X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] ładowanie

Autor Wiadomość
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 10:59   [Lanos] ładowanie

siemka, przy włączonych światłach , radiu dmuchawie mam apięcie 14,56-14,6 nie jest to za duże ? Z Ciekawości sprawdzałem elektrolit w akumulatorze i jak odkręciłem śrubki to wydaje mi się, że jest go mało ? od góry brakuje gdzieś po 5 cm w każdej komorze jest tak samo równo lekko ponad polowe jest dodam, że akumulator 3 mc na gwarancji
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 706 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7135
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-07, 11:02   

widać blachy ?? mają być zakryte.
sprawdź bez obciążenia.
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 11:07   

rgre napisał/a:
widać blachy ?? mają być zakryte.
sprawdź bez obciążenia.


blachy to taki wystający haczyk ? a co z napięciem może byc takie?
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 706 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7135
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-07, 11:14   

blachy są poniżej haczyka.
może być za duże, powyżej 14,6V może gotować elektrolit i uszkadzać akumulator.
https://www.google.pl/sea...gIa7i8Af24ryoAQ
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 11:19   

rgre napisał/a:
blachy są poniżej haczyka.
może być za duże, powyżej 14,6V może gotować elektrolit i uszkadzać akumulator.
https://www.google.pl/sea...gIa7i8Af24ryoAQ


To pewnie trzeba do elektryka jechać i wymienić ten czujnik napięcia ?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 706 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7135
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-07, 11:25   

jaki czujnik ? regulator napięcia ?
może trzeba zmienić najpierw baterię w mierniku i sprawdzić o czym pisałem.
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 11:28   

rgre napisał/a:
jaki czujnik ? regulator napięcia ?
może trzeba zmienić najpierw baterię w mierniku i sprawdzić o czym pisałem.


auto w garażu stoi i ma 12,5v na mierniku
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 706 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7135
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-07, 11:31   

rgre napisał/a:
sprawdź bez obciążenia.
przy odpalonym silniku.
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 11:38   

rgre napisał/a:
rgre napisał/a:
sprawdź bez obciążenia.
przy odpalonym silniku.



Teraz dziwna sprawa.. auto w garażu stało noc odpaliłem bez obciążenie na włączonym silniku 14,46 a przy swiatłach, dmuchawie i radiu 14,1 druga sprawa auto w garażu beż ogrzewania i akumulator 12,16 miał normalne to ?
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 706 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7135
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-01-07, 11:43   

normalne.
mógłbyś pisać z jakąś konsekwencją ?
Mateeeeusz22 napisał/a:
przy włączonych światłach , radiu dmuchawie mam apięcie 14,56-14,6

Mateeeeusz22 napisał/a:
a przy swiatłach, dmuchawie i radiu 14,1

to ile masz naprawdę ?
 
 
Mateeeeusz22

Auto: Lanos
Imie: Mateusz
Wiek: 24
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 305
Wysłany: 2017-01-07, 11:46   

rgre napisał/a:
normalne.
mógłbyś pisać z jakąś konsekwencją ?
Mateeeeusz22 napisał/a:
przy włączonych światłach , radiu dmuchawie mam apięcie 14,56-14,6

Mateeeeusz22 napisał/a:
a przy swiatłach, dmuchawie i radiu 14,1

to ile masz naprawdę ?


Tak, napisałem CI .. wczoraj było wyższe a dziś jak napisałeś to sprawdziłem z ciekawości i wygląda w normie
 
 
stifff
Grupa Wielkopolska

Auto: Nexia
Imie: stefan
Pomógł: 258 razy
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 3975
Skąd: piła
Wysłany: 2017-01-07, 15:19   

14,4 do 14,7 to norma ładowania .
Zakres zależy od stanu akumulatora i jego obciążenia .
Płyty w akumulatorze powinny być zanurzone całkowicie w elektrolicie.
 
 
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt