X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Nexia] Moduł zapłonowy dostaje przebicia

Autor Wiadomość
autominus


Auto: Nexia
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 97
Wysłany: 2018-01-03, 11:51   [Nexia] Moduł zapłonowy dostaje przebicia

Witam,
Mam dość nietypowy problem, ponieważ w aparacie zapłonowym moduł zapłonowy ulega ciągłemu uszkodzeniu.


Kupiłem nowy moduł zapłonowy odpaliłem, rozgrzałem silnik wszytko działa. Odpalam drugi raz i moduł dostał przebicia (podczas pracy słychać głośny dźwięk cykania, jak by powstawał łuk elektryczny).
Każdy zamontowany moduł dostaje przebicia pomiędzy pinami P, N , które są podłączone do cewki halla. Gdy moduł ulegnie uszkodzeniu, to miernik pokazuje zwarcie pomiędzy pinami P, N. Cewka halla ma poprawną wartość rezystancji i była również wymieniona na nową, więc ona nie jest przyczyną tego problemu.

Cały czas poszukuję przyczyny, która może powodować, że moduły zapłonowe ulegają uszkodzeniu.
Macie jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny?



Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 736 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7435
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-01-03, 18:44   

dostajesz praktycznie podobne podpowiedzi, to może inaczej, https://www.elektroda.pl/...6.html#16933427
pokaż tą cewkę z logiem Daewoo, we wszystkich tematach ?
od niej się zaczęło ?
 
 
autominus


Auto: Nexia
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 04 Kwi 2014
Posty: 97
Wysłany: 2018-02-12, 14:03   

Jeden z przewodów zapłonowych był uszkodzony ( nie miał przejścia), natomiast drugi przewód raz łączył, a raz miał przerwę w zależności jak się ułożył. Wymieniłem na nowe firmy sentech, świece i moduł, i auto odpala.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt