X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Pompa paliwa nie podaje gdy kręce

Autor Wiadomość
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-01, 17:17   [Lanos] Pompa paliwa nie podaje gdy kręce

Witam
Lanos nagle przestał mi palić. Iskra jest. Odłączyłem przewód paliwowy żeby sprawdzić czy paliwo podaje. I tak: przy włączaniu zapłonu pompa podaje przez chwile (tak jak powinna). Ale jak juz kręcę rozrusznikiem to przestaje, nie pompuje.

Proszę o pomoc.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2016-09-01, 18:06   

Sprawdź --> http://daewooforum.pl/temat25538.html szukaj przyczyny w immobilizerze.

mariuzs, wyłącz Caps Lock i popraw temat inaczej trafi do kosza.




 
 
 
Piotr
Weteran


Auto: Nubira 2.2.2.
Imie: Piotr
Pomógł: 541 razy
Wiek: 46
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 989
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-01, 19:05   

Zasilanie pompy paliwa odbywa się poprzez przekaźnik w taki sposób, aby po włączeniu zapłonu pompa pracowała tylko kilka sekund. Jeśli nie nastąpi uruchomienie silnika, pompa się wyłącza.



Jeżeli pomogłem, kliknij + pomógł :piwo:

 
 
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-01, 21:04   

Pytanie pozostaje. Dlaczego się nie uruchamia:) ?? ?
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2016-09-02, 07:37   

mariuzs napisał/a:
Dlaczego się nie uruchamia:)


Bo immobilizer na to nie pozwala, sprawdziłeś błędy ??

mariuzs Caps Lock tyczył się całości a nie tylko nagłówka tematu.




 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-02, 19:25   

sprawdziłem:
53 Moduł ECM Usterka w układzie immobilizera
oraz
12 Czujnik położenia wału korbowego (CPS) Brak sygnału obrotu wału korbowego - domyslam sie że to normalne jeżeli silnik nie pracuje.

i co dalej...?
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2016-09-02, 20:02   

Cała masa tematów http://daewooforum.pl/search.html?mode=results

Na kolumnie kierowniczej jest Immobilizer, wypnij wtyczkę przeczyść styki i sprawdź czy usterka ustąpiła. Obok zegarka masz czerwoną diodę immo zobacz jak się zachowuje po włączeniu zapłonu.

12- to normalny objaw.




 
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7836
Skąd: w-wa
Wysłany: 2016-09-02, 22:37   

Mawerix napisał/a:
Cała masa tematów http://daewooforum.pl/search.html?mode=results
ten link tylko nam osobiście wyświetla wyniki.
mariuzs, wpisz "immobilizer lanos", zaznacz "szukaj wszystkich słów", obok "techniczne" i może nie będziesz musiał czytać kilkudziesięciu tysięcy postów o jakimś immo i lanosie.
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 320 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 7219
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2016-09-03, 08:00   

Niesprawny przekaźnik pompy paliwa też spowoduje błąd 53.



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-03, 15:36   

czy można jakoś sprawdzić czy przekaźnik jest sprawny?

Dioda od immo zachowuje sie następująco:
- bez włączonego kluczyka dioda miga ( krótko światło, długa przerwa)
- z włączonym zapłonem dioda miga (długo światło, krótka przerwa)
czy to znaczy że jest ok?
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2016-09-03, 16:46   

mariuzs napisał/a:
z włączonym zapłonem dioda miga (długo światło, krótka przerwa)
czy to znaczy że jest ok?
powinna zgasnąć , przeczyść kostkę imo tak jak kolega radził




 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2016-09-03, 18:51   

Jonecky napisał/a:
Niesprawny przekaźnik pompy paliwa też spowoduje błąd 53.


mariuzs napisał/a:
I tak: przy włączaniu zapłonu pompa podaje przez chwile (tak jak powinna).


Przekaźnik na chwilę załącza pompę.

mariuzs napisał/a:
- z włączonym zapłonem dioda miga (długo światło, krótka przerwa)
czy to znaczy że jest ok?


Nie jest OK, sygnalizuje blokadę zapłonu, dioda po włączeniu zapłonu powinna zgasnąć.

Przeczyść styki, immo jak już pisałem znajduje się na kolumnie kierowniczej.




 
 
 
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-05, 07:22   

Jak przeczyszczę to dan znać czy pomogło. A czy można teoretycznie ominąć "immo" gdyby okazało się, że jest do wymiany (tzw n krótko)???
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2016-09-05, 11:23   

Nieopłacalne.




 
 
 
mariuzs
MARIUZS

Auto: Lanos
Imie: Mariusz
Wiek: 37
Dołączył: 01 Wrz 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-09-06, 16:49   

Przeczyściłem styki. Nic nie pomogło.
A czym najlepiej to zrobić? może jeszcze raz spróbuje
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt