X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Leganza] Termometr

Autor Wiadomość
Zielony34

Auto: Daewoo Leganza
Dołączył: 28 Gru 2015
Posty: 246
Skąd: RK
Wysłany: 2017-01-06, 10:07   [Leganza] Termometr

Czy jesli kupię sobie zegar z termometrem do Leganzy, to będzie mi pokazywało temperaturę, czy nie? Był montowany termometr w Leganzie standardowo i tylko zależnie od wersji wyposażenia wkładany zwykły zegar i zegar z termometrem? Czy po prostu jeśli mam taki zegar, to znaczy, że termometru nie zainstalowano?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
murgrabia

Auto: Leganza
Imie: Kamil
Wiek: 22
Dołączył: 06 Sty 2017
Posty: 3
Skąd: Wolbrom
Wysłany: 2017-01-06, 18:05   

Witam.
Sam czujnik temp. zew. do zegarka,standardowo NIE był montowany fabrycznie w leganzie.
Czujnik temp.zew. i zegarek z wyświetlaczem temp. zew.standardowo były montowane w wersji CDX od początku produkcji czyli od 1997r. do końca 1999r.
W SX NIE występował .
Od 2000r. do końca produkcji Leganzy NIE był montowany nawet w najbogatszej wersji Leganzy,zrezygnował z tego producent.
 
 
Zielony34

Auto: Daewoo Leganza
Dołączył: 28 Gru 2015
Posty: 246
Skąd: RK
Wysłany: 2017-01-07, 12:54   

murgrabia, mam wersję CDX z 1999r i nie mam termometru. Czyli możliwe, że ktoś kiedyś już ten zegar wymieniał?
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 474 razy
Wiek: 40
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7490
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2017-01-07, 13:43   

murgrabia napisał/a:
.standardowo były montowane w wersji CDX od początku produkcji czyli od 1997r. do końca 1999r.
ja mam cdx z 98 ale termometru nie mam




 
 
Zielony34

Auto: Daewoo Leganza
Dołączył: 28 Gru 2015
Posty: 246
Skąd: RK
Wysłany: 2017-01-08, 08:37   

wnd, no i to jest ciekawe. Ja się właśnie zastanawiam, czy jest gotowa wiązka za zegarem i czy wystarczy sam zegar oryginalny kupić i podpiąć.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
adesek
DAEWOO-FSO

Auto: Lanos / Leganza
Imie: Andrzej
Wiek: 24
Dołączył: 04 Sty 2017
Posty: 7
Wysłany: 2017-01-08, 12:49   

Kostka za zegarem jest ośmio-pinowa zarówno w wersji z temperaturą jak i bez temperatury.

Jak zdejmowałem częściowo konsolę u siebie (CDX 2000 bez temperatury) to we wtyczce wydaje mi się, że było sześć przewodów.

Może ktoś kto ma temperaturę w zegarku zauważył przy jakimś demontażu ile przewodów było w kostce?


czarna kostka na foto jest od zegarka
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 698 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7081
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-08, 13:19   

na tyle co widać, to są przewody od czujnika. nie wyklucza to oczywiście że w wiązce drzwi czujnika brak.
 
 
marcin192
Grupa Mazowiecka

Auto: Daewoo Leganza 2.0 CDX De Lux
Imie: Marcin
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 30 Sie 2010
Posty: 773
Skąd: Warszawa Bielany WD
Wysłany: 2017-01-08, 21:31   

Mam nadzieję, że nie obrazicie się po tym co napiszę :piwo: ale może źle wciskacie prawy dolny przycisk na zegarku. U mnie, żeby przełączyć na temperaturę, to trzeba z całej siły przez kilka sekund trzymać... W drugiej jak sprawdzałem, też tak ciężko to działało... ;) Obie CDX z 1998 roku
 
 
 
adesek
DAEWOO-FSO

Auto: Lanos / Leganza
Imie: Andrzej
Wiek: 24
Dołączył: 04 Sty 2017
Posty: 7
Wysłany: 2017-01-08, 22:01   

marcin192 napisał/a:
Mam nadzieję, że nie obrazicie się po tym co napiszę :piwo: ale może źle wciskacie prawy dolny przycisk na zegarku.


Raczej się nie obrazimy :D ale ten guzik masz pewnie opisany jako "T" jak temperatura. A u nas jest "D" jak nie ważne co i służy on do podejrzenia godziny na wyłączonym silniku. Czyli jak przytrzymasz dwie sekundy to pojawi się godzina.
 
 
Zielony34

Auto: Daewoo Leganza
Dołączył: 28 Gru 2015
Posty: 246
Skąd: RK
Wysłany: 2017-01-09, 16:51   

adesek napisał/a:
Raczej się nie obrazimy ale ten guzik masz pewnie opisany jako "T" jak temperatura. A u nas jest "D" jak nie ważne co i służy on do podejrzenia godziny na wyłączonym silniku. Czyli jak przytrzymasz dwie sekundy to pojawi się godzina.


marcin192, dokładnie tak, jak kolega wyżej napisał. Ja nie mam przycisku "T"
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt