X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Tico] Tico nie chce zapalić

Autor Wiadomość
RoggeR

Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-01-07, 12:31   [Tico] Tico nie chce zapalić

Witam mam od wczoraj problem po wymianie akumulatora ponieważ poprzedni był już słaby tico nie chce odpalić wgl nic nie chodzi światła itp nwm co może być nie tak prosze o szybką odpowiedź.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 725 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-01-07, 13:47   

podłączyłeś przypadkiem odwrotnie akumulator ?

klemy są dobrze przykręcone, przewody z klem ?
sprawdź wszystkie bezpieczniki, napięcie z akumulatora żarówką H4 czy zaświeci.
- te cieńsze przewody z plusowej klemy też są bezpiecznikami, czyli i za tymi przewodami ma świecić żarówka.
 
 
RoggeR

Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-01-07, 14:53   

Tzn tak światła chodzą długie też jest tylko brak wycieraczek , kierunkowskazów no i jak przekręcam kluczyk to nic nie idzie bezpieczniki sprawdzilem wszystkie wyglądają dobrze
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 725 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-01-07, 15:48   

to jeszcze kotka stacyjki, jak już sprawdzisz http://daewooforum.pl/temat47205.html
tylko wcześniej sprawdź okolice akumulatora - co poszło nie tak przy jego wymianie.
 
 
RoggeR

Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-01-08, 16:12   

Kostka stacyjki jest dobra ale nic nie kreci po przekręceniu kluczyka
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 725 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-01-08, 18:03   

dochodzi do niej napięcie i wychodzi ?
 
 
Bielutki
Biały

Auto: Tico
Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 7
Skąd: WWL
Wysłany: 2018-01-08, 18:44   

Ostatnio jak cela padła mi w akumulatorze to wszystko niby działało, ale już zapłon martwy przy tych 12,7V choć wycieraczki powinny działać. Pytanie czy nowy czy jakąś używkę kupiłeś - może rozładowany.
 
 
RoggeR

Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-01-08, 21:17   

Nowy akumalator co do napięcia nwm jak to sprawdzić ale jak ją odłączyłem to światła nie chodziły a jak podłączyłem to chodziły nie znam sie na tym zbyt dobrze ale pisze tak jak to rozumie
 
 
butter18
Mobilek


Auto: Matiz
Imie: Mateusz
Pomógł: 162 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 3043
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-01-08, 21:58   

światłami zaświecisz, nawet jak zero reakcji na kluczyk



Powodzonka i szerokości ;)
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 725 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7338
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-01-09, 15:33   

kontrolka z żarówki H4, lub

tym przyrządem sprawdzisz dokąd dochodzi prąd i gdzie może ginąć.
zacznij sprawdzać od początku.



S1 i wyłącznik zapłonu to kostka stacyjki.
WG biały-WHITE z zielonym-GREEN paskiem
WY biało żółty
BY czarno żółty, przy rozruszniku to najcieńszy przewód.
L niebieski, lazurowy

do tego przydałby się miernik do zmierzenia spadku napięcia przy włączonym rozruszniku, i światłach, które świecą bez stacyjki wg dostępnych schematów, chyba że masz jakiś nowszy rocznik.
RoggeR napisał/a:
brak wycieraczek , kierunkowskazów

bezpiecznik wycieraczek ma napięcie ?
awaryjne działają ?
  
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt