X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Lanos] problem z przelaczaniem

Autor Wiadomość
MrGonzo

Dołączył: 07 Mar 2018
Posty: 8
Wysłany: 2018-03-31, 09:55   [Lanos] problem z przelaczaniem

Witam. Mam pytanie a mianowicie mam lanosa 1.5 16v 100km z lpg lovato 1 lub 2 gen. Problem polega na tym ze rano gdy wychodze do pracy aby auto przelaczylo sie na gaz muszę jechac ponad 10km na benzynie. Wtedy dopiero ma temperaturę 90stopni i auto przelacza sie na gaz. Jak jezdze później caly dzien i np auto stoi pod praca 8h wsiadam a lpg pokazuje ze moge od razu przelaczyc na gaz bez rozgrzewania a wskazowka temp lezy na dnie. Moze czujnik od tenp z lpg jest padniety?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
damian5215

Auto: Lanos HB 1,5 16V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 94
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-03-31, 23:28   

Sory że nie w temacie, ale były instalacje I,II gen z przełącznikiem względem temp ?
Ja mam tylko zależne od obrotów i mogę przełączać kiedy chce.
 
 
wid3l3c
Grupa Mazowiecka


Auto: Nubira I 2.0 Czerwona.Kochanka
Imie: Emil
Pomógł: 259 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 3217
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-01, 02:30   

Musisz wiedzieć co to za instalacja, jakie komponenty by można było coś więcej powiedzieć.
Ogólnie należałoby dowiedzieć się co powoduje tak dużą skrajność jeżeli chodzi o warunki przełączenia na LPG.

Jeżeli jest jakiś czujnik który monitoruje temperaturę należałoby sprawdzić jego wskazania.
Reduktor nagrzewa się prawidłowo?

Przejedź rano kilkaset metrów aż wskazówka drgnie z pozycji zerowej i popatrz czy ładnie łapie temperaturę, możesz też poszukać gdzieś na reduktorze dodatkowego czujnika od którego będą odchodzić jakieś kabelki.

Od II generacji z bardziej zaawansowanym sterownikiem poza zwykłym przełącznikiem była możliwość dołożenia dodatkowego czujnika temperatury i sterowanie momentem przełączenia właśnie zależnie od jego wskazań.

Oczywiście była to tylko opcja.
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt