X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Ledwo chodzi na benzynie

Autor Wiadomość
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 27
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 309
Wysłany: 2016-10-12, 09:40   [Lanos] Ledwo chodzi na benzynie

Hej, mam problem z stratowaniem z benzyny ledwo co odpala na benzynie a jak już odpali to strasznie telepota nim nierówno chodzi i gaśnie zazwyczaj chyba ze go gazuje zauważyłem też że strasznie dziwnie chodzi pompa paliwa po przekręceniu kluczyka i po gaszeniu auta nie chodzi płynnie i wydaje dziwne dziweki
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
waldimor

Auto: Daewoo lanos 1.6 16V + lpg habeta
Imie: Waldemar
Pomógł: 72 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 826
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2016-10-12, 09:59   

tu masz dwa problemy moim zdaniem pompa zdycha bo pewnie wcześniej ktoś nie pilnował minimalnego stanu paliwa. drugie bieg jałowy zacznij od sterowania wtryskiwaczy bo elektryka w lankach nie domaga, było o tym dużo warto poczytać podobne tematy. i zawsze zakładając post opisuj dokładnie o jakie auto ci chodzi: model, nadwozie, silnik i rodzaj lpg jak ma. to jest minimum żeby forumowicze nie musieli się domyślać i dopytywać, to tobie zależy na pomocy a pozostałych może to zniechęcić.
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 27
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 309
Wysłany: 2016-10-12, 10:25   

waldimor napisał/a:
tu masz dwa problemy moim zdaniem pompa zdycha bo pewnie wcześniej ktoś nie pilnował minimalnego stanu paliwa. drugie bieg jałowy zacznij od sterowania wtryskiwaczy bo elektryka w lankach nie domaga, było o tym dużo warto poczytać podobne tematy. i zawsze zakładając post opisuj dokładnie o jakie auto ci chodzi: model, nadwozie, silnik i rodzaj lpg jak ma. to jest minimum żeby forumowicze nie musieli się domyślać i dopytywać, to tobie zależy na pomocy a pozostałych może to zniechęcić.



Bieg jałowy tzn kasowanie kompa i programowanie ?
 
 
waldimor

Auto: Daewoo lanos 1.6 16V + lpg habeta
Imie: Waldemar
Pomógł: 72 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 826
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2016-10-12, 12:03   

zawsze możesz sprawdzić czy nie wywalił ci jakiś błędów i potem zresetować ecm to mu nie zaszkodzi ale też nie jest lekiem na wszystkie bolączki lanosa.
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 27
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 309
Wysłany: 2016-10-12, 12:19   

Jest błąd jak wrzucę na benzynę tyle że ja nie potrafię zczytac, odnośnie pompy paliwa to podejdzie z lanos 1.4 8v do 1.6 16v ?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
waldimor

Auto: Daewoo lanos 1.6 16V + lpg habeta
Imie: Waldemar
Pomógł: 72 razy
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lip 2012
Posty: 826
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2016-10-12, 13:21   

pompa 96350588 jest jedna co do kodów poszukaj na forum było opisywane nie raz.
 
 
Fuku


Auto: Lanos 1.5 8v
Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 37
Wysłany: 2016-10-13, 20:11   

Dolej najpierw benzyny sobie tak z 10 litrów moze powietrze tobie zasysac ja tez tak mialem ze ledwo co chodził na benzynie ale rozebrałem kanape i obserwowałem co sie dzieje z tyłu jak samochód odpala i były pęcherzyki powietrza
 
 
pestroduslub

Dołączył: 10 Paź 2016
Posty: 20
Wysłany: 2016-10-14, 08:53   

Mam ten sam problem ale tylko czasem.

Mam Lanoska 1,6 16v. Instalacja gazowa II generacji. Na gazie elegancko jeździ ale na benzynie czasem jest tak samo jak pisałeś. Odpalam auto na benzynie, obroty szybko w górę na jakieś 1,5 tyś i spadają do 700.. 300.. i gaśnie.

Co zauważyłem?
Że jak jeżdżę tylko na gazie i mam gdzieś benzynę nawet jak jest jej bardzo mało to tak się dzieje.
Jak zatankuję benzynę i chcę chwile pojeździć na niej to autem rzuca. Dodaję gazu i nie przyśpiesza. A w miejscu obroty świrują. Ale jak tak chwilę go pocisnę i pomęczę na tej benzynie to załapuje i potem już chodzi normalnie i ładnie pali. Równo i jest moc.

Moim zdaniem trzeba pilnować stanu benzyny żeby zawsze było chociaż minimum 2/4 baku i czasem rozpalić na benzynie i chwile na niej pojeździć i przełączać dopiero na gaz.

Bo jak od razu przełączam po odpaleniu na gaz to czasem też mi potem nie łapie dobrze benzyny.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt