X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] Pompa paliwa sucha ( brak oleju )

Autor Wiadomość
techno100

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 20 Gru 2014
Posty: 20
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2017-04-05, 20:51   [Tico] Pompa paliwa sucha ( brak oleju )

Koledzy mam taki problem kiedys wymienialem pompe paliwa w tico i wylecialo ze 200 ml oleju czyli ok a teraz odkrecalem pompke paliwa i byla tylko lekko olejem zwilzona i nawet kropla oleju nie poleciała po wyjeciu pompy paliwa czy li podejrzewam ze gdzies tam jest problem ze smatowaniem z wałka rozrzadu i nie chlapie tam olejem z silnika czyli pewnie aparat zapłonowy tez suchawy jest. Co moze byc tego przyczyna ?? ? Jest tam jakis kanał w glowicy moze byc przypchany czy cos ?? Trzeba to jakos demontowac zeby sprawdzic ten kanał lub jakas inna przyczyna tego??

Dodam jeszcze ze po zdjeciu pokrywy zaworów te dwa zawory od strony aparatu zapłonowego byly tylko lekko kropniete olejem a reszta normalnie była mokra olejem co moze byc tego przycyzna ??
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Cybul


Auto: BMW E36 i Focus mk1
Imie: Damian
Wiek: 21
Dołączył: 07 Kwi 2015
Posty: 296
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2017-04-05, 23:07   

techno100 napisał/a:
kiedys wymienialem pompe paliwa w tico i wylecialo ze 200 ml oleju
:szok:
Pomyliło ci się z pompą oleju :D
 
 
 
BRYAN
Weteran
Anarchista


Auto: Ax gt, 125p i smętne Tico
Imie: Jacob
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 1959
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-04-06, 01:13   

Cybul, Przy wymianie pompy paliwa w Tico, faktycznie wypływa olej. Pompa jest mechaniczna.
techno100, A poziom oleju w normie? kontrola nie miga?




 
 
techno100

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 20 Gru 2014
Posty: 20
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2017-04-06, 19:35   

Stan Oleju zawsze MAX czyli nie ma ze mało oleju na pewno i kontrolka nigdy sie nie zapalała od smarowania poki co wiec co to moze byc przyczyna koledzy??
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7836
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-04-06, 20:40   

musisz rozebrać i poprzetykać otwory którymi płynie oliwa.
gdzieś, ktoś, już musiał w czymś to robić, pozatykały się i nie miał smarowania wałka czy też szklanek ? chcesz to sobie poszukaj w czym to było :lol:
nic tu innego raczej nie ma, skoro większość jest smarowana, tylko nie drobny, acz ważny kawałek.
o olej nie pytam, ale to może być skutek używania minerała.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
techno100

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 20 Gru 2014
Posty: 20
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2017-04-06, 21:29   

Ale na te pierwsze dwa zawory od rozrzadu pryska olej moze nie az tak mocno ale pryska jak odpaliłem bez pookrywy to cos tam dawało mocno musi tam walic tym olejem?? a na 3 zaworze tym od aparatu zaplonowego tylko było spocony olejem ale za duzo nie leciało tam oleju czyli przytkany był by wałek bo rozumiem ze olej leci przez wałek rozrzadu w srodku tak ?? Przeczyszcze ten wałek jakos bez zdejmowania go tylko po odkreceniu tych dzwigienek ?? czy konieczne jest wyjecie jego i rozpiecie rozrzadu czego chce uniknac.
 
 
BRYAN
Weteran
Anarchista


Auto: Ax gt, 125p i smętne Tico
Imie: Jacob
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 1959
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-04-08, 23:59   

techno100 napisał/a:
Przeczyszcze ten wałek jakos bez zdejmowania go tylko po odkreceniu tych dzwigienek czy konieczne jest wyjecie jego i rozpiecie rozrzadu czego chce uniknac.

myślę, że Twój problem tkwi w czymś innym niż wałek rozrządu, np zużytej pompie olejowej (można ją sprawdzić czujnikiem zegarowym) bądź zatkanych kanałach olejowych. Jaki olej stosujesz? jak wygląda głowica po zdjęciu pokrywy zaworów?




 
 
techno100

Auto: Tico
Imie: Tomek
Dołączył: 20 Gru 2014
Posty: 20
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2017-04-09, 07:51   

głowica wyglada niby normalnie fakt jest ciemna od starego oleju ale to normalne wlany wczesniej lotos 15w 40 teraz wlałem total 15w40 ale dziwi mnie to ze jest na dwoch pierwszych olej a dalej słabiutko wiem ze w zime robiłem krotkie odcinki duzo było tej mazi w silniku i np jak bagnet jest to z połowa tego bagnetu była w smietanie od niedogrzanego silnika wiec moze własnie tym przytkało te kanały a teraz po prostu nie moze przepchnac tego pompa. bo gdy by pompa siadała to mysle ze kontrolka zapalała by sie chociaz czasami na poczatku a jest normalnie
 
 
driver129

Auto: matiz
Imie: Krzysztof
Pomógł: 41 razy
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 716
Skąd: Łódź
Wysłany: 2017-04-09, 10:35   

techno100 napisał/a:
15w 40 teraz wlałem total 15w40

za gęsty olej zwłaszcza na krótkie odcinki.
techno100 napisał/a:
bo gdy by pompa siadała to mysle ze kontrolka zapalała by sie chociaz czasami na poczatku a jest normalnie

niekoniecznie, przy gestym oleju może się nawet nie zapalić.

techno100 napisał/a:
nie moze przepchnac tego pompa.

nie może bo gęsty oil i do tego wąskie kanały, a jeszcze część ciśnienia ubywa na smarowanie panewek+nadmiar cśnienia z powrotem do miski przez zawór(bypass przy przygazówkach) pompy.

techno100 napisał/a:
krotkie odcinki duzo było tej mazi w silniku i np jak bagnet jest to z połowa tego bagnetu była w smietanie od niedogrzanego silnika wiec moze własnie tym przytkało te kanały

możliwe.



czerwony szybszy.
czarny to ninja.
złoty oszczędny. :D
 
 
Cybul


Auto: BMW E36 i Focus mk1
Imie: Damian
Wiek: 21
Dołączył: 07 Kwi 2015
Posty: 296
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2017-04-09, 12:15   

BRYAN napisał/a:
Cybul, Przy wymianie pompy paliwa w Tico, faktycznie wypływa olej. Pompa jest mechaniczna.

:szok:
Aha, nie wiedziałem. Sorry :D
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt