X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Matiz] Podłączenie nowego radio :/

Autor Wiadomość
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-16, 18:43   [Matiz] Podłączenie nowego radio :/

Cześć dziś kupiłem nowe radio Pioneer MVH S100UB, nie jest to burżuazja aczkolwiek chce by coś w ogóle w aucie grało. Stare radio co chwile przerywało,tzn trzeba bylo dociskac panel radia by się włączyło itp, a jakiś czas temu miałem problem z akumulatorem i chciałem sprawdzić odłączając radio co mi ten prąd pobiera i od tamtej pory nie podłączałem. Ostatnio próbowałem ale radio całkiem nie działa więc kupiłem nowe. Do wtyczki wychodzącej z auta podłączam kostke ISO (była w poprzednim radio) a do kostki adapter który podłącza się do radio. Mniej więcej to wygląda tak troche tych zdjęć jest więc zrobiłem taki mini albumik:
https://imgur.com/a/fsae0

Wrzuciłem zdjęcia tych wszystkich rzeczy co mam, jakby ktoś mógł mi pomóc. Może kable nie tak idą? Może coś jest nie tak z kostką tą co wychodzi z auta, albo nową kostke ISO kupic? Jak myślicie.. Pomóżcie Pany :( Bo tak smutno jeździć bez muzyki.. :beczy: :beczy: :beczy:

W kostce ISO jest 13 kabelków, a np w tym adapterze co prowadzi od kostki ISo do radio jest ich 12 ..
  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Robaszek127


Auto: Getz 1.3 + LPG
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 16 Wrz 2010
Posty: 2345
Skąd: Przedbórz
Wysłany: 2018-04-16, 19:09   

Na alledrogo chyba były przejścióki daewoo na iso. Lub wywalasz kostkę daewoo a dajesz drugą iso do kupienia w sklepie. Tam masz 8 kabli dla głośników, plus zasilanie czerwony, czarny minus a żółty plus stałe dla pamięci radia. Na przewodach od radia masz opisane, w instrukcji także a i na necie znajdziesz.
 
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-16, 19:15   

Robaszek127 napisał/a:
Na alledrogo chyba były przejścióki daewoo na iso. Lub wywalasz kostkę daewoo a dajesz drugą iso do kupienia w sklepie. Tam masz 8 kabli dla głośników, plus zasilanie czerwony, czarny minus a żółty plus stałe dla pamięci radia. Na przewodach od radia masz opisane, w instrukcji także a i na necie znajdziesz.


Ja chyba mam taką przejściówkę, jest na zdjęciu a co do instrukcji podłączania kabli to naczytałem się dziś sporo.. Ale dla mnie to czarna magia, te skróty są po prostu niezrozumiałe dla mnie.

Jakby ktoś mógł rozpisać który kabel do którego..
Czy na allegro też znajde kostke ISO zamiast kostki daewoo?


zamawiac taką? http://allegro.pl/przejsc...6237030994.html
  
 
 
damian5215

Auto: Lanos HB 1,5 16V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 90
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-04-16, 23:20   

Przecież masz 2 kostki tak ?
Pioneer ---> ISO
ISO---> daewoo
to w czym problem ?
Podłącz i powinno działać, potem sprawdź czy ustawienia pamięta po wył zapłonu

A w ogóle nie rozumiem tematu... Podłączyłeś i nie działa czy jak ?
  
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-17, 01:09   

damian5215 napisał/a:

Podłączyłeś i nie działa czy jak ?


Tak podlaczylem jak piszesz ale nie działa. :/ Dlatego nie wiem co jest..
  
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
damian5215

Auto: Lanos HB 1,5 16V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 90
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-04-17, 12:29   

Spróbuj połączyć żółty i czerwony w tej kostce przy radiu.
Weź jakiś przewód i zdejmij te osłonki i połącz razem
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-17, 16:23   

sprawdziłem bezpiecznik od radio i jest w porządku, nie wiem w sumie jak połączyć te kable i czy to zadziała, a nie popsuje niczego? te kable od czego są, bo to kostka która była w zestawie z radioodtwarzaczem, więc lipa by była jakbym to popsuł :( tak samo przewód to jaki mam wziąć, skąd i co z nim zrobić
  
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-17, 18:13   

damian5215 napisał/a:
Spróbuj połączyć żółty i czerwony w tej kostce przy radiu.
Weź jakiś przewód i zdejmij te osłonki i połącz razem


https://i.imgur.com/1yuiZaR.jpg


Tu na fotce widać jak wtyczka daewoo wchodzi we wtyczke ISO .. Czerwoną strzałką zaznaczyłem jak czarne te kable wchodzą i jeden jest tak jakby nieprawidłowo? Bo wszystkie inne nachodzą na te blaszki, a jeden czarny nie. W dodatku zaznaczyłem zieloną strzałką w które miejsce go wyjąć i dać? O to chodzi? Dobrze kminie?

Edit. Albo z kostki ISO dać w to miejsce gdzie jest tamten kabelek tak by te blaszki się stykały i były w tym samym miejscu?
  
 
 
damian5215

Auto: Lanos HB 1,5 16V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 90
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-04-17, 19:00   

On jest od ant elektrycznej
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-17, 19:17   

no ja nie mam anteny elektrycznej, a moze radio potrzebuje tego kabla ?

bo np. na kostce ISO jest 13 kabli, a na kostce która prowadzi do radio jest 12.. np. na tej czarnej wtyczce jest 5 kabli i pomarańczowy od "car light" nie ma dojścia żadnego na wtyczce od radio. Nie wiem już co robić by to zadziałało..
https://i.imgur.com/pNGyf0J.jpg
https://i.imgur.com/j5SvS0V.jpg
  
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-17, 20:26   

damian5215 napisał/a:
On jest od ant elektrycznej



Wcześniej pisałeś o połączeniu w ten sposób tych kabli?
https://i.imgur.com/5c73Iqt.jpg

I drugie pytanie, idzie sprawdzić jakoś czy w kostce co wychodzi z samochodu w tych blaszkach jest w ogóle prąd/zasilanie czy jak to tam można nazwać.. ??
  
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 99 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1855
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-04-17, 22:23   

a masa jest?



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
p1ter

Dołączył: 14 Paź 2017
Posty: 27
Wysłany: 2018-04-19, 22:53   

Problem rozwiązany, połączyłem czerwony i żółty pod żółty z napięciem stałym. Czerwony niestety nie byl zasilany przez przelaone złącza w kostce stacyjki (muszę ją kiedyś wymienić też).. A tak radio działa teraz niezależnie od włączonego zapłonu. Temat można zamknąć
 
 
damian5215

Auto: Lanos HB 1,5 16V
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Kwi 2017
Posty: 90
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-04-19, 23:30   

Widzisz wystarczy sie czasem posłuchać
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt