X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] [-] Kenwood kmm 120y jaka TUBA AKTYWNA

Autor Wiadomość
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-15, 20:18   

Zatem te skrzynie które wysłałam JBL I HERTZ to kaszanka i płace za firmę a jakość wykonania itd to slabizna i przeplace za markę bo szczerze mówiąc zestaw Hertz by pasował do głośników ☺z kolei JBL ciche strasznie
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 97 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1825
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-11-15, 20:20   

john1987 słuchaj bo widzę że nie czytałeś FAQ by Nazar, 4x50W to nie jest moc która mówi cokolwiek - jest to moc z kosmosu. Moc RMS to tak jak napisał voysiak jest tylko moc którą głośnik może przyjąć w sposób ciągły bez jego uszkodzenia.

Parametrem który nas interesuje jest db. Im więcej db tym lepiej.
Przy skrzyni zamkniętej jak wrzucisz jakąś 10" do kufra która ma 200W RMS to spokojnie piecyk który ma 400W RMS można zapinać.

Kolejna sprawa to basu nie ma być słychać, bas ma być czuć.

I co kupisz za 300pln skrzynie z piecem a do tego kable za 30pln?
A drzwi wygłuszone chociaż?



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-15, 20:49   

Przecież zawyrzylem kwota do 500zlmax i to se moje propozycje http://allegro.pl/hertz-d...6114455341.html
http://allegro.pl/skrzyni...6253676151.html
Drzwi se wygłoszone oraz tylną półką nie chciał bym aby skrzynia zajęła pół bagarznika mam log i worze koło a co do odczucia basu zuber ma być czuć a nie słyszeć buczenie. Czytałem propozycję nagłośnienia w foeum
To prawda nie znam się na mocach i oznaczeniach dlateto tego założyłem temat
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 166
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-15, 21:06   

JBL skończyło się wiele lat temu, teraz została tylko nazwa dla której niektórzy robią "WOW" i sądzą, że to musi grać jak anioł na harfie. Hertz akurat kaszanką nie jest, jednak ich dobre produkty zaczynają się dopiero od serii z E na przodzie. W tym zestawie co pokazałeś, jest w dodatku za słaby wzmacniacz. Hertze mają to do siebie, że żrą więcej prądu, niż cygan zasiłku pobiera.
To, że by Ci Hertz pasował do głośników które masz, nie ma nic do rzeczy. Tak się sprzętu nie składa. Na ten przykład: powiedzmy, jedna firma zrobi Ci dobry głośnik niskotonowy, nie oznacza, że też jej mocną stroną będą zestawy odseparowane i wzmacniacze. I na odwrót - jeśli jakaś zrobi dobry wzmacniacz, nie znaczy, że posiada w swojej ofercie wspaniały subwoofer. Trzeba słuchać, przebierać i dobierać.
smisnykolo napisał/a:
Kolejna sprawa to basu nie ma być słychać, bas ma być czuć.

O to to!
john1987 napisał/a:
basu zuber ma być czuć a nie słyszeć buczenie

I dlatego wybijamy Ci z głowy te kartonowe produkty i chcemy abyś dokonał odpowiedniego wyboru.
Moja propozycja widnieje na stronie poprzedniej. Warta zainteresowania.
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-16, 12:47   

Dobra wstrzymuje sie z kupnem i zbieram na prezent pod choinke :cfaniaczek:
Tylko czy moje radio ogarnie wzmaczniacz i sub bo w opisie radio jest napisane 2 wyjścia przedwzmacniacza RCA, 2,5 V i kabelek REM oczywiście tez jest piszą że to wyjście na subwoofer a nie chce zmieniać radia.
Poszukałem w necie że mozna przestawić w opcjach radia na SUB a o wzmaczniaczu nic nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=deEq4pu0byY sprawdzałem i tez jest ta opcja. Moj budrzet to 500zł
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 97 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1825
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-11-16, 13:57   

john1987 tak jedna para RCA jest na front, druga para na suba.

Powtarzam jeszcze raz zacznij od podstaw przeczytaj w końcu FAQ by Nazar.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-16, 15:08   

Przeczytałem poradnik car audio a FAQ by Nazar.nie mogę poszukać na portalu
Dobra chyba mam trochę rozjasnilo chociaż dalej to magia dla mnie
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 166
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-16, 17:51   

Żadna magia. Radio posiada wyjścia, opcje na SUB, więc z nim jest wszystko w porządku. Zbierzesz fanty, wyłożysz na wierzch i wszystko klarownie Ci się przedstawi. Kabelka nie włożysz i paru śrubek nie dokręcisz? Spokojnie, to tylko tak wygląda jak się tego nie ma przed oczami. Jak już zakupisz zabawki i będziesz miał jakiś problem to napisz i Ci wytłumaczymy co z czym się je.
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-16, 21:56   

http://allegro.pl/zestaw-...6610763305.html wszystko jest w miarę klarowne zastanawiam się tylko nad różnymi aspektami ponieważ nie chce kupić badziewie i popełnić błędu ze kupię jakiś a nie będę mógł podłączyć. Problem jest z tym ze wszystko jest profesjonalnie opisane a dla laika to magia problem jest w tym że nie ma jak tego odsłuchać a w media sa tandetne saby. Poprowadziła nowe przewody do głośników i poskrecalem na kostki z tym też dam radę a jak uzbierać siano to się odezwie jeszcze bo głośniki sa na 4omy a nie które piece mają 2omy i nie wiem czy to będzie chodzić dlatego jak uzbieram siano to będę wrzucal linki
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-17, 18:26   

Zastanowilem się i przekalkulowalem wszystko, ostatnio wydałem 250zł na elektryk do tego wymiana oleju filtra paska alternatora czeka mnie przegląd wymiana dowodu a nie wiadomo co jeszcze wyskoczy dlatego stwierdzam że nie stać mnie na przyjemność z posiadania skrzyni basowej więc albo tuba aktywna dla lekkiego odczucia basu albo nic bo nie chciał bym też wygluszac całego bagarznika tracić za dużo miejsca ani żeby wszystko mi drzalo a mianowicie blacha Plus plastiki a teraz przy takich głośnikami jak mam to już trzy conieco. Ma ktoś tube aktywna z której jest zadowolony ? Bo ja nie słyszałem ani tuby ani skrzyni więc nie mam porównanie a domowe 5.1creativa to nie to samo pewnie :hahaha:
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 97 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1825
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-11-17, 21:28   

john1987 ale mógłbyś trochę po Polsku bardziej pisać prawda?

Do wzmacniacza 2 ohmowego możesz podłączyć głośnik 4 ohmowy, w drugą stronę nie.

Zgadaj się z chłopakami i podjedź na spota to poczujesz jak grają skrzynie.
http://www.strefacaraudio...owrocaw/page-32



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 782
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-27, 12:34   

Chodzi mi o to ze miałem ostatnio sporo wydatków związanych z elektryka a jeszcze czeka mnie wymiana dowodu i przegląd a więc chciałem zapytać forumowiczów czy ktoś ma tubę aktywną która mógł by spokojnie polecić ☺moja propozycje znajduje się na poprzedniej stronie tak samo jak i opis sprzętu który mam.A
Nie zależy mi na tak mocnym basie który powoduje drzenie blachy bagarznika rejestracji i plastikow co denerwuje zamiast dawać jakąś przyjemnosc czyli efekt basu.
W domu mam 5.1 cretive ma 9lat a daje mega efekt i jak dla mnie gra ideał ie zatem chodzi mi o coś takiego. Chciał bym też żeby tuba grała przyzwoicie i żeby głośniki jej nie zagluszaly bo będzie zbyt słaba
A żeby dużo miejsca nie zajmowała ☺wiem sporo tych wymagań mam no ale może coś akurat ktoś tam ☺ 200zlmax
Bardzo chętnie bym się wybrał na zlot z tym ze brak czasu.

http://allegro.pl/extra-k...6153553597.html
http://allegro.pl/super-b...5246714105.html
http://allegro.pl/subwoof...5707103874.html
http://allegro.pl/blaupun...6583755010.html
http://allegro.pl/tuba-ba...6528796222.html
 
 
 
zolvvik


Auto: Daewoo Lanos 1.5 8v
Imie: Michał
Wiek: 21
Dołączył: 16 Paź 2014
Posty: 202
Skąd: Chrzanów
Wysłany: 2016-11-30, 17:48   

Kolego zapomnij o kupowaniu nowego sprzętu, to zwykła strata kasy. O gwarancji zapomnij chyba że sprzęt będzie montowany przez profesjonalną firmę która wystawi na to kwit, wtedy może producent uzna gwarancję. Warto obejrzeć się za używanym sprzętem, można wyhaczyć towar warty jako nowy tysiąć za 200-400 zł.
Rzuć okiem na grupe na FB gdzie ludzie wystawiają używany sprzęt audio. https://www.facebook.com/...795593/?fref=ts
Za 500 zł spokojnie złożysz używany zestaw który Cię zadowoli.
- Zacznijmy od kabli. Miedziane przewody spawalnicze będą jak najbardziej OK.
Z twoich oczekiwań wynika że kabel 25mm2 spokojnie wystarczy, jego cena to 10-14 zł za mb w sklepach które się tym zajmują , przykładowa aukcja z allegro http://allegro.pl/kabel-p...6248865590.html
Potrzebujesz go 6 m co starczy na + oraz na masę czyli mamy ok 70zł
bezpiecznik AGU do takiego kabla to ok 20 zł wraz z oprawką
Kabel RCA w granicach 40 zł będzie git, daje nam to razem około 140 zł

-Wzmacniacz - ostatnio sprzedałem niezłej jakości wzmacniacz Pioneer gm x952 dający 450W RMS za 300 zł wraz z wysyłką, więc jeżeli szukasz czegoś co będzie miało około 250RMS spokojnie kupisz za 150-200zł sprzęt dobrego producenta(omijamy Magnioty i inne auny)

Skrzynia - znajomy ma aktualnie na sprzedaż Powerbass - S-104x wraz z niewielką skrzynką za 200 zł

a spokojnie znajdziesz coś tańszego, z taką mocą na pewno nie będzie giąć blachy ale fajnie uzupełni dolne pasmo którego Ci teraz brakuje.
Sam na początek kupiłem głośnik Pioneer w303f wraz ze skrzynką za 60zł!
musiałem tylko skleić plastikową membranę co nie wpływało raczej na dzwięk
Mimo swojej mocy 160RMS głośnik wystarczał do przyjemnego słuchania muzyki



Miejsca wystarczy dla wszystkich !
Mój Lanek
www.daewooforum.pl/temat70848.html
 
 
.Em.
Grupa Śląska


Auto: czerwone
Imie: Em
Pomógł: 52 razy
Wiek: 41
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4405
Skąd: z nikad
Wysłany: 2016-11-30, 18:19   

za 140 zl to masz gotowy zestaw kabli bez kombinowania,i nie potrzeba mu takiego grubego kabla ,nie bedzie mial elektrowni w aucie wiec nawwt najtansze kable CA mu wystarcza ,co innego jak mial by mocny sprzet,mozesz pomyslec nad plaskim subem aktywnym ,rewelacji nie ma ale musial bys wydac wiecej jak 200 na sam sub pomijajac reszte.




 
 
zolvvik


Auto: Daewoo Lanos 1.5 8v
Imie: Michał
Wiek: 21
Dołączył: 16 Paź 2014
Posty: 202
Skąd: Chrzanów
Wysłany: 2016-11-30, 20:31   

mysle ze lepiej dac kabel z rezerwą bo wiadomo ze apetyt rosnie w miare jedzenia
Kupno skrzyni aktywnej zwykle konczy sie tym ze po miesiacu sie ja sprzedaje bo gra beznadzziejnie



Miejsca wystarczy dla wszystkich !
Mój Lanek
www.daewooforum.pl/temat70848.html
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt