X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] [-] Kenwood kmm 120y jaka TUBA AKTYWNA

Autor Wiadomość
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-13, 20:43   [Lanos] [-] Kenwood kmm 120y jaka TUBA AKTYWNA

Witam posiadam mam radio Kenwood kmm 120y w necie pisze ze mozna tam podlaczyć subwoofer tylko jestem zielony w tym temacie i nie wiem pod co go podpiąć

tak wygląda radio z tyłu 4 na czincze i do tego z kostki iso zostały mi dwa kabelki niebiesko biały i jeszcze jakiś oba mają przywieszone podpisane karteczki tylko nie wiem co do czego jak ustawić w opcjach bo podobno trzeba oraz jaki subwwofer kupić czy musi być osobny wzmacniasz pisze coś w opisce ze 2 wyjścia przedwzmacniacza RCA, 2,5 V czyli ?
Sabwwofer musi być
ze wzmacniaczem ?
może być bez ?
czy musze mieć wzmacniacz bo nie ruszy ?
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-13, 20:57   

Wzmacniacz oczywiście obowiązkowy pod subwoofer. Można kupić zestaw aktywny, czyli sub z wbudowanym wzmacniaczem jednak to straszna kupa.
Podłączasz go cinchami i pod wystający kabelek z radia z napisem REM, czyli niebieski.
Subwoofer, temat rzeka. Musisz trochę nakierować czego oczekujesz od głośnika niskotonowego. Cenowo też byś trochę naświetlił, bo widełki cenowe są dość rozległe.
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-13, 22:13   

Mam chyba taki kabel rem coś tam niebiesko biały chyba jest i jeszcze jeden niebieski zatem aktywny subwoofer patrzyl M na allegro są za 120zł i z osobnym wzmacniaczem za 170zł.
Głośniki są 4x Hertz 165 a oczekuję fajnego przyjemnego basu żeby wzbogacił głośniki i zakryć te ciszę nie ma walić tak ze drży bagażnik lecz fajny i przyjemny efekt wspogrania i dopel ienia z głośnikami no mój max to 170zl
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-13, 22:37   

Kabel będzie ten z napisem REM.
Podlinkuj co Ty tam ciekawego znalazłeś i za czym się rozglądasz. Aktywny sub to jest nieporozumienie, tam wrzucają "wzmacniacze" które by głośnika 16,5 cm nie ruszyły jak trzeba.
Za 170 zł to będzie ciężko, a wręcz ja bym nie umiał za to czegoś złożyć. Same kable w zestawie to koszt rzędu 60-70 zł i to 10mm. 100 parę zł to za mało na tego typu zabawę. Za tę kwotę to nawet nie ma się jak za używkami rozejrzeć.
 
 
mifcia
Moderator
M


Auto: Był Mateo, jest Miciu
Imie: Magda
Pomogła: 44 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 23 Sty 2010
Posty: 1977
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-14, 07:15   

john1987,
Brak Tagu! Kliknij tutaj aby dowiedzieć się jak go uzpełnić.



Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-14, 15:59   

http://allegro.pl/extra-k...6153553597.html
http://allegro.pl/tuba-ak...6572742092.html
http://allegro.pl/tuba-ak...6572761015.html
http://allegro.pl/tuba-ba...6528796222.html
http://allegro.pl/promocj...6487817111.html
http://allegro.pl/tuba-ba...6580199586.html
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-14, 16:46   

Nie, nie, proszę Cię... To się do słuchania muzyki nie nadaje. Tego, przy tych głośnikach co masz, nawet nie usłyszysz. To jest takie pukanie chochelką o karton. Uszy Ci tego nie wybaczą. Dozbieraj jeszcze coś troszeczkę, bo naprawdę za te pieniądze nic rozsądnego z tego nie będzie. Szkoda Twoich ciężko zarobionych pesos na to.
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1841
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-11-14, 19:00   

john1987 oki zacznijmy od podstaw.
200pln wydasz na kable tj RCA + zasilanie.
300pln wydasz na podstawowy głośnik + skrzynia minimum 100pln
500pln to jest minimum na jakiś monoblok

Także sam widzisz nie da rady.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-14, 20:11   

Dobra troszkę daliście do myślenia a mianowicie kupiłem kiedyś radio delco i głośniki pleayng czy coś takiego i wszystko siadlo po roku czasu teraz mam radio kenwood kmm 120y i głośniki GŁOŚNIKI SAMOCHODOWE 16,5cm HERTZ DCX 165.3 120W moim zdaniem to już całkiem przyzwoite granie zatem macie rację dozbierac i kupić coś lepszego firmowego jak ma się po gwarancji spalić po za tym to wydadek na długi okres czasu. Czytałem na temat subwoofera czyli tuby polecaja skrzynię basowa a czy występują one ze wzmacniaczem? Powiedzmy że jestem w stanie wydać 300zł max tylko muszę dozbierac proszę o propozycję.
Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawia zwiazana z bezpiecznikiem awaryjnym gdzie musiał by być i jak przeciągnąć kable z aku do wnętrza samochodu ?
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-15, 01:56   

john1987 napisał/a:
skrzynię basowa a czy występują one ze wzmacniaczem?

Tak, występują. Jednak pominąłbym ten pomysł, ze względu na to, że dalej nic satysfakcjonującego nie uzyskasz. Te wytwory mają za słabe wzmacniacze, źle obliczone skrzynie, a i owa skrzynia jest tak samo zrobiona jak sławna swego czasu "tuba", czyli prasowane kartony czy inne tekturki.

Tu masz temat, może Cię trochę nakieruje.
http://daewooforum.pl/temat3185-15.html

Bezpiecznik montuje się jak najbliżej akumulatora.
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1841
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-11-15, 12:08   

john1987 FAQ by Nazar dalej nie przeczytane? plus http://daewooforum.pl/temat34106.html
Sprzedaj to radio i głośniki kup jakieś prawdziwe radio i głośniki do tego zrób porządnie przednie furtki i za 1500pln będziesz miał granie takie że przestaniesz myśleć o kupowaniu skrzyń z wbudowanymi wzmacniaczami do których i tak musisz dokupić kable za 200pln.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-15, 16:18   

http://allegro.pl/hertz-d...6114455341.html
http://allegro.pl/skrzyni...6253676151.html
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-15, 17:13   

Zobacz w czym przebierać.
http://allegro.pl/focal-s...6465171585.html
http://allegro.pl/jl-audi...5240052968.html
http://allegro.pl/dd-audi...6311865552.html
http://allegro.pl/rockfor...5305131478.html
I masz 500 zł sama skrzynia. Rozumiem, że sam strugał skrzyni nie będziesz i celujesz w gotowca. Niestety trochę trzeba się wykosztować, nie ma sensu wziąć coś jak najbardziej budżetowego, bo uszy Ci się po 10 minutach słuchania zmęczą po prostu, a po tygodniu będziesz pluł sobie w brodę i szukał kupca.
Jeszcze coś takiego znalazłem, tylko trochę szkoda męczyć RFa Crunchem...
http://allegro.pl/rockfor...4889295352.html
 
 
john1987

Auto: Daewo Lanos
Imie: Dawid
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Mar 2014
Posty: 783
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-15, 17:42   

Głośniki mam 4x50 czyli 200 a te skrzynie Mają moc rms 250, 300 czy to nie za mało ? I czy będzie słychać ten bassss dobrze? Skrzynie bym chciał zamknięta Nie lykam ze do 500zł nie dostanę przyzwoitej skrzyni ze wzmacniaczem bo to już nie mała kwota a na forsie też nie śpię bo do tej kwoty musze dozbierac jeszcze troche skoro za 100czy200zł to badziewie.
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 171
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-11-15, 18:18   

A dajesz tym głośnikom odpowiednio wystarczająco mocy, czyli powiedzmy te 200W? Z radia to one dostają ok. 20W na kanał. Nie porównuj głośników w drzwi do głośnika niskotonowego, zupełnie inna bajka.
Poza tym skoro mówiłeś, że nie potrzebujesz głośnika do nagłośnienia miasta, tylko do uzupełnienia niskich tonów, to powinno starczyć w zupełności. Nie sugeruj się zbytnio tymi napisami z watami. Pamiętaj, że jest to moc, którą głośnik może przyjąć, ale jeśli dasz mocniejszego wzmaka to spokojnie te głośniki z aukcji przyjmą troszkę więcej.
Za 100 czy 200 pln to lepiej zatankować, niż kupować te kartonowe szmelce. Zbieraj pomalutku i złożysz coś, z czego będziesz zadowolony i z uśmiechem na ustach będziesz włączał radio.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt