X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Matiz] Problemy z aparatem zapłonowym

Autor Wiadomość
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 679 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 6869
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-01, 15:46   

coś mi się kojarzy że ktoś kiedyś w jakimś temacie ruszał wiązką obok aparatu zapłonowego, a właściwie za aparatem i poniżej, na bloku lub głowicy. wiązka grubsza, z jakąś wtyczką ? nieważne, coś mu tam pomagało to ruszanie - Tobie może pomagać podobnie, podczas wymiany aparatu też musisz ruszyć wiązką z przewodami, może wtedy "naprawiasz" połączenia do aparatu ?
aparaty się psują, ok, ale tak jak koledzy zauważają że jest okablowanie do aparatu, tak ja napiszę że bez zasilania aparat jest "zepsuty".
powodzenia w szukaniu dziury w całym...


jeszcze jedno, bo nikt nie napisał tego wprost, musisz kupić zestaw startowy - komputer, puszkę z modułem immo i kluczyk/i najlepiej ze stacyjką. samym komputerem samochodu nie odpalisz.
Cytat:
muszę go wstawić do naprawy.......

już wstawiałeś :cfaniaczek: proponuję zacząć szukać samemu.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Marcin Łódź
MARCIN ŁÓDŹ

Auto: MATIZ
Dołączył: 15 Gru 2016
Posty: 9
Wysłany: 2017-01-03, 00:49   

Ale czy oby na pewno muszę kupować ten zestaw startowy?
Mój matiz life nie ma immo...
otwieram go i odpalam z kluczyka.
Czy mogę prosić by ktoś sprawdził czy ten ECM by się nadawał:?
http://allegro.pl/kompute...6596936536.html



MARCIN ŁÓDŹ
 
 
Wasylek
Topik


Auto: FSO Matiz 2006
Pomógł: 153 razy
Wiek: 48
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1303
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-03, 08:24   

Marcin Łódź napisał/a:
Mój matiz life nie ma immo...
otwieram go i odpalam z kluczyka.


Life bez immobilisera? Na 100% nie masz migającej diody i napisu "SECURITY" na desce?
Obecność immobilisera nie ma wpływu na sposób otwierania i odpalania.



Teraz FSO Matiz TOP 2006; wcześniej Tico SX 1998
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt