X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

Czujnik ?

Autor Wiadomość
jurde
Przyjaciel


Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Jurek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 54
Dołączył: 29 Lip 2006
Posty: 88
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2006-12-04, 20:57   Czujnik ?

Czy ktoś pomoże zlokalizować czujnik wskaźnika temperatury silnika. Podobno są dwa, jeden podaje dane do komputera, a drugi do wskaźnika na desce rozdzielczej. Chodzi mi o ten drugi bo wskazówka temp. ani drgnie.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-04, 22:54   

wiesz co przejżałem katalog i książke naprawy i nie znalazłem czujnika

[ Dodano: 2006-12-04, 23:45 ]
Udeż z problemem do kolegi Stiff-a
 
 
jurde
Przyjaciel


Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Jurek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 54
Dołączył: 29 Lip 2006
Posty: 88
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2006-12-05, 17:46   

Bourne dzięki za fatygę. Wiem,że w Nexii są dwa takie nawet widziałem foto i myślałem, że w Lanku też, ale nie dam głowy. Czy coś oprócz czujnika może być przyczyną braku wskazań temp. na wskaźniku?
 
 
Olcha
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-05, 19:07   

Może sam wskaźnik się.... odmówił posłuszeństwa ?
 
 
stifff
Grupa Wielkopolska

Auto: Nexia
Imie: stefan
Pomógł: 186 razy
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 2934
Skąd: piła
Wysłany: 2006-12-05, 19:58   

Jurde - jeśli masz 16 v to czujnik temp. silnika jest wkręcony w głowicę między 1 a 2 cylindrem pod kol. ssącym .Tuż obok jest drugi czujnik podający dane o temp .do kompa .Zanim wymienisz czujnik zdejmij z niego wsówkę [ jeden przewód ] i połącz z masą poj. prejdz do miejsca kierowcy , włącz zapłon . Jeżeli wskazówka pokaże temp. max. to wymień czujnik . Jeżeli nie to wyjmij licznik , powkręcaj wszystkie śrubki wkrętakiem krzyżakowym i ponów próbę sprawdzenia . O problemach meldować :mrgreen:
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
jurde
Przyjaciel


Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Jurek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 54
Dołączył: 29 Lip 2006
Posty: 88
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2006-12-05, 20:14   

Dzięki za rade, ale mam V8 i tam też tak jest jak przy 16?
 
 
Wonski
1300 km przebiegu

Auto: Lanos 1,5 sohc NEW
Imie: Michał
Wiek: 35
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 8
Skąd: Wawa
Wysłany: 2007-01-04, 23:03   

Z tego co mi się wydaje czujnik jest jeden w 8V. A co do zegarów to przekonałem się że potrafią płatać figle. W moim sprzecie jakiś czas temu przestał nabijać kilometry w trakcie dłuższych tras ale prędkościomierz działał normalnie. W trakcie jazdy po mieście wszystko było OK. Po sprawdzeniu czujnika okazało się, że to jednak nie on tylko zegar. Po wymianie zegara jest wszysko OK tyle że zamiast 200 000km mam 100 000km. Mnie to bynajmniej nie przeszkadza :mrgreen: no i na cyferblacie mam więcej
 
 
 
Danon
Administrator

Auto: stare...
Imie: Damian
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3807
Skąd: TBU
Wysłany: 2007-01-05, 08:12   

Panowie patrzymy czasem na datę postu :eh:
Wysłany: 2006-12-04, 20:57
kłóteczka .



Masz pytanie / propozycję / prośbę / uwagę dot. forum?
Napisz prywatną wiadomość , nie gryzę. :)
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Reklama   |   Kontakt