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-02-04, 22:00   

Raz napisał/a:
Dalem strzykawka po kilka 2-4ml na cylinder i wkrecilem siwece to byly puffy ale takie co 1-2sek.

Czyli chce gadać.
Takie małe pytanko, LPG masz

Skoro strzeliło w kolektor to iskra jest ale nie wtedy kiedy trzeba, obstawiam prędzej układ zapłonowy(matii niestety jest wrażliwy na podróbki a większość to chinole :( ), strzelając w aparat lub wokół niego. Proponuje podmienić cały aparat pożyczając na próbę od kogoś u którego działa(żeby forsy niepotrzebnie nie wydawać).

Wtryski możesz sprawdzić czy rozpylają. Wątpie żeby od tak padły wtryski wszystkie na raz. Może regulator.



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
mefis_radom

Auto: Lanos 1,5 8V
Imie: Mateusz
Dołączył: 05 Gru 2015
Posty: 10
Wysłany: 2016-02-05, 23:33   

Czy po wykreceniu świec są one zalane? Kompresję przemierz.
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-06, 07:33   

kompresja jest niemalze fabryka, swiece mokre. Jak ten regulator sprawdzic ?
 
 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-02-06, 22:08   

Raz napisał/a:
kompresja jest niemalze fabryka, swiece mokre. Jak ten regulator sprawdzic ?

Manometrem wpiętym do listwy.


Kopułke rozkręć i sprawdź czy woda się w niej nie gnieździ.



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-07, 13:46   

kopulka jest wszystko rok temu wymieniane, aktualnie sucho.

rozpialem powrot z pompy na przylaczu dalem nit zgniatalny do krocca i zamknolem przewod. Zadnych efektow procz bardziej mokrych swiec
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 768 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7802
Skąd: w-wa
Wysłany: 2016-02-07, 15:18   

sprawdź czy iskra występuje w odpowiedniej kolejności na świecach i czy przy 1 tłoku w górze palec wskazuje na ten cylinder, oraz wtedy strzela iskrą na pierwszą świecę.
Raz napisał/a:
kopulka jest wszystko rok temu wymieniane, aktualnie sucho.
ty też rok temu byłeś młodszy i nic już tego nie zmieni. na tym miało by polegać sprawdzenie kopułki ?
aparat i moduł też masz nowy ?
ustawiłeś aparat po wymianie modułu czy miał pasować ? dobrze wszystko złożyłeś ? nie składałeś DACa z MANDO ?
co z luzami zaworów ?

regulator ciśnienia ma utrzymywać ciśnienie w ściśle określonych wartościach. np puszczać paliwo w powrót jak przekroczy 3 bar, a nie wcześniej np przy 2-óch i nie później - przy 5-ciu.
pompa podaje do 8-9 bar, czas otwarcia wtryskiwacza razy ciśnienie równa się ilość paliwa wytryśniętego przez wtryskiwacz. podstaw sobie moje 3 i swoje zatkane 8 ze zdrowej pompy.
czas otwarcia zależy m.in. od temperatur, silnika i zewnętrznej powietrza. im zimniej tym więcej paliwa potrzeba do odpalenia, ale z tym zatykaniem to przesadziłeś...
 
 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-02-07, 15:20   

Zostaw układ paliwowy i zajmij sie zapłonem, a raczej jego braku.
Poszukaj w swoim rejonie kogoś kto posiada działający aparat i na próbę go podmień. Tak samo cewkę.
Popytaj w dziale twojego rejonu czy kto nie ma.

PS Na razie to ci niewielu pomoże nie wiedząc skąd jesteś.



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
Raz

Auto: Matiz Life '02
Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 20
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-02-07, 17:22   

modula optyczny jest calkiem nowy tak jak pisalem we wczesniejszych postach (wymieniony juz po zdarzeniu) iskra jest na 1 gmp i leci 1,3,2 . Zestaw jest mando i wszystko ok zlozone.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt