X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nubira I] Problem z pompą paliwa (chyba)

Autor Wiadomość
Bircia97
Bircia97

Auto: Nubira I
Dołączyła: 27 Wrz 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-09-27, 10:31   [Nubira I] Problem z pompą paliwa (chyba)

Witam, posiadam DU Nubira I z silnikiem 1.6 z 1997roku.
Otóż skończyło mi się paliwo, dolałem 10 litrów i auto nie odpaliło, otworzyliśmy maske wykręciliśmy swiece okazało sie ze zalało je olejem więc wymieniliśmy uszczelke pokrywy zaworów, myśleliśmy że to to ale dalej nic. Auto kręci ale nie odpala, pompy nie było słychać,mój znajomy pozamieniał bezpieczniki przy silniku i było ją słychać ale paliwo nie dochodziło do silnika. Oczywiście plakiem próbowaliśmy również ale nic. Po wyciągnieciu pompy podłączyliśmy ją do akumulatora i wsadziliśmy do wody, zadziałała bezproblemowo, dlaczego paliwo nie dochodzi do silnika skoro pompa pompuje ? Czy jest tu jeszcze ktoś kto mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję ;)
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 745 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7506
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-09-27, 11:14   

Bircia97 napisał/a:
Otóż skończyło mi się paliwo, dolałem 10 litrów i auto nie odpaliło
dolej drugą dziesiątkę i odpowietrz pompę.
zdejmij wężyk z wyjścia pompy, załóż na rurkę kawałek wężyka, w butelkę i wtedy po pompuj zapłonem.
jak poleci do butelki równym strumieniem, składaj z powrotem.
iskra jest ?
 
 
Bircia97
Bircia97

Auto: Nubira I
Dołączyła: 27 Wrz 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-09-27, 11:19   

Iskra jest, po 16stej będę w domu i tak zrobię, dam znać jak wyszło :)
 
 
Mangueira


Auto: Lanos 1,5 8v
Imie: Pablo
Pomógł: 30 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Gru 2014
Posty: 219
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-09-27, 18:00   

rgre napisał/a:
zdejmij wężyk z wyjścia pompy, załóż na rurkę kawałek wężyka, w butelkę i wtedy po pompuj zapłonem

Czy konieczne jest rozłączenie wężyków do odpowietrzenia pompy? Jak wszystko jest połączone w zamniknięty układ to kilkukrotne pompowanie zapłonem nie odpowietrza pompy i całego układu? Ja tak przynajmniej robię w Lanosie i wszystko wydaje się być OK...



Lanos Lanos DU Lanos - jesteś twardy jak kabanos ;)
Mam w ofercie rosyjskie sportowe wałki rozrządu i kolektory wydechowe :D Więcej info na PW
 
 
Bircia97
Bircia97

Auto: Nubira I
Dołączyła: 27 Wrz 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-09-27, 18:38   

Nubira działa, dzięki bardzo za pomoc! :)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Bircia97
Bircia97

Auto: Nubira I
Dołączyła: 27 Wrz 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-10-06, 08:07   

Witam ponownie, od momentu gdy napisałem że działa przejechałem 40 km moc była strasznie słaba, później nie chciał odpalać ale jakoś sie udało(musiałem wrocic do domu, po drodze palił się i gasł CHECK). Przy zmianie uszczelki pod pokrywe zaworów uszkodziliśmy odme kolanko (delikatnie pękła więc obwiązaliśmy ją taśmą ale wessało ją strasznie), dopiero przyszła założyliśmy i dalej nic. pompe słychać ale kolega mówi ze cisnienie jest słabe w tej pompie ale co nas dziwi auto kreci kreci i nawet na plaka nie chce odpalać. jak przekręcam kluczyk miga AIR BAG, co się mogło stać ? miał ktoś podobnie?
Pozdrawiam
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 745 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7506
Skąd: w-wa
Wysłany: 2018-10-07, 12:18   

Bircia97 napisał/a:
nawet na plaka nie chce odpalać.
może jest za dużo paliwa, wyjmij bezpiecznik pompy do tego plaka.
Bircia97 napisał/a:
kolega mówi ze cisnienie jest słabe w tej pompie
na oko, czy manometr to pokazuje ? na listwie wtryskiwaczy ma być ok 3 bar.
dalej jest iskra ?
z tą uszczelką pokrywy, co kupiliście i czy znowu nie cieknie ?

Bircia97 napisał/a:
po drodze palił się i gasł CHECK).

http://daewooforum.pl/temat3496.html
Bircia97 napisał/a:
jak przekręcam kluczyk miga AIR BAG, co się mogło stać ?
nie gaśnie ? bezpieczniki sprawdź. dwie "awarie" różnych sterowników spiętych ze sobą praktycznie tylko zasilaniem, wróży problem z zasilaniem... :(
masa z akumulatora na karoserie, i ogólnie bez jakiejś diagnostyki, przynajmniej odczytu błędów ecm, airbagu, co tam chcą migając kontrolkami, ciężko na coś wskazywać.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt