X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nubira I] XS Check engine

Autor Wiadomość
BartekSX

Auto: Daewoo Nubira XS
Dołączył: 13 Lis 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-11-13, 21:54   [Nubira I] XS Check engine

Witam,

mam problem gdy zapalam po 5 sekundach zapala mi się kontrolka check engine, nie działa nawiew i elektryczne szyby. Stało się to jak spadł pierwszy deszcz, latem nie było tego problemu. Byłem u elektromechanika wymienił przekaźnik, posprawdzał wszystkie kable i było okej przez 3dni. Spadł deszcz i znowu to samo.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
łodi
Grupa Mazowiecka
WhiteWheelsBlackRoof


Auto: Evanda + "Miciu"
Imie: Grzechu
Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 847
Skąd: Pułtusk/Warszawa
Wysłany: 2016-11-14, 06:53   

Sprawdź kostkę. Poruszaj delikatnie kluczykiem jak auto jest odpalone. Jak zacznie wszystko działać to znaczy, że jest właśnie uszkodzona kostka pod stacyjką, u mnie tak było. Kostka grosze, a wymiana moment.



Moja Evanda http://daewooforum.pl/temat82609.html#1070170
Moja Nuba http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=36381
Był Matiz http://daewooforum.pl/temat56100.html
 
 
BartekSX

Auto: Daewoo Nubira XS
Dołączył: 13 Lis 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-11-14, 16:26   

Niestety to nie to, poruszałem i nic nadal nie działa. Czy jest możliwość że gdzieś robi się zwarcie i mechanik mógł to przeoczyć?
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7845
Skąd: w-wa
Wysłany: 2016-11-14, 17:52   

Nawiew i szyby uruchamia stacyjka. Ogrzewanie tylnej szyby, recylkulacja zew/wew nadmuchu , działa ?

http://daewooforum.pl/temat3496.html , lub http://daewooforum.pl/temat25780.html , sprawdź błędy i zobacz czy włączy się wentylator chłodnicy.
 
 
Piotr
Weteran


Auto: Nubira 2.2.2.
Imie: Piotr
Pomógł: 541 razy
Wiek: 46
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 989
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-14, 17:53   

Zacznij od odczytania bledow , bedziesz mial wskazowke gdzie szukac . Co i jak masz manual , na gorze strony jest ikonka .



Jeżeli pomogłem, kliknij + pomógł :piwo:

 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
BartekSX

Auto: Daewoo Nubira XS
Dołączył: 13 Lis 2016
Posty: 3
Wysłany: 2017-01-14, 17:18   

Witam. Wymiana kostki kostki stacyjki nic nie dała.
Nie działa również ogrzewanie szyby tylnej i termostat.
Tu film z sprawdzania błędu Tutaj
 
 
kkrzysieek

Auto: nubira 1.6
Imie: kkrzysieek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 76
Wysłany: 2017-01-14, 17:42   

Czy na tym filmie to był kod 55? Może ktoś potwierdzić czy mi się pomyliło?
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11099
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2017-01-14, 19:17   

kod55, szkoda że nie skończyłeś sczytywania błędów może coś jeszcze by się pokazało.




 
 
 
kkrzysieek

Auto: nubira 1.6
Imie: kkrzysieek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 76
Wysłany: 2017-01-14, 19:41   

No to ja chyba miałem coś podobnego u mnie nawiew przestał działać tylko na chwile co było z szybami nie wiem bo jechałem autem w mieście i nie miałem czasu żeby się dowiedzieć a ta awaria trwała może minute . Ale też błąd 55 mi wymigało ... według książki silnik nie powinien pracować :szok: założyłem dziś nowy temat o tym. Bartek SX sprawdź błędy do końca jak możesz czy masz też 33 bo ja mam.
 
 
kkrzysieek

Auto: nubira 1.6
Imie: kkrzysieek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 76
Wysłany: 2017-01-15, 12:44   

No i dziś nubira dała mi szanse żeby sprawdzić czy szyby się otwierają bo znowu na pare sekund przestał dzialać nawiew zaświecił sie check i nie otwierają się! Ogrzewanie tylnej też nie działało Jak wcisnołem przycisk kontrolka się nie zaświeciła Za chwile nawiew ruszył i ogrzewanie szyby też Wygląda na to że mamy ten sam problem.
 
 
voltek

Pomógł: 51 razy
Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 456
Wysłany: 2017-01-15, 21:42   

Nubira ma taki punkt zapalny jaką jest masa przy skrzynce bezpieczników pod maską.Problemy z nią to brak zasilania z przekaźnika IGN2 czyli brak działania szyb czy tez ogrzewania tylnej szyby.
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 Czerwona.Kochanka
Imie: Emil
Pomógł: 261 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3275
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-15, 23:54   

Mam ten sam problem z checkiem, szybami i dmuchawą nawiewu.
Z bardzo rzadka się taki problem pojawia, ale jednak - najczęściej wtedy gdy nie mam ze sobą żądnych przyborów... nawet miernika.

Ostatnio jak pierwszy raz pojawiły się mrozy po kilkanaście na minusie - autko sobie pracuje, a w pewnym momencie, kompletnie z niczego powyższe objawy.

Masę o które wspomina voltek mogę u siebie wyeliminować, bo nie dość, że oczyszczona, to jeszcze poszła tam nowa z akumulatora...
Trzeba będzie poszukać po schematach jak zrobi się cieplej.

Natomiast zauważyłem raz dziwną rzecz, inne napięcia na stacyjce a inne na bezpiecznikach z tej samej masy - i tu chyba trzeba gdzieś szukać po drodze.
 
 
 
kkrzysieek

Auto: nubira 1.6
Imie: kkrzysieek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 76
Wysłany: 2017-02-10, 09:26   

W moim przypadku problemem jest kostka pod stacyjką. Dziś podczas jazdy przestał działać nawiew i szyby Jak poruszałem lekko kluczykiem wszystko ruszyło. Wymienie jak będzie cieplej. Ale check może nieźle w błąd wprowadzić- pamięć EPROM :lol:
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7845
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-02-11, 07:15   

kkrzysieek napisał/a:
Ale check może nieźle w błąd wprowadzić- pamięć EPROM :lol:
bo to nie eprom, a nr 5
 
 
kkrzysieek

Auto: nubira 1.6
Imie: kkrzysieek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 76
Wysłany: 2017-02-11, 11:43   

rgre napisał/a:
kkrzysieek napisał/a:
Ale check może nieźle w błąd wprowadzić- pamięć EPROM :lol:
bo to nie eprom, a nr 5
rgre masz całkowitą rację źle odczytałem :omg:
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt