X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] Stacyjka Lanos

Autor Wiadomość
Krid

Auto: Lanos
Imie: Dawid
Wiek: 23
Dołączył: 01 Mar 2017
Posty: 9
Skąd: Łódź
Wysłany: 2017-12-08, 14:02   [Lanos] Stacyjka Lanos

Cześć.
Mam problem ze stacyjką mianowicie po przekręceniu kluczyka samochód odpala chociaż czasami "myśli z 5-10s" zanim zakręci, ale główny problem to to że nie działa nawiew i wycieraczki jeszcze 2 dni temu wystarczyło pokręcić kluczykiem i wszystko śmigało a teraz też się da ale tylko na zapłonie po odpaleniu już nie da się trafić w ten punkt :/
Pomyślałem żeby wyeliminować to poprzez zrobienie zasilania na przełącznik odpalania na przycisk i jakieś zabezpieczenie w postaci ukrytego przełącznika. Zainspirował mnie tata który zrobił sobie samo odpalanie na przycisk, całkiem śmieszna sprawa jednak on potrzebuje kluczyka do włączenia zasilania. Co myślicie? Wgl co może być przyczyną takiego działania stacyjki?

P.S Można jakoś sprawdzić czy auto posiada immobilizer?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
mifcia
Moderator
M


Auto: Był Mateo, jest Miciu
Imie: Magda
Pomogła: 46 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 23 Sty 2010
Posty: 2168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-08, 14:15   

Krid,
Brak Tagu! Kliknij tutaj aby dowiedzieć się jak go uzpełnić.



Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
 
 
Jonecky
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos 1,5 8v LPG
Imie: Michał
Pomógł: 301 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 6997
Skąd: ok Dębica RDE
Wysłany: 2017-12-08, 14:16   

Krid, Każdy lanos ma immobilizer. Jeśli chcesz odpalać bez kluczyka na przycisk, tak że go nie masz w stacyjce, to musisz zamontować przy cewce immo pastylkę z kluczyka.



http://daewooforum.pl/temat68645.html
 
 
 
Krid

Auto: Lanos
Imie: Dawid
Wiek: 23
Dołączył: 01 Mar 2017
Posty: 9
Skąd: Łódź
Wysłany: 2017-12-08, 14:30   

a gdyby tak zrobić przycisk tylko na włączanie? tj wkładasz kluczyk odpalasz zapłon i odpalenie na przycisk? Nie musiałbym się wtedy martwić immo a byłoby fajnie :P Tylko że musiałbym się uporać z tą stacyjką bo wycieraczki i nawiew działają tylko w pewnym punkcie to wina stacyjki?
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 736 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7435
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-12-08, 15:18   

ano, kostki stacyjki.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 697 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11065
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2017-12-10, 20:24   

Kup kostkę stacyjki za kilka zł. i nie będziesz musiał robić druciarstwa.




 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt