X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[-] Radio samochodowe 2 DIN z nawigacją

Autor Wiadomość
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21537
Skąd: WT

Wysłany: 2017-12-18, 10:07   

Każda ma sens, każde urządzenie elektroniczne może się zawiesić.
Ma sens ale na sprawdzonym sprzęcie :)

Proszę z Android Auto :)
http://allegro.pl/sony-xa...17.html#thumb/5

http://allegro.pl/sony-xa...7077932511.html
http://allegro.pl/pioneer...7079802589.html

Chyba, że szukać fabrycznego dedykowanego do auta jeśli jest dostępne.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 736 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7427
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-12-18, 10:42   

używka z pewnego źródła, mamy w narodzie dużą umiejętność naprawiania.
jak na androidzie wgrać tą zaproponowaną automapę ? w windowsie ? fabryczna znowu może przyjmować jedyną słuszną nawi od producenta.
to bym brał pod uwagę, chcąc jakieś swoje nawi.
 
 
1robecki
leń

Auto: Lanos
Imie: Robert
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Lut 2017
Posty: 339
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-12-21, 08:38   

DoLeCk napisał/a:
Każda ma sens, każde urządzenie elektroniczne może się zawiesić.
Ma sens ale na sprawdzonym sprzęcie :)

Proszę z Android Auto :)
http://allegro.pl/sony-xa...17.html#thumb/5

http://allegro.pl/sony-xa...7077932511.html
http://allegro.pl/pioneer...7079802589.html

Chyba, że szukać fabrycznego dedykowanego do auta jeśli jest dostępne.


Jak się do tych sprzętów z linków powyżej wrzuca mapy?
Jestem przyzwyczajony do nokiowych here drive (w MS lumia 640) i obecnie do here we go dla androida (w xiao mi). Miałem prestigio na androidzie i jakąś inną navi, ale jak byłem we Wrocku, navi pogubiło się i gdyby nie nokia, był bym na drzewie (znaczy się w czarnej ambie), więc innych jakoś już próbować nie chcę.
Te mapy się wgrywa do tych radyjek i działają "samodzielnie", czy np po blutuchu się radyjko łączy z fonem i na ekranie radyjka jest to, co na ekranie fona?



Był:
http://daewooforum.pl/temat15368-30.html
Jest:
http://daewooforum.pl/temat80895.html
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21537
Skąd: WT

Wysłany: 2017-12-21, 10:28   

Android auto - korzysta z Twojego smartfona na Androidzie ( https://www.android.com/auto/ ).

Jedynie Pioneer w tym modelu poszedł w stronę Apple jeśli chodzi o nawigację.
W tych sprzętach nawet jeśli jest wbudowana nawigacja to aktualizacje wyłącznie przez producenta i jego oprogramowanie.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 736 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7427
Skąd: w-wa
Wysłany: 2017-12-21, 10:32   

nie miałem przyjemności, ale to mi wpadło do oka z tych opisów
Cytat:
Odbiornik Sony XAV-AX100 jest zgodny zarówno z CarPlay 1. generacji, jak i Android Auto 2.0. To oznacza, że pozwoli na współpracę z iPhone'ami i telefonami z Androidem.


Cytat:
Nawigacja:  z kompatybilnego telefonu lub opcjonalnego modułu nawigacyjnego Sony - XA-NV400 z mapami TomTom



Cytat:
SPH-DA120 pozwala na korzystanie z możliwości smartfonów w samochodzie. Używaj aplikacji, słuchaj muzyki, oglądaj pliki video i zdjęcia. SPH-DA120 oferuje także współpracę z trybem AppRadio, CarPlay, MirrorLink i inne możliwości połączeniowe, w tym Bluetooth. Z nowym SPH-DA120 będziesz zawsze w kontakcie ze światem i multimediami.


W dalszym ciągu podstawową funkcją urządzenia jest integracja z telefonem i w tym zakresie SPH-DA120 może współpracować ze smartfonami zarówno w trybie AppRadio (dla iPhone i Android poprzez HDMI), MirrorLink, jak i Apple CarPlay (dla iPhone 5/6)

nic o winzgrozie że współpracuje z tymi andkami. niekompatybilne ? nie wszyscy jadą na androidach.
MirrorLink http://moto.onet.pl/aktua...ochodzie/31ljyt
AppRadio co to i z czym działa ?
sony > TomTom ? no, ja tego programu nie lubię. kiedyś do numeru programu były przypisane tylko pewne mapy, inne, "nowsze" w domyśle już mogły nie działać bez nowszego programu.
automapy - wodotryski programu mulą telefon, z babolami często, ale na Polskę zwykle mapy mają najnowsze.
mapamap i pochodne ?
piszę o nawigacjach off-line, bo on-line wymaga połączenia z internetem, a z tym może być czasem problem.
to ma działać po BT, także jak się połączysz, to telefon prześle obraz na te radia. ale mnie taka nawigacja z telefonu chyba nie pasi, jedyny plus to większy ekran dzięki tym połączeniem. szał ciał, o cal, dwa większy ekran :omg: super sprzęt za 1,5 tys zł... telewizji nie ma ? kolega miał i to chyba była ciekawsza opcja :)
co będzie jak zadzwoni telefon ? czarna amba, czy będzie nadal nawigować ?

na windowsie zwykle wystarczyło wgrać nawi na kartę i nakierować ją na program nawigacyjny, zarejestrować, czy tam witaminka i hulało.
na androidzie instalujesz na telefon program, on dalej sam się urządza, i dopiero można przenieść apkę na kartę- o ile masz roota i kartę pamięci. jak to w ogóle działa z radiem z prawdziwym GPS ? wgrywamy na radio, ale co i jak ?
ogólnie trzeba odwiedzić fora nawigacyjno/telefoniczne, i poczytać co tam można zrobić, ale mam spore wątpliwości czy wszyscy samodzielnie sobie poradzą z instalacją programu, gdy opis będzie dotyczył innego numerka radia i porad typu " tam było tak :", bo w w innym może być ciut inaczej.
nawi można było ubić gdy znalazło się niewłaściwą poradę, oprogramowanie w tym samym niby modelu było już inne i inna struktura plików w nawigacji, chociaż zwykle było to opisane - tyle że teraz przy tym zalewie chińczyków takich opcji może być 100x więcej.
szukać i czytać, jak myślisz że sobie poradzisz to kupuj. nie, to radio w tej cenie, tylko dlatego że 2din i 7calowy wyświetlacz to trochę strata pieniędzy. no, ale to wasze $$.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21537
Skąd: WT

Wysłany: 2017-12-21, 10:45   

Oczywiście, że będzie nawigować...
To nie czasy kiedy pojawił się GPS.
Bez przesady w dzisiejszych czasach problem z połączeniem z Internetem?!?
Dodatkowo po wytyczeniu trasy w mapach Googla trasa pozostaje niezmienna nawet po wyłączeniu/utraceniu połączenia z Internetem.

W przypadku samych urządzeń albo pracują pod systemem Android i wgrywasz aplikacje bezpośrednio na urządzenia albo korzystasz z aplikacji na telefonie w przypadku Android Auto - połączenie wyłącznie przez kabel do poprawnego działania.

Inne systemy wspierają się przez siebie wybranym dostawcą usług nawigacyjnych.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 486 razy
Wiek: 41
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7722
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2017-12-21, 16:53   

DoLeCk napisał/a:
Bez przesady w dzisiejszych czasach problem z połączeniem z Internetem?!?
w wawie problemu nie ma :D ale miejsca gdzie net sie gubi zdarzają się :cfaniaczek: co do vordon to bym sobie darował milem kiedys doczynienia z denver i gra to bardzo słabo




 
 
1robecki
leń

Auto: Lanos
Imie: Robert
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Lut 2017
Posty: 339
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-12-22, 07:34   

Nie powiem, że 2 DIN by mi się nie podobało. Patrząc po fotkach w necie jest czad.
Tylko, że fabryczne miejsce, które w Lanosie przeznaczyli na radyjko jest wg mnie w mało fortunnym miejscu, by korzystać z navi. Bezpieczniejsze jest na szybie, a nie gdzieś prawie na dole.
Po przemyśleniach, jak bym nie kalkulował swojego przypadku, mi wychodzi, że te parę- paręnaście stów dołożę do silnika. I tak chcę mocniejszy, chociaż ten 1,4 przy ostrym dokręcaniu jeździ i oleju nie żłopie, więc trochę szkoda. Ale cóż, dobre jest wrogiem lepszego.
A radyjko... no cóż, zostanie 1DIN. Przecież mały (bo bez cd) Kenwood nieźle gra.



Był:
http://daewooforum.pl/temat15368-30.html
Jest:
http://daewooforum.pl/temat80895.html
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 168 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21537
Skąd: WT

Wysłany: 2017-12-22, 08:16   

1robecki napisał/a:
Tylko, że fabryczne miejsce, które w Lanosie przeznaczyli na radyjko jest wg mnie w mało fortunnym miejscu, by korzystać z navi.


Niestety nikt nie przewidział takich instalacji w Lanosie :)




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
1robecki
leń

Auto: Lanos
Imie: Robert
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 20 Lut 2017
Posty: 339
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2017-12-22, 13:28   

DoLeCk napisał/a:
1robecki napisał/a:
Tylko, że fabryczne miejsce, które w Lanosie przeznaczyli na radyjko jest wg mnie w mało fortunnym miejscu, by korzystać z navi.


Niestety nikt nie przewidział takich instalacji w Lanosie :)

Wiem.
Można by dechę przebudować, ale...
Dokończę to, co chcę z mechaniki i wystroju, a dechę zawsze można dokupić i się bawić, a później wymienić na gotowy egzemplarz. Kiedyś.
Albo i nie.
;)



Był:
http://daewooforum.pl/temat15368-30.html
Jest:
http://daewooforum.pl/temat80895.html
 
 
.Em.
Grupa Śląska


Auto: srebrne
Imie: Em
Pomógł: 55 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4564
Skąd: z nikad
Wysłany: 2017-12-23, 22:07   

mam na zbyciu deske jak bys chcial sie bawic




 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt