X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Lanos 1.6 16V Nie odpala

Autor Wiadomość
Grzesiuq98

Auto: Daewoo Lanos
Imie: Grzegorz
Wiek: 20
Dołączył: 26 Wrz 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-09-26, 16:23   [Lanos] Lanos 1.6 16V Nie odpala

Błagam weteranów użytkowania tych samochodów o pomoc. Lanos 1.6 16v z gazem. Przestał odpalać. Na początku przy każdym odpaleniu zachowywał się bardzo słabo, nie chciał się wkręcać na obroty, chodził dosłownie jak traktor. Po przejechaniu paru kilometrów i przełączeniu na gaz znikał problem związany z małą mocą, a pojawił się inny, mianowicie lanos przy każdym skrzyżowaniu zaczynał gasnąć. Dosłownie przy każdym naciśnięciu sprzęgła.
Pewnego dnia lanos w końcu odmówił posłuszeństwa.
Co lepsze na popych czy zaciąg odpali bo dosłownie paru metrach, jednak później czy to ciepły silnik czy to zimny, nie da rady. Żeby tego było mało na desce rozdzielczej raz świeci się Check a raz nie.
Wymieniane i sprawdzane było:
-pompa paliwa
-świece i przewody
-czujnik temperatury cieczy
-czujnik krokowy
-rura ssąca razem z obudową filtra
Myślę jeszcze o wadliwym rozruszniku bądź wtryskach. Proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 173 razy
Wiek: 35
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21717
Skąd: WT

Wysłany: 2018-09-26, 16:45   

Zwracaj uwagę gdzie jaki temat zakładasz.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Grzesiuq98

Auto: Daewoo Lanos
Imie: Grzegorz
Wiek: 20
Dołączył: 26 Wrz 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-09-26, 16:50   

Rozumiem że temat do którego zostałem przeniesiony to wskazówka? :niewiem:
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 747 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7540
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-09-26, 20:44   

zakręć gaz i zresetuj komputer.
wcześniej to http://daewooforum.pl/temat25538.html
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt