X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Jakie wtryskiwacze LPG

Autor Wiadomość
Michoł
Miszcz młotka


Auto: Lamus 1.5 16v
Imie: Michał
Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Kwi 2017
Posty: 60
Skąd: Kielce
Wysłany: 2019-05-21, 12:40   

No dobra panowie. Założyłem te wtryski. Tam przy auto kalibracji wyszło mi że są za małe dysze. Nie wiem jak ma być, więc rozwierciłem z 1,5 na 1,8. No i zaczęło to jeździć jakoś. Mnożnik ustawiony, pokrył się z mapą jak tym trochę pojeździłem. Ale niestety jak chcę ruszyć gwałtownie albo dodać gwałtownie gazu będąc na biegu, to przy obrotach 2100 do 2900 szarpie. I tylko w tym zakresie. Jeśli dodam spokojnie gazu to nic się nie dzieje, płynnie przyspiesza. Problem jest tylko przy ruszaniu z tych obrotów bądź mocnym przyspieszaniu. Gdzie tu mam się pobawić? Tak to wygląda jak by go przylewało. Chociaż mnożnik w tym zakresie nie chce się pokrywać z mapą benzyny. Wywala go do góry. Czyżby były jeszcze za małe dysze?
Nie ma nikogo z bliska z kim można by jakoś pogadać?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Michoł
Miszcz młotka


Auto: Lamus 1.5 16v
Imie: Michał
Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 17 Kwi 2017
Posty: 60
Skąd: Kielce
Wysłany: 2019-05-25, 11:18   

Problem rozwiązany. Układ zapłonowy partaczył robote.
Teraz mam inny problem, ale to jest raczej fanaberia :)
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt