X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos 1.6] Silnik nie odpala

Autor Wiadomość
ojciecmajster

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 13
Wysłany: 2017-01-10, 15:43   [Lanos 1.6] Silnik nie odpala

Witam,
wczoraj zaczęły się dziwne problemy z Lanosem. Otóż po przyjechaniu z pracy do domu, silnik dziwnie pracował na wolnych obrotach, tak jakby nie palił na któryś cylinder. Następnego dnia silnik w ogóle już nie odpala, nie ma nawet momentu żeby coś zaskoczyło. To co sprawdziłem to czy jest iskra na przewodach, czy paliwo dochodzi, profilaktycznie wymieniłem wszystkie świece na NGK, ale dalej nic. Czy ktoś spotkał się kiedyś z podobnym tematem? Co jeszcze można sprawdzić? Dzięki z góry za wszelkie porady.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 164 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21075
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-10, 16:05   

Brzmi trochę jak cewka zapłonowa...
Może jeszcze zrób reset ECM.
Na każdym cylindrze była iskra i paliwo?




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
ojciecmajster

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 13
Wysłany: 2017-01-10, 17:01   

Na trzech kablach iskra była wyraźna, na I słaba, ale mimo wszystko powinien chociaż zająknąć. Dopływ paliwa sprawdziłem wyciągając przewod za filtrem. Paliwo pompuje.
Jak zrobić reset ECM?
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 164 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21075
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-10, 17:03   

Pytałem czy paliwo jest w cylindrach - czytaj mokre tłoki po próbie odpalenia.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
ojciecmajster

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 13
Wysłany: 2017-01-12, 20:41   

Auto odpaliło po całej nocy stania w ocieplanym garażu. Z układem zapłonowym i paliwem wszystko w porządku. Problemem jest brak ciśnienia na dwóch cylindrach (po około 2,5 bara). Dziwne jest to, ze stało sie to nagle, bez wczesniejszych objawow. Jutro bedzie sciagana glowica.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 164 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21075
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-13, 08:52   

To normalne w mechanice przy niskich temperaturach.
Niestety nie musi dawać znać wcześniej...




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
ojciecmajster

Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 13
Wysłany: 2017-01-14, 19:05   

Ściągnęliośmy głowicę. Była pęknięta uszczelka między 1 a 2 cylindrem
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt