X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

Przeróbka karty SIM na Nano SIM

Autor Wiadomość
grzesiekbpt


Auto: Lanos 1.5 16V B+G
Imie: Grzesiek
Wiek: 33
Dołączył: 07 Maj 2015
Posty: 30
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2017-04-14, 14:51   Przeróbka karty SIM na Nano SIM

Witam. Czy mogę moją kartę sim przerobić do nano sim wg tego filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=j6T1Mygucak

Tutaj zdjęcia mojej obecnej karty:






Chcę ją zaaplikować do tego telefonu:

Amazon Fire Phone

Z góry dziękuję za pomoc
;) [/youtube]
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Modzel
Grupa Mazowiecka

Imie: Marcin
Wiek: 31
Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 937
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-14, 15:44   

grzesiekbpt, Najprościej iść do najbliższego punktu - zrobią Ci to za darmo albo za 5zł



73!
 
 
 
aplam
CWANIAK NA UKRYTYM


Auto: Niestety Seat Altea 1.6
Imie: Darek
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 740
Skąd: DW....
Wysłany: 2017-04-15, 00:21   

Robiłem sobie taką samoróbę ( generalnie ciąłem niejako "na oko" ) i działało. Zastrzegam...to Twoja ręka będzie cięła, więc nie ponosze odpowiedzialności za skutek :lol:



"NIE JESTEM HANDLARZEM" -powiedział HANDLARZ. :lol2: A kim? dilerem ?
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 Czerwona.Kochanka
Imie: Emil
Wiek: 31
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3170
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-15, 00:29   

Przecież takie rzeczy to wymieniają za darmo... u operatora :niewiem:
 
 
 
grzesiekbpt


Auto: Lanos 1.5 16V B+G
Imie: Grzesiek
Wiek: 33
Dołączył: 07 Maj 2015
Posty: 30
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2017-04-15, 07:39   

Kartę już sam przerobiłem, ale teraz jest problem, bo wygląda na to, że telefon posiada SIM-LOCK na sieć. Po włożeniu karty z orange, prosi o PIN, podaję mu, akceptuje, ale potem prosi o "Insert PIN your service provider to unlock SIM". Albo muszę się odezwać to sklepu, który mi go sprzedał, albo ciekawe czy jakiś serwis GSM by mi go zdjął :myśli:
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-04-15, 10:42   

zdaje się, że możesz mieć problem, jak kupiłeś zablokowany.
musisz zdobyć kod odblokowujący u pierwszego operatora który sprzedał nowy telefon, było to możliwe za darmo, warto sprawdzić czy jest nadal.
 
 
Piotr
Weteran


Auto: Nubira 2.2.2.
Imie: Piotr
Wiek: 43
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 962
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-04-15, 12:11   

Dziadowski Orange jako jedyny brał za to kiedys pieniądze .



Jeżeli pomogłem, kliknij + pomógł :piwo:

 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-04-15, 12:17   

tu chyba nie chodzi o krajowe sieci, tylko o te z hameryki :wink:
 
 
Robaszek127


Auto: Getz 1.3 + LPG
Dołączył: 16 Wrz 2010
Posty: 2276
Skąd: Przedbórz
Wysłany: 2017-04-15, 19:30   

Chyba lepiej zwrócić telefon sprzedawcy skoro zataił simloka. To mało znany model więc może z simlokiem być problem bo do zwykłych smartfonów biorą na allegro max 30zł za kod wpisywany.
Na początku zaciekawił mnie ten telefon bo dopiero kupiłem używkę na normalną kartę sim bo nie chciałem docinać lub jechać do salonu play.
Cena bardzo ciekawa nowego na allegro ale brak androida mnie odrzucił.
 
 
 
1robecki
leń

Auto: Lanos
Imie: Robert
Dołączył: 20 Lut 2017
Posty: 264
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-04-18, 11:21   

Robaszek127 napisał/a:
Chyba lepiej zwrócić telefon sprzedawcy skoro zataił simloka. To mało znany model więc może z simlokiem być problem bo do zwykłych smartfonów biorą na allegro max 30zł za kod wpisywany.
Na początku zaciekawił mnie ten telefon bo dopiero kupiłem używkę na normalną kartę sim bo nie chciałem docinać lub jechać do salonu play.
Cena bardzo ciekawa nowego na allegro ale brak androida mnie odrzucił.

Oddaj fona sprzedawcy.
Sprzęt z blokadą z sieci? I to na tą mniejszą kartę (mini, nano), hmmm, dziwne.
Przecież tego od dobrych paru lat już nie stosują. Która głupia sieć tak jeszcze komplikuje?



Był:
http://daewooforum.pl/temat15368-30.html
Jest:
http://daewooforum.pl/temat80895.html
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21354
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2017-09-19, 12:44   

5 miesięcy siedzi i czeka na taką odpowiedź ?!?

Usunąłem post z reklamą
wid3l3c




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt